Arhiva

Aljmaška ribarska noć 2017.

    Objavljeno 07.06.2017
    OsijekNews redakcija

    U lipnju 2012. godine Športski ribolovni klub Dunav Aljmaš i Mjesni odbor Aljmaš organizirali su Aljmašku ribarsku noć „Prvi ples šarana i škarpine“ kojom se namjeravala promovirati izvorna gastronomija bazirana na jelima od ribe, ribarstvo i tradicionalni život sela na Dunavu. Partner u projektu bila je splitska Gradska četvrt Kman te vjernici župe Marije pomoćnice iz Kmana, koji su ovom prigodom predstavili jela od morske ribe i plodova mora.

    Skromna ideja druženja s gostima iz Dalmacije uz jela od riječne i morske ribe te domaće vino na središnjem seoskom trgu ostvarila je rezultat kojim su svi bili iznenađeni. Dobra najava u medijima, neobičan spoj gastronomija i lijepa lipanjska večer privukli su iznenađujući broj posjetitelja iz okolnih mjesta, njih oko 2500, kaže organizator. Priređena je i prodaja autohtonih dalmatinskih i slavonskih rukotvorina. U godinama koje su slijedile broj posjetitelja ali i partnera s Jadrana se povećavao, pridružila nam se klapa Čikat s Lošinja, udruga balotara iz Donje Ozrne, a broj posjetitelja je dosegao više od 3000, zadovoljno utvrđuju.

    Ohrabreni pozitivnim komentarima posjetitelja odlučili smo dalje razvijati ideju povezivanja kontinentalnog i morskog turizma. Planiramo Aljmašku ribarsku noć razviti u prepoznatljivu manifestaciju. Aljmaška ribarska noć će biti održana 17. lipnja 2017. godine uz goste ‘Klapa Čikat i TS Ravnica – zaključuju organizatori.