Arhiva

Prvi `Gator fest` festival dobrog vina održat će se 13. i 14. lipnja u Baranji [program]

  Objavljeno 16.05.2014
  OsijekNews redakcija

  Baranja, mistična i posebna dio svojih tajni čuva u ”gatorima”, duboko ukopanim u jedino baranjsko brdo i tako već stotinama godina.

  13. lipnja je prvi dan kada ćete u Zmajevcu moći otkriti dio baranjske mističnosti. Vinari će taj dan otvoriti vrata svojih podruma i podijeliti s vama svoje tajne, priče i tu jedinstvenu ”tekućinu” zlatne i crvene boje, užitak za svako nepce.

  Za vas će ondje prošetati mitovi i legende koji obitavaju na ovom području, možda čak i zaplesati s vama uz zvukove akustičnih gitara i romske glazbe, dodatno će vas začarati mirisi i okusi baranjske tradicionalne gastronomije i vrhunskih vina, ploda Banskog brda.

  Na svoj jedinstven način, baranjski umjetnici će vam prikazati svoja umijeća koja proizlaze iz njihovog čarobnog kistića, blica fotoaparata i vatrenog štapića.

  14. lipnja program se iz Zmajevca seli u Kneževe Vinograde. Drugi dan krije raznovrsne domaće proizvode koje su za vas pripremili vrijedni izlagači na svojim štandovima, u središtu mnoštva ponude posjetite ”Najduži stol baranjski vina” i uživajte u dobroj kapljici, a za kraj večeri i zaplešite uz zvuk tambure i bosanske melodije uz Halida Bešlića.

  Dodatne informacije mogu se dobiti u TZ Baranje na telefonu 031 702 080 ili emailom info@tzbaranje.hr 

  gatorfest progr