Arhiva

Festival znanosti u Muzeju Slavonije

  Objavljeno 24.04.2017
  OsijekNews redakcija

  Ovogodišnji 15-ti po redu Festival znanosti na temu ‘VRIJEME’ održat će se od 24. – 29. travnja 2017., a svoj vrhunac u Muzeju Slavonije imati će 27. travnja 2017. otvorenjem izložbe “Sve u svoje vrijeme” u 18:00 sati u zgradi Glavne straže, Trg Sv. Trojstva 2.

  Festival znanosti je manifestacija kojoj je cilj približiti znanost javnosti, tijekom koje znanstvenici i studenti popularnim predavanjima, radionicama, tribinama, izložbama i drugim događanjima daju doprinos popularizaciji znanosti i motiviranju mladih ljudi na istraživanje i stjecanje novih znanja. Glavna tema ovogodišnjeg Festivala znanosti je “VRIJEME”.

  Sastavnice Sveučilišta u Osijeku u suradnji s osnovnim i srednjim školama u Osijeku i okolici održat će aktivnosti na više lokacija.

  Tim je povodom ostvarena suradnja između Osnovne škole Retfala i Muzeja Slavonije, a rezultat suradnje je otvorenje učeničke izložbe tehničkih pomagala u nastavi fizike, biologije, kemije i matematike koja su služile prethodne generacije učenika i nastavnika.

  Autori izložbe su učenici Osnovne škole Retfala, pod mentorstvom nastavnica:
  Tomislave Jukić, Vlatke Šalić Dujmić, te Ivane Dolaček, i djelatnica Edukacijskog odjela Muzeja Slavonije: Jesenke Ricl i Ivone Maršić.
  Cilj izložbe je prezentirati nastavna pomagala i demonstrirati njihovu uporabu posjetiteljima izložbe.

  Izložba će biti otvorena za sve posjetitelje, i velike i male, sve do 3. svibnja 2017.