KULTURA

Cinema4YOU(th), Baby Lasagna u Garfieldu i mlada Furiosa

U novom filmskom tjednu na program kina Urania stižu i 2 premijerna naslova. Na rasporedu su i posljednje 3 predstave do ljetne stanke, a kazališni repertoar se nastavlja od jeseni.

Objavljeno 22.05.2024
Matija Ivanković

Cinema4YOU(th) završavamo filmskim kvizom, besplatnim filmskim projekcijama i programom „Moj prvi odlazak u kino“ namijenjenim našim najmlađim gledateljima.

Pogledajte nagrađivanu slovačku dramu redatelja Pétera Kerekesa107 majki“ – autentično kolektivno svjedočanstvo osuđenih majki, njihove osamljenosti i rijetkih trenutaka sreće. Ulaz je besplatan svim sudionicima projekta i mladima do 25 godina (učenici i studenti), a film prikazujemo na original jeziku uz hrvatski titl.

Program „Moj prvi odlazak u kino“ namijenjen je mališanima koji još nikada nisu bili u kinu i koji prvi put gledaju film na velikom platnu. Ne propustite pogledati na hrvatski jezik sinkronizirani kratki animirani film za djecu 5+ godina „Plavi medo“ redateljice Marine Andree Škop, u trajanju od 10 min. Ulaz je besplatan za svu djecu predškolske dobi i njihovu pratnju.

4. po redu Cinema4YOU(th) filmski kviz će se održati u Kino klubu kina Urania u petak 24.5. s početkom u 19:00 h. Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživoili onlineputem Google obrasca, a za sudjelovanje su potrebne prijave mailom na adresu: [email protected]. Sudjelovati je moguće pojedinačno i u timu.

Cinema4YOU(th) je projekt nastao u sklopu programa „Collaborate to Innovate“, koji provodi međunarodna mreža kina za promociju europskog filma Europa Cinemas uz potporu potprograma MEDIA Kreativne Europe. Nositelji projekta su 4 kina- naše kino Urania, 2 kina iz Mađarske (Tisza Mozi i  Béke és Uránia Art Mozi) te Kino Úsmev iz Slovačke. Cjelokupni program je sufinanciran sredstvima Europske Unije.

U novom filmskom tjednu na program kina Urania stižu i 2 premijerna naslova.

Od 23. svibnja u domaća kina stiže najsimpatičniji mrgud, najdraži ljenivac i najslađa mačka na svijetu – kultni Garfield. Uz fenomenalnu glumačku postavu, u filmu je svoj glas dao i Baby Lasagna. Nadamo se da imate veliki apetit za ovaj film, jer ako pitate Garfielda, on u svoj nikad nije sumnjao.

 Mlada Furiosa mora preživjeti mnoge izazove dok pokušava pronaći put kući nakon što je oteta. Anya Taylor-Joy i Chris Hemsworth u akcijskom spektaklu Furiosa: Pobješnjeli Max saga oscarovca Georgea Millera nas vraćaju u ikoničan distopijski svijet koji je stvorio prije više od 30 godina s filmovima „Pobješnjeli Max“.

Na rasporedu su i posljednje 3 predstave do ljetne stanke, a kazališni repertoar nastavljamo od jeseni.

Predstavu „Čudo“ autora i redatelja Ivana Lea Leme i Kazališta Moruzgva možete pogledati u četvrtak 23.5. s početkom u 20:00 h u kinu Urania. Predstavu organiziramo u suradnji s Inner Wheel klubom Osijek, a namjena događanja je prikupljanje sredstava za pomoć u opremanju spravama za vježbanje vanjskog igrališta Centra za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“ Osijek.

Sandra Silađev ponavlja svoj „Dejt“ u utorak 28.5. u 20:00 h, a Anđelka Stević Žugić stiže s novom predstavom: Šta me OPET snađe?! u srijedu 29.5. u 20:00 h – obje predstave su rasprodane.

Ponajbolje domaće festivalce gledamo u sklopu Mjeseca našeg filma, čiji raspored možete pronaći u našim tjednim programima, a nastavljamo i s Visla festivalom poljskog filma u Osijeku: Svatko zna bolje u četvrtak 23.5. u 19:00 h – Kino klub (ulaz je slobodan za sve zainteresirane gledatelje).

Ne propustite pogledati ni sinkronizirane animacije Kung Fu Panda 4 i Pustolovine Bubamare i Crnog Mačka Film, titlovanu obiteljsku avanturu Imaginarni prijatelji, francusku komediju Teška godina, novo remek-djelo velikog Wima Wendersa Savršeni dani te glazbenu biografiju Priscille Presley.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Ove godine ćemo opet učiti francuski na zabavan način, bit ćemo kreativni uz akademske umjetnike, snimat ćemo i gledati filmove, ići na izlete, a ponajviše ćemo se zabavljati, igrati i uživati u ljetu

Kino Urania – I ove godine ljetujemo s Franom

Fran nam se vratio u grad i poziva vas da se što prije predbilježite i osigurate si mjesto u ljetnom Više…

Tajanstvena veza između djece i mladunčadi divljih životinja dok odrastaju jedno uz drugo i sklapaju prijateljstva, vrlo je posebna, a dijeljenje takvih priča kroz filmski medij ima delikatnu vrijednost

Promatrači neobičnih prijateljstava

Tajanstvena veza između djece i mladunčadi divljih životinja dok odrastaju jedno uz drugo i sklapaju prijateljstva, vrlo je posebna, a Više…

U novom filmskom tjednu premijerno nam na program kina Urania stižu 2 nova naslova, tu su i stand up komedije, a traje i "Mjeses našeg filma"

Teška godina za Imaginarne prijatelje

U novom filmskom tjednu premijerno nam na program kina Urania stižu 2 nova naslova. Albert i Bruno proživljavaju Tešku godinu! Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Ove godine ćemo opet učiti francuski na zabavan način, bit ćemo kreativni uz akademske umjetnike, snimat ćemo i gledati filmove, ići na izlete, a ponajviše ćemo se zabavljati, igrati i uživati u ljetu

Kino Urania – I ove godine ljetujemo s Franom

Prvi ovakav event u regiji koji očekuje više od 6000 posjetitelja uz 1000 sudionika. Očekuje vas spektakularnih 3 dana uz mnoge atraktivne programe

[NAJAVA] American week – Bike&Car show u Osijeku (PROGRAM)

OLJK će i ove godine ponuditi posjetiteljima besplatne kulturne programe kroz cijelo ljeto, točnije dva mjeseca

Predstavljen program 24. Osječkog ljeta kulture