Arhiva

9. Dani vina, turizma i cikloturizma u Tvrđi

  Objavljeno 03.05.2017
  OsijekNews redakcija

  U sklopu 9. Dana vina, turizma i cikloturizma Osječko-baranjske županije, u subotu, 6. svibnja, u 10 sati održat će se Sajam antikviteta i vinske ulice na Trgu Svetog Trojstva, a u 13.30 sati degustacija fiša i čobanca uz tamburašku glazbu ispred Bastiona. Program se nastavlja i u subotu, 12. svibnja, u Tvrđi u dvorištu Kazamata u 18 sati, kada će započeti Večer vina i umjetnosti s najboljim vinarima Slavonije i Baranje uz odličnu glazbu. To su jučer najavili osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, Antonio Sobol, direktor ureda županijske Turističke zajednice i Damir Zrno, somelijer i voditelj Regionalne vinoteke.

  Organizatori su Osječko-baranjska županija i TZ Osječko-baranjske županije, pokrovitelj Grad Osijek, a uključeni su i Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska365 i Wine tour Osijek Baranja county.

  – Pozivamo goste iz svih dijelova Hrvatske da nas posjete, uz glazbu i dobra vina, domaće autohtone proizvode vinara i OPG-a. Turističku ponudu, što se tiče domaćih proizvoda, vina, turističkih vinskih cesta kojih imamo 12, kvalitetu vina iz četiri vinogorja, dobro smo promovirali na tržištu ne samo Hrvatske nego i drugih zemalja. Naša vina svojom kvalitetom visoko kotiraju, posebice ona koja dobivaju zlato, srebro i broncu na Danima vina i turizma. Markica Zlatni dukat, a koju za najbolja vina dodjeljuje Osječko-baranjska županija, prepoznata je i izvan Republike Hrvatske. Dobiti Zlatni dukat za vrhunsko vino nije lako. Vina i ostalo u sveukupnoj turističkoj ponudi podigli smo na višu razinu, pa je i konačni rezultat više od 200.000 turističkih posjetitelja. Mislim da smo postigli dobar rezultat – kazao je Šišljagić.

  Zrno kaže kako Regionalnu vinoteku posjećuju i inozemni turisti s kruzera. Dolaze kušati i kupiti vino, a pridruže im se u ponudi s rukotvorinama na štandovima ispred vinoteke i domaći proizvođači. Zrno i Sobol smatraju da će posjetitelji manifestacije biti zadovoljni.

  D. Pejić