KULTURA

Kino Urania predstavlja novi filmski tjedan

70% ljudi filmove radije gleda u kinu nego kod kuće. Ne budi iznimka!

Objavljeno 11.04.2018
Nikolina Ćosić

Kino Urania nam u ovom tjednu donosi zanimljive filmove raznih žanrova, ali i izvrsne predstave i stand-up komediju.

Dwaynea Johnsona smo navikli gledati u ludim akcijskim vratolomijama, a njegov nadimak „The Rock„ savršeno opisuje kako njegove uloge tako i njegov jedinstveni izgled i šarm. U filmu Rampage: Totalni kaos inspiriranom videoigricom iz 1980-ih, Dwane postaje Davis Okoye, koji dijeli neizbrisivu vezu s Georgeom – izvanredno inteligentnom gorilom koja je bila u njegovoj zaštiti od kad se rodio. No, genetski eksperiment koji je krenuo po zlu pretvorio je ovog nježnog majmuna u bijesno čudovište. Ta novonastala čudovišta počela su uništavati cijelu Sjevernu Ameriku i sve što im se našlo na putu. Okoye se tada udružuje s genetskim inženjerom kako bi osmislio i osigurao protuotrov. Borba ne počinje samo za zaustavljanje globalne katastrofe, već i za spašavanje stvorenja koji je nekada bio njegov prijatelj.

Udruženi roditelji pokušavaju spriječiti kćeri tinejdžerke u njihovom naumu da na dan maturalne večeri baš sve što žele i dobiju… odnosno izgube. Ovo su riječi koje najbolje opisuju radnju nove američke komedije Neće moći ove noći. Julie, Sam i Kayla znaju kako bi trebala izgledati njihova savršena maturalna zabava. Besprijekorna šminka, frizura, haljina, ples, odlična zabava i noć u kojoj će napokon izgubiti nevinost. Prijateljice su stvorile #SeksPakt2018, a paktovi stvoreni s prijateljima nikad se ne izdaju. Hoće li ipak moći ove noći, doznajte u petak u kinu Urania.

Iz studija Paramount Pictures stiže novi triler Mjesto tišine, redatelja Johna Krasinskija s nagrađivanom Emily Blunt u glavnoj ulozi. Poput svih horor filmova i ovaj počinje provokativnim scenarijem iz najgorih noćnih mora, no Krasinski mu je odredio i drugi smjer: povezati ljubav i strah te aktivno uključiti publiku i u jedno i u drugo. Kritičari već sada pozivaju u kina, a opisuju ga kao jedinstven, originalan, zastrašujuć, ali zabavan film koji se ne propušta. Kako bismo vas dodatno zaintrigirali, evo nekoliko riječi o samoj radnji: svijet su zauzeli naizgled neranjivi grabežljivci, a da biste preživjeli trebate slijediti jedno jedino pravilo: nikada ne stvaraj nikakav zvuk. Jedna obitelj uspjela je preživjeti u tišini…

Ukradena princeza je veličanstvena animirana i sinkronizirana priča, koja se događa u vrijeme hrabrih vitezova, prekrasnih princeza i čarobnjaka, a uči nas da je ljubav jača od bilo koje magije. Glavni junak je Ruslan, izgubljeni umjetnik koji mašta o tome da postane vitez. Upoznaje prekrasnu Milu i zaljubljuje se u nju, ne sumnjajući ni trena da je ona kraljeva kći. Međutim, njihova sreća nije dugo trajala: zli čarobnjak Chernomor ukrade Milu kako bi njezinu ljubav pretvorio u svoju čarobnu moć. Krenimo zajedno s njim i pomozimo mu vratiti svoju ljubav.

I dalje možete pogledati zabavnu animirano-igranu avanturu Petar Zecimir, kojemu je glas posudio poznati i omiljeni Luka Bulić. Snimljen je prema istoimenoj seriji knjiga poznate engleske spisateljice Beatrix Potter, koje i danas slove za jedne od najprodavanijih knjiga svih vremena. Film donosi potpuno novu priču o rivalstvu Petra Zecimira i mladog Tomice, koja će ih odvesti u veliku avanturu daleko izvan njihove idilične jezerske četvrti, a ravno u prometnu londonsku podzemnu željeznicu.

Nakon izvrsnog SladoledaMiro Gavran nas sa svojim Teatrom vodi u Hollywood. U predstavi Zaboravi Hollywood, glavni junaci su profesionalni glumac i profesor na kazališnoj akademiji te mladi kazališni amater koji već godinama pokušava položiti prijemni ispit i postati glumcem. Susret mentora i zanesenog učenika, zahvaljujući njihovim različitim karakterima, rezultirat će dramatičnim i komičnim sukobima, koji će uz izobilje humora razotkriti do kraja i njih dvojicu i glumačku profesiju. Predstava je na rasporedu u ponedjeljak, 23. travnja 2018. s početkom u 20 h, a ulaznice po cijeni od 80 kn možete kupiti na blagajni kina Urania.

Kako je travanj mjesec smijeha, Urania ponovno ugošćuje jednog stand upovca, ovoga puta Vlatka Štampara, koji će reći riječ-dvije o Odraslosti. Za one koji ga nisu “probali”, Vlatko će ostati nikad pronađeno utjelovljenje svih onih suludih misli koje svatko od nas pomišlja u onom dijelu uma koji s razlogom ignoriramo. Za one koji su ga doživjeli, Vlatko je bio i ostaje ventil, pipa, sasvim suludih asocijacija koje u kombinaciji s njegovom nezamjenjivom manirom neizbježno mame smijeh i čine ga jednim od ponajboljih komičara “na ovim prostorima“. Sve ulaznice su već rasprodane, pa će vjerojatno morati ponoviti ovaj stand up u svibnju.

Kino Urania – vaše osječko kino!

Program Kina Urania 12.4.-18.4.2018 by OsijekNews on Scribd

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

U režiji Sama Taylor-Johnsona, glazbena biografija Back to Black prati život i glazbu Amy Winehouse (Marisa Abel) kroz njezino putovanje Više…

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! Počinjemo već u četvrtak kada nam se u goste vraća Kazalište Planet Više…

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Uoči Uskrsa, Urania vas poziva na 2. po redu Cinema4YOU(th) filmski kviz, koji će se održati u Kino klubu kina Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine s ciljem da se kroz jedinstvenu manifestaciju potakne kultura čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega, te da poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu

[NAJAVA] Noć knjige u Muzeju Slavonije

Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black