Arhiva

IPA 2011 ‘Civilno društvo za odgovorno upravljanje’ uspostavljena lokalna stručna platforma Osijek

    Objavljeno 04.08.2015
    OsijekNews redakcija

    Centar za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek tijekom srpnja 2015. godine organizirao je sastanak te uspostavio lokalnu stručnu platformu Osijek sastavljenu od izabranih organizacija civilnog društva sa područja grada Osijeka, te predstavnika/ica lokalne uprave i javnih institucija grada Osijeka, u svrhu jačanja načela dobrog upravljanja i anti-diskriminacije na lokalnoj razini.

    Rad lokalnih stručnih platformi integralni je dio projekta kojeg provodi Centar za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek u partnerstvu s Informativno pravnim centrom iz Slavonskog Broda, Srpskim demokratskim forumom, te nizozemskim partnerima PAX-om i  Haškom Akademijom za lokalnu upravu u „Civilno društvo za odgovorno upravljanje“ financiran sredstvima Europske unije iz programa IPA 2011 „Jačanje potpore organizacijama civilnog društva za povećanje transparentnosti i dobrog upravljanja javne uprave u Hrvatskoj“. Projekt se provodi na području Republike Hrvatske, u šest gradova u Osječko-baranjskoj,  Brodsko-posavskoj i Požeško-slavonskoj županiji: Osijek, Beli Manastir, Slavonski Brod, Nova Gradiška, Pakrac i Lipik.

    Za članice/članove platforme izabrane su one organizacije civilnog društva koje su pokazale zainteresiranost za sudjelovanje u projektu „Civilno društvo za odgovorno upravljanje“ ali i koje su svojim dosadašnjim radom pokazale veliku profesionalnost u radu s marginaliziranim skupinama u Osijeku: Društvo za pomoć osobama s intelektualnim poteškoćama Osijek, Organizacija Građanske Inicijative – OGI, PRONI – Centar za socijalno podučavanje, „Potrošački forum“ – udruga za zaštitu i promicanje potrošačkih prava građana, Ženska udruga „Izvor“, te predstavnici lokalne uprave i javnih institucija – grad Osijek (Upravni odjel za socijalnu skrb i zdravstvo i Upravni odjel za društvene djelatnosti) te Povjerenstvo za ravnopravnost spolova grada Osijeka.

    Više o održanom sastanku u prilogu ili na web stranici :
    www.centar-za-mir.hr/category/ipa-2011-civilno-drustvo-za-odgovorno-upravljanje

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!