Uvjeti korištenja

Dobrodošli na Osijek News portal. Korištenjem bilo kojeg dijela “Osijek News” portala automatski prihvaćate sva aktualna pravila korištenja. Korisnici su dužni redovito čitati pravila korištenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korištenjem “Osijek News” portala, ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktualnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Niti jedan dio “Osijek News” portala ne smije se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promoviranje istih.

Vijesti koje možete pročitati na OsijekNews.hr su vlasništvo izdavača elektroničke publikacije, autora i suradnika s  OsijekNews.hr portala. Vijesti koje nisu vlasništvo OsijekNews.hr portala, autora i suradnika, su potpisane s navedenim izvorom odakle se prenose i kao takve su u potpunosti i bez izmjena objavljene prema izvoru s kojeg su navedene i označene linkom na izvor vijesti, osim vijesti koje su potpisane isključivo i samo s imenom i prezimenom autora što znači da su autorski rad ili osvrt na neki događaj, vijest ili situaciju u Osijeku i okolici jednog od autora, treće osobe ili suradnika s web portala OsijekNews.hr.

Za točnost i potpunost informacija posebnu, slučajnu, neizravnu ili posljedičnu štetu uzrokovanu propustima i pogreškama te objavama na ovim mrežnim stranicama, OsijekNews.hr odnosno izdavač Info Pult d.o.o. ne može odgovarati. U svakom trenutku svatko može zatražiti uklanjanje vijesti ili nekog od sadržaja sa OsijekNews.hr u slučaju čega će ako za to postoje opravdani razlozi redakcija OsijekNews.hr portala iste i odmah bez rasprave ukloniti.

Za sadržaj poruka u komentarima vijesti ne odgovara vlasnik servera, autor softvera, autor vijesti niti vlasnik portala već onaj tko je napisao poruku. Administratori portala će u okviru svojih mogućnosti u najkraćem mogućem roku nadzirati sadržaje komentara i po vlastitoj ocjeni ili na zahtjev oštećenih naknadno brisati poruke uvredljiva i nedolična sadržaja. Nije dopušteno ostavljanje linkova prema drugim internet portalima na forumu, chatu, Facebook komentarima na stranici portala OsijekNews.hr kao niti na Facebook stranici OsijekNews.hr portala.

OsijekNews.hr je projekt usmjeren u pozitivnom smjeru s naglaskom na prikazivanje isključivo “osječkih i regionalnih vijesti” i sadržaja, objektivno informiranje javnosti te multimedije vezane za grad Osijek i gradsku upravu. Projekt teži okupljanju osječana i zainteresiranih pojedinaca kako bi unaprijedili osječki internetski medijski prostor. Osobe koje su angažirane oko OsijekNews.hr portala se trude objektivno, pravovremeno i pravilno informirati javnost. Greške su moguće pa Vas unaprijed molimo za razumijevanje.

AUTORSKA PRAVA
“Osijek News” polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava (“Osijek News” partneri, korisnici…) smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Sadržaj objavljen na “Osijek News” portalu ne smije se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka “Osijek News” portala, ili na bilo koji način kojim se može uzrokovati šteta “Osijek News” portalu ili bilo kojem trećem licu u skladu s propisima.

Članci i vijesti objavljeni na ovim internetski stranicama vlasništvo su autora vijesti odnosno navedenog izvora vijesti. Svi ostali materijali potpisani isključivo i samo s imenom i prezimenom autora ili OsijekNews redakcija, vlasništvo su OsijekNews.hr portala odnosno izdavača Info Pult d.o.o..

Sve ovdje objavljene fotografije i tekstovi su autorizirane i pripadaju autorima OsijekNews.hr portala (osim onih koje su navedene izvorom vijesti ili fotografije i koje na fotografijama imaju potpis autora) te NIJE DOZVOLJENO korištenje ovih materijala bez pismene suglasnosti autora ili urednika portala.

Vaše je pravo i obveza da nas kontaktirate u bilo kojoj situaciji i vezano za bilo koje nejasnoće na ovom portalu ili u slučaju ako se dogodi bilo kakva nenamjerna povreda Vaših prava. Ovi uvjeti korištenja su napravljeni u dobroj namjeri kako bi Vam pojasnili način rada, prava i obveze kada ste naš posjetitelj i kada se ovim portalom koristite. Molimo da nas kontaktirate u vezi bilo kakvih problema a portalom ili ako imate bilo kakva pitanja.

LINKOVI NA DRUGE WEB STRANICE I OGLAŠIVAČI
“Osijek News” sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje “Osijek News” portala koristite na vlastitu odgovornost i “Osijek News” se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

“Osijek News” portal sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja i linkova na vanjske stranice, kao i veza do drugih Internet stranica kreiranih od strane trećih osoba (linkova) koje će se, kad god je to moguće, kao takve označavati. “Osijek News” portal nema nadzor nad navedenim podacima i informacijama ili drugim Internet stranicama te se u potpunosti odriče svake odgovornosti vezane za sadržaj na Internet stranicama kreiranima od strane trećih osoba.

“Osijek News” nije odgovoran za sadržaj stranica oglašivača na “Osijek News” portalu kao ni za bilo kakvu štetu nastalu reklamiranjem na “Osijek News” portalu. Poslovni odnos između oglašivača i korisnika na “Osijek News” portalu i izvan “Osijek News” portala isključivo se zasniva na poslovnom dogovoru oglašivača i korisnika te “Osijek News” portal nije odgovoran za bilo kakvu moguću štetu proizašlu iz takvog poslovnog odnosa.

Pristup “Osijek News” portalu i svim njegovim sadržajima dopušten je osobama bilo kojeg uzrasta, osim ako uz određeni sadržaj nije navedeno drugačije.

KOMENTIRANJE SADRŽAJA
Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dopušteno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promoviranje drugih siteova putem linkova.

Komentari u kojima nam skrećete pažnju na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici Osijek News portala.

Komentare i prijedloge u vezi s uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao niti komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, a ne stavove redakcije Osijek News portala.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI I TAJNOST PODATAKA I COOKIES
Što se tiče pitanja vezanih uz obradu i zaštitu vaših osobnih podataka i korištenje kolačića, molimo pogledajte našu Politiku privatnosti.

IZMJENE UVJETA KORIŠTENJA
“Osijek News” zadržava pravo bez najave povremeno promijeniti ili modificirati pravila. O važnim promjenama i dopunama “Osijek News” portal može obavijestiti korisnike putem e-maila ili objavljivanjem na portalu. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na “Osijek News” portalu, smatra se da ste upoznati s najnovijim pravilima.

Izdavač: Info Pult d.o.o.

Verzija od 25.05.2018.

NAJČITANIJE