Arhiva

PANNONIAN CHALLENGE XVI. (19.-23.8.)

    Objavljeno 23.06.2015
    OsijekNews redakcija

    Pannonian Challenge, extremno sportski i glazbeni festival, održava se od 19. do 23. kolovoza 2015. u Osijeku, na lijevoj obali rijeke Drave uz popularno kupalište Copacabana.

    Na pet dana 25 000 m2, s prostorom za kampiranje uz „katakombe“ Krunske utvrde, postaje mjestom održavanja najvećeg extremno-sportskog i glazbenog događanja u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi. Natjecanja se održavaju u kategorijama skate boarda, BMX-a i inlinea. Glazbeni program je kombinacija rock i electro zvuka.

    Šesnaest godina, zahvaljujući jakoj podršci vjernih obožavatelja te posebice volontera, program je rastao i došao do statusa jednog od najvećih i najopuštenijih festivala u svijetu ekstremnog sporta.

    Dolazak na Pannonian prilika je i za upoznati ljude iz cijelog svijeta, različitih godina, povijesti, nacionalnosti, životnih stilova i glazbenog ukusa pa ju zato svakako trebate iskoristiti!

    Detalji o događaju, profili natjecatelja, novosti o izvođačima, izvještaji iz medija i svi korisni savjeti vezani uz smještaj i dolazak u Osijek nalaze se na novoj web stranici www.pannonian.hr.

    [singlepic id=6751 w= h= float=none]

    POTVRĐENI PRO VOZAČI
    Popis sportaša iz svijeta ekstremnog sporta koji će se ove godine natjecati, pun je PRO vozača. U Pannonian skate parku natjecat će se i ovi profesionalni sportaši: Daniel Dhers VEN, Spencer Bass USA, Michael Beran CZE, Danny Josa USA, Brad Simms USA , Senad Grosic AUT, Daniel Wedemeier NED, Bobo Újvári AUS, Daniel Juchatz GER i naša domaća zvijezda Marin Ranteš HRV.

    GLAZBA NA TRI POZORNICE
    Svaku večer nakon sportskih vratolomija od 21:00 sat do duboko u noć, sprema se vrhunski glazbeni programom na tri pozornice. Neki od ovoljetnih glazbenika su Kiril Djaikovski, Hladno Pivo, Urban & 4, Soom T & J Star, Eddi Ramich, Sassja, Gru, SevdahBABY, Jonathan i Vanillaz… Line Up koji se na stranici redovito „osvježava“ sastavljen je od ponajboljih glazbenika u regiji i Europi odgovorit će na pitanje zašto će vam ove godine Panonnian pružiti nezaboravno festivalsko iskustvo.

    SILENT DISCO CONTEST
    Ljubitelji elektronske glazbe
    moći će uživati u plesnim ritmovima Silent disca na kojem će se tridesetak regionalnih DJ-a natjecati za pozornost publike. Silent party predstavlja inovativan koncept baziran na slušanju glazbe putem bežičnih slušalica na tri kanala u isto vrijeme i na istom mjestu, omogućavajući jedinstven glazbeni doživljaj uz neprekidnu komunikaciju DJ-eva i publike tijekom cijelog nastupa. Publika će na slušalicama u svakom trenutku moći birati kojeg od izvođača želi slušati, a raznobojne lampice na slušalicama pokazat će kojeg DJ-a i koji kanal je publika odabrala, omogućujući uvid u prihvaćenost vlastite izvedbe.

    EXTREME & FUN WITH BAG-JUMP
    Ove godine najekstremniji festival u regiji podići će vam adrenalin na maksimum uz BigAirBag. Veliki zračni jastuk koji se koristi za adrenalinsko skakanje slobodnim stilom idealan je za sve ljubitelje sporta, rekreacije i adrenalina te je u potpunosti siguran.

     

    SMJEŠTAJ ZA VRIJEME PANNONIANA

    PANNONIAN KAMP
    Pannonian kamp i ove godine je na lijevoj obali Drave u neposrednoj blizini kupališta i Chill out zone u prirodnom okruženju na travnatoj i kamenoj površini u hladovini, veličine 8000 metara kvadratnih (kapacitet za oko 700 šatora). Uz svaku kupljenu Festival Sport & Music ulaznicu koja uključuje besplatno kampiranje, parking, pitku vodu, WC, tuševe, bazene, besplatni WI-FI, punjače za mobitel i parking za karavane moći ćete uživati u 3 dana adrenalina i odličnih koncerata.

    OSJEČKI LJETNI PAKETI – posebne ponude smještaja
    „OSJEČKI PAKETI“ traju tijekom cijelog ljeta!
    Na web stranici turističke zajednice www.tzosijek.hr, potražite ponudu u hotelima i pansionima s raznim pogodnostima za opušteno planiranje vašeg zabavnog odmora!

    ULAZNICE I ‘KOMANČEROSI’
    Za najbrže i najvjernije fanove pripremljene su posebne personalizirane ulaznice
    kojima će ostvariti poseban popust i zauvijek postati članovi Pannonian Challenge tima Komančerosi. Članovi će biti obaviješteni prvi o najnovijim natjecateljima, izvođačima, popustima i ostalim korisnim informacijama. Riječ ‘komančeros’ je dio klasičnog osječkog slenga, a nastao je od kombinacije riječi komarac (svojevrsni neslužbeni i šaljivi simbol Osijeka) i komandos.

    Limitirane ulaznice za Komančerose možete nabaviti po cijeni od 199 kuna na prodajnim mjestima Entrio sustava.

    Festivalske ulaznice možete nabaviti i osobno putem:

    • Agencije Luminis (Županijska ulica 1, Osijek, 1. kat) radnim danom od 08-16 sati
    • Daily news (Kaufland Osijek) radnim danom od 07-23 sata i nedjeljom od 07-20 sati

    [singlepic id=6752 w= h= float=none]

    SPONZORI
    Ovaj vrhunski sportski i glazbeni program, extremna zabava i kamp ne bi bili mogući bez sponzora: Vip, Red Bull, Osječko pivo, Shooster, Hypo Alpe Adria Bank, Sonny Mobile, Konzum, Jamnica Sensation i A-live Produkcija.

    PANNONIAN WARM-UP TOUR HRVATSKOM
    Turistički dio festivala, promociju te organizaciju promotivne ture, na kojoj će prigodnim sportskim i glazbenim programom festival biti predstavljen u Splitu (26.06.), Zadru (27.06.), Zagrebu (03.07.), Rijeci (04.07.), pomaže i Turistička zajednica Grada Osijeka.

    Prvi događaj na promo tour-u održao se 20. lipnja u Osijeku na kojemu je domaći vozač BMX-a Igor Vukadinović poznat pod nadimkom Poki učinio nešto do sad neviđeno u Hrvatskoj pa i šire – izvodio je vratolomne preskoke preko tramvaja na radost mnogobrojne publike!

    Događanja s Pannonian Warm-up Toura pratite na Facebook stranici događaja i na web stranici TZ Osijek.

    [singlepic id=6753 w= h= float=none]

    [singlepic id=6751 w= h= float=none]

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    VIP Smartica – pametno iskustvo prijevoza

    Jedna od zanimljivih i korisnih novosti za naše građane je VIP SMARTICA, mobilna aplikacija za kupovinu, aktivaciju i validaciju putnih Više…

    Crtalica u Mallu

    Još jedan vikend kada Mall Osijek ostvaruje dječje snove. Ako želite na jedno poslijepodne postati omiljena životinjica, super heroj, princeza Više…

    Đorđe Balašević u Osijeku – još jedan koncert za pamćenje! [Najava koncerta 2017 + poklanjamo ulaznice]

    Đorđe Balašević, jedan od najvećih pjesnika u glazbi u cijeloj regiji, najavio je ponovni dolazak u Hrvatsku i to u Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!