KULTURA

Petar Zecimir – Igrač broj 1 ovoga Uskrsa

Novi filmski tjedan u Kinu Urania

Objavljeno 28.03.2018
Nikolina Ćosić

Već prvi tjedan prikazivanja je dokazao da su animirano – igrani film Petar Zecimir i naslovni mu junak, kojemu je glas posudio poznati i omiljeni Luka Bulić, apsolutni hit koji obožavaju i veliki i mali. Snimljen je prema istoimenoj seriji knjiga poznate engleske spisateljice Beatrix Potter, koje i danas slove za jedne od najprodavanijih knjiga svih vremena. Film donosi potpuno novu priču o rivalstvu Petra Zecimira i mladog Tomice, koja će ih odvesti u veliku avanturu daleko izvan njihove idilične jezerske četvrti, a ravno u prometnu londonsku podzemnu željeznicu. Nije li ovo idealan film za pogledati sa svojom obitelji na velikim platnima ovoga Uskrsa?

Novi filmski tjedan premijerno donosi Spielbergov hit Igrač broj 1 i napeti akcijski triler Iskupljenje u New Yorku, a na programu i dalje ostaju novi igrano-animirani obiteljski hit Petar Zecimir, nastavak Bitke za Pacifik: Ustanak, oscarom nagrađena biografska drama Fantomska nit te domaća komična drama Comic Sans.

Igrač broj 1 novi je akcijski znanstveno-fantastični film višestrukog Oscarovca Stevena Spielberga, koji kritičari već uspoređuju s hitovima poput Avatara i Čuvara galaksije zbog kvalitete specijalnih efekata te ga krase pridjevima poput spektakularan, zabavan, humorističan, vizualno efektan i sl. Temeljen na istoimenom bestseleru Ernesta Clinea, film prati priču tinejdžera Wadea koji svoje dane provodi igrajući igricu OASIS. Kada ekscentrični multimilijarder i tvorac igrice umre, u oporuci ostavi svoje bogatstvo onome tko pobijedi u dobro smišljenom lovu na blago. Hoće li to biti Wade?

Joaquin Phoenix je postao nemilosrdni ubojica, u novom akcijskom trileru Iskupljenje u New Yorku, snimljenom prema istoimenoj kratkoj priči autora Jonathana Amesa iz 2013. godine. Traumatizirani veteran i bivši agent FBI-a Joe, u posljednje vrijeme za život zarađuje pronalazeći nestale mlade djevojke. Kada ga ugledni političar iz New Yorka unajmi da pronađe njegovu nestalu kćerku, posao se ubrzo izmiče kontroli, a Joea počnu mučiti noćne more dok istovremeno otkriva umreženu urotu koja ga može odvesti do konačnog iskupljenja… ili do vlastite smrti.

Zemljinim prirodnim resursima ponovno prijeti potpuno uništenje. Da bi se suprotstavili čudovištima Kaiju, ljudi su izumili novu vrstu oružja zvanu Jaeger. Možda su dobili Prvu bitku, ali ne i rat. U Bitci za Pacifik: Ustanak upravljače u svoje ruke preuzimaju djeca proslavljenog Stackera Pentecosta: buntovni mladi pilot Jake i otuđena mu sestra Mako Mori, dok je jedina nada ujedinjenje u globalnu pobunu protiv snaga za istrebljenje…

Domaća filmska priča puna emocija i smiješnih životnih situacija – Comic Sans. Iznenadna smrt tetke s otoka Visa povezat će sina, razmaženog zagrebačkog dizajnera Alana i oca, šarmantnog umjetnika i bonvivana Brunu, u avanturi života koja će rezultirati nizom tragikomičnih ljubavnih susreta, brodolomom na otoku Jabuka i razotkrivanjem tajne jednog pomalo zaboravljenog fonta iz devedesetih.

Iako ova uloga možda ne djeluje dovoljno grandiozno za posljednju ulogu u karijeri trostrukog dobitnika Oscara, Daniel Day-Lewis još će jednom oduševiti svojom fantastičnom transformacijom. Lik kojeg tumači karizmatični je krojač beskonačne kreativno-stvaralačke Fantomske niti, koja će nas sve zaintrigirati i uvesti duboko u život Londona druge polovine dvadesetog stoljeća.

Ovaj tjedan pravimo malu pauzu s Revijom suvremenog frankofonog filma, u sklopu koje u novoj dvorani Kino kluba gledamo izbor filmova frankofonih zemalja. Nakon Taštine (četvrtak 29.4. u 19:30 h) iduće projekcije ponovno kreću od 5. travnja, a moći će se pogledati Gaston: Šeprtlja nad šeprtljama (uz prigodnu izložbu original stripova, na temelju kojih je ovaj film i nastao), Tamara i Mon cheri, ja sam ti. Cijena redovnice ulaznice je snižena na 20 kn, a studenti, umirovljenici i članovi Francuske Alijanse ulaznicu plaćaju 16 kn.

Nakon izvrsnog SladoledaMiro Gavran nas sa svojim Teatrom vodi u Hollywood. U predstavi Zaboravi Hollywood, glavni junaci su profesionalni glumac i profesor na kazališnoj akademiji te mladi kazališni amater koji već godinama pokušava položiti prijemni ispit i postati glumcem. Susret mentora i zanesenog učenika, zahvaljujući njihovim različitim karakterima, rezultirat će dramatičnim i komičnim sukobima, koji će uz izobilje humora razotkriti do kraja i njih dvojicu i glumačku profesiju. Predstava je na rasporedu u ponedjeljak, 23. travnja 2018. s početkom u 20 h, a ulaznice po cijeni od 80 kn možete kupiti na blagajni kina Urania.

Kako je travanj mjesec smijeha, vrijeme je da ponovno ugostimo kojeg stand up-ovca. Koga drugoga nego Vlatka Štampara, koji će nam ovaj put reći riječ-dvije o Odraslosti. Za one koji ga nisu “probali”, Vlatko će ostati nikad pronađeno utjelovljenje svih onih suludih misli koje svatko od nas pomišlja u onom dijelu uma koji s razlogom ignoriramo. Za one koji su ga doživjeli, Vlatko je bio i ostaje ventil, pipa, sasvim suludih asocijacija koje u kombinaciji s njegovom nezamjenjivom manirom neizbježno mame smijeh i čine ga jednim od ponajboljih komičara “na ovim prostorima“. Ulaznice po cijeni od 40 kn u pretprodaji i 50 kn na dan predstave, možete rezervirati putem telefona 205-501 (Uprava, 9-17 h), 205-507 (blagajna kina, od 17-21:30 h), email-a: [email protected] i [email protected] ili putem našeg Facebook profila Kino Urania & Kinematografi Osijek.

Proslavite rođendan u Uraniji i provjerite zašto svi kažu da su kod nas najbolje zabave. Posebne pogodnosti i povoljnije cijene možete iskoristiti uz studentskuumirovljeničku i Kohorta Osijek iskaznicu te na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama (cijena ulaznice 20 kn), uz grupne popuste (cijena ulaznice 18 kn za grupe od minimalno 10 osoba) i poklon vouchere (10 ulaznica za 180 kn). Kako svi nakon dobrog filma obično ogladnimo, dobro nam dođe Early Birds paket uz koji za 45 kn dobijete ulaznicu za film + obrok u restoranu Lumiere.

Kinematografi Osijek d.d.
Šetalište kard. F.Šepera 8, 31000 Osijek
tel/fax Uprava: +385 31 205 501
kino Urania + 385 31 205 507
www.kinematografi-osijek.hr
Sign up for newsletter: http://goo.gl/xkVUgI

Program Kina Urania 29.3.-4.4.2018 by OsijekNews on Scribd

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Glasaj za prestižnu europsku filmsku nagradu LUX Audience Award, pogledaj dva nova filmska naslova i još puno toga u kinu Urania!

Kino tjedan u kinu Urania, filmovi, predstave, rođendani…

Pjesma Nedelja jedan je od najvećih hitova Džeja Ramadanovskog, ali i jedna od najtužnijih balada koje je otpjevao. Kultni beogradski Više…

Ova manifestacija dio je Europskog dana židovske kulture (EDJC), koji se od 2000. godine organizira diljem Europe, s ciljem isticanja raznolikosti i bogatstva judaizma te njegove lokalne, regionalne i nacionalne povijesne važnosti

Kino Urania – Besplatne projekcije povodom Mjeseca židovske kulture

Od nedjelje 3. rujna do subote 30. rujna održat će se Mjesec židovske kulture koji Židovska općina Osijek organizira sada Više…

Osim Gran Turisma, na program kina Urania od četvrtka stižu još 2 premijerna naslova...

Kino: Što je potrebno za ostvarenje sna?

Od četvrtka u kino Urania premijerno stiže film temeljen na istinitoj priči Janna Mardenborougha, gamera i obožavatelja jedne od najpopularnijih Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova