SPORT

Zimsko bacačko PH – pet osvojenih medalja u Zagrebu

Osječki su se predstavnici, članovi Atletskog kluba Slavonija-Žito, s ovog natjecanja kući vratili s pet medalja i sasvim ispunili očekivanja

    Objavljeno 21.03.2023
    Matija Ivanković

    Na stadionu SRC Mladost članovi AK Slavonija-Žito izborili su tri odličja u kadetskoj i još dva u konkurenciji mlađih juniorki/juniora.

    Možemo biti zadovoljni nakon odrađenog pojedinačnog Zimskog bacačkog prvenstva Hrvatske za kadete i mlađe juniore u muškoj i ženskoj konkurenciji, održanog u Zagrebu. Osječki su se predstavnici, članovi Atletskog kluba Slavonija-Žito, s ovog natjecanja kući vratili s pet medalja i sasvim ispunili očekivanja.

    Među kadetkinjama je srebro osvojila Marija Sajter u kladivu s rezultatom 31,14 kao i Iva Latas Lihtental u bacanju koplja koje je odletjelo na daljinu 37,29 metara.

    Broncu je zaslužio naš kadet Marko Adamović, treći u disciplini kladivo (26,42).

    Paula Šljivac je bila drugoplasirana među bacačicama kladiva u kategoriji mlađih juniorki uz rezultat 44,90 dok je broncu u koplju osvojio mlađi junior Karlo Erhardt s daljinom 46,55 metara.

    Što se tiče ostalih rezultata, Šljivac je još zauzela četvrto mjesto u disku (32,16), a kadet Ivano Čepo je u bacanju koplja bio osmi (27,52).

    Trener Benjamin Lovrić sa svojim je učenicama i učenicima odradio dobar posao i u pripremi ovoga prvenstva. Kada je sve završilo sažeo je svoje dojmove s dvodnevnog natjecanja na stadionu SRC Mladost.
    „Općenito sam zadovoljan. Ovih pet medalja, kao i ona tri odličja osvojena prije dva tjedna, samo pokazuju i potvrđuju da su nam atletičari spremni za ljetnu sezonu. U Zagrebu smo imali nekoliko osobnih rekorda, bilo je i prvih medalja za neke naše članove i općenito govoreći – bilo je sasvim dobro iz naše perspektive“, rekao je Lovrić.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Došao sam do željenog „season besta“ i to samo 33 centimetra od norme za najveća natjecanja koju ću pokušati ostvariti već za dva tjedna u Puli, na državnom prvenstvu, rekao je Županović

    Županović do srebra i 1. kategorije sportaša!

    Marin Županović imao je vrlo uspješan nastup na Međunarodnom Grand Prix mitingu u talijanskom Jesolu. U svojoj je kategoriji F54 u Više…

    Nastupit će u svojoj najjačoj disciplini, bacanju koplja u kategoriji F54 u kojoj je lani na istome natjecanju osvojio srebro, kojemu je pridodao i broncu u bacanju diska.

    Atletika – Županović u Jesolu ‘brani’ lanjska odličja

    Osječki paraatletičar i član Slavonije-Žito Marin Županović i ove će godine sudjelovati na jakom međunarodnom Grand Prix mitingu u talijanskom Više…

    U Splitu je proteklog vikenda održano Zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske u svim kategoriziranim uzrastima. Predstavnici AK Slavonija-Žito osvojili su ukupno šest medalja.

    Marija Sajter prvakinja Hrvatske!

    U Splitu je proteklog vikenda održano Zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske u svim kategoriziranim uzrastima. Predstavnici AK Slavonija-Žito osvojili su ukupno šest Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Hrvatska u Parizu imati dva gimnastičara, s obzirom na to da je Tin Srbić ranije uspio u tome

    Aurel Benović izborio Olimpijske igre u Parizu!

    Zaslužio je to Marin odličnim nastupima i ove sezone, pa se zasluženo našao na popisu hrvatskih reprezentativaca za njegovo dosad najjače natjecanje.

    Županović će nastupiti na Svjetskom prvenstvu!

    Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek uživa status ponajboljeg organizatora mačevalačkih natjecanja kako u zemlji tako i u cijeloj regiji

    7. Osijek Fencing Cup ponovo okuplja mačevalačku elitu u 7 kategorija: U9, U11, U14 EFC, U17, U21, seniori i veterani