POLITIKA

[ANKETA] Lokalni izbori 2021 – Za koga ćete glasati na izborima za gradonačelnika Osijeka?

Osječani nestrpljivo iščekuju nove lokalne izbore, političke opcije, iako su izbori pred vratima polako izlaze s imenima potencijalnih kandidata.

  Objavljeno 19.02.2021
  Lana Matić

  Vjerojatno najznačajniji politički događaja u 2021. godini bit će lokalni izbori koji će se održati 16. svibnja. Osječani nestrpljivo iščekuju nove lokalne izbore, političke opcije, iako su izbori pred vratima polako izlaze s imenima potencijalnih kandidata.

  Svima je zbog personaliziranosti izbora najzanimljiviji izbor načelnika, gradonačelnika i župana, ali izuzetno je bitan i izbor lokalnih parlamenata jer se može dogoditi kohabitacija i kriza vlasti koja može blokirati neku jedinicu lokalne samouprave bez obzira na dosta velike ovlasti koje imaju čelnici lokalne i regionalne samouprave koji su dobili mandat od građana na neposrednim izborima. I zato vas, građane Osijeka, pitamo, kome dajte svoj glas?

  Za koga ćete glasati na izborima za gradonačelnika Osijeka?

  Pogledaj rezultate

  Loading ... Loading ...

  Iako su lokalni izbori hijerarhijski niže od parlamentarnih, njihova važnost će ovaj put biti u tome što će dati ocjenu o načinu na koji se vlada nosila s jednom od najvećih kriza koja je zadesila svijet, a to je pandemija koronavirusa koja je zaustavila brojne gospodarske djelatnosti, i koja je natjerala sve vlade ovog svijeta da građanima nametnu brojne restrikcije kako bi se smanjio broj zaraženih. Hrvatska je u prvom valu pandemije prošla relativno dobro, ali drugi val koji je došao s jeseni 2020. godine je razoran.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Bandić je već duže vrijeme imao ozbiljnih problema sa zdravljem.

  Preminuo je Milan Bandić

  U 66 godini umro je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, prenosi Index. Bandiću je pozlilo kasno navečer te ga je Hitna Više…

  "Sve manipulativne pokušaje prikazivanja Kohorte u političkim promidžbenim kampanjama kao navijačkoga kolektiva koji stoji iza nekoga od gradonačelničkih kandidata smatramo zloporabom našega imena i jeftinim politikantstvom"

  Kohorta se ogradila od povezanosti s političkim kampanjama za gradonačelničko mjesto Osijeka

  Kohorta je povodom skore predizborne promidžbene kampanje u utrci za budućega gradonačelnika grada Osijeka izdala priopćenje za javnost povodom predstojećih Više…

  Goran Kušec: Zajedno do boljeg Osijeka!

  Predstavljen SDP-ov kandidat za novog gradonačelnika Osijeka

  Gradska organizacija SDP-a Osijeka danas je u Muzeju Slavonije predstavila prof. dr.sc. Gorana Kušeca kao kandidata za novog gradonačelnika Osijeka Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  "Čim stranica detektira da su iz Hrvatske dobiju ili drugačiju ponudu, više cijene ili im se u potpunosti blokira pristup"

  Borzan: Građani mi se žale da još nisu ravnopravni pri internet kupovini

  Bandić je već duže vrijeme imao ozbiljnih problema sa zdravljem.

  Preminuo je Milan Bandić

  Flego: "Činjenica je da je zadnji veliki paket europske regulative donesen prije 20-ak godina, stoga je tehnologija danas daleko ispred zakonodavstva."

  Digitalne tehnologije daleko ispred zakonodavstva EU-a