Arhiva

`Hvala idiotima koji su išarali školjku`

  Objavljeno 10.07.2012
  OsijekNews redakcija

  Školjka je nedavno temeljito obnovljena uoči dolaska komisije Zlatnog cvijeta Europe u Osijek, međutim vandali očigledno nisu mogao gledati svježe oličenu školjku te su je išarali crvenim auto-lakom, s usitinu primitivnim tekstom.

  Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo iskoristio je prigodu današnjeg kolegija u gradskoj upravi te ‘posebno zahvalio idiotima koji su išarali školjku.’

  – Tražimo od policije da pojača svoje ophodnje na kritičnim lokacijama, te želimo osnovati Fond nagrada za one koji će pomoći u razotkrivanju vandalskih djela. – poručio je Bubalo. 

  Grad Osijek muku muči s vandalima koji uništavaju komunalnu opremu. Godišnje se ze obnovu razbijenih rasvjetnih tijela, pokidanih sprava u dječjim igralištima, klupa, popravke prometne signalizacije, bojanje grafita i slično  troši između 2 i 4 milijuna kuna. 

  Upravo iz tih razloga gradonačelnik je uputio apel građanima, sa zamolbom da prijave vandale, a u znak zahvalnosti Grad razmatra formiranje Fonda nagrada.

  Komunalni redari u 2010. godini evidentirali su 431 oštećenje gradske komunalne opreme. Prema odluci o Komunalnom redu za uništavanje gradske imovine predviđena je kazna od 1000 kuna za fizičku osobu i 7000 kuna za pravnu osobu.