ŽIVOT

Dani otvorenih vinskih podruma Đakovačkog vinogorja

Otkrijte čari Đakovačkog vinogradarskog kraja: Dani otvorenih vinskih podruma

Objavljeno 14.06.2024
Matija Ivanković

TZ OBŽ najavljuje jedan od omiljenijih događaja u našem vinogradarskom kraju! Pridružite se slikovitim mjestima Mandićevac i Trnava, gdje ćemo uživati u čarobnim vinskim šetnjama kroz srca naših vinograda.

Dani otvorenih vinskih podruma, koje organizira Turistička zajednica grada Đakova u suradnji s Općinom Trnava i Općinom Drenje, održavaju se već četvrtu godinu zaredom. Ovaj događaj je postao nezaobilazan dio Vinskog mjeseca Osječko-baranjske županije, pod okriljem Turističke zajednice Osječko-baranjske županije te je također uključen u program 58. Đakovačkih vezova.

Pripremljen je bogat program za sve ljubitelje vina, umjetnosti i kulturne baštine:

Petak, 21. lipnja – Mandićevac
• 10:00 – Likovna radionica za djecu “Maštovita paleta”, Vinska kućica Franjić. Dovedite svoje mališane da istraže svoju kreativnost i uživaju u stvaranju umjetničkih djela inspiriranih našim prekrasnim vinogradima.
• 17:00 – Vinska šetnja Mandićevcem. Krenite s nama u vođenu turu kroz vinograde Mandićevca, posjetite lokalne vinarije i uživajte u degustaciji vrhunskih vina. Prijavite se putem sljedećeg linka: ovdje.
• 20:00 – Koncert grupe Inzulin, Vinarija Đakovačka vina. Opustite se uz odličnu glazbu grupe Inzulin i provedite večer u veselom društvu u predivnom ambijentu Vinarije Đakovačka vina.

Subota, 22. lipnja – Trnava
• 10:00 – Folklorna radionica za djecu “Zvuci slavonske baštine”, prostor nogometnog kluba. Omogućite djeci da upoznaju i zavole slavonsku folklornu tradiciju kroz interaktivnu radionicu ispunjenu pjesmom i plesom.
• 17:00 – Vinska šetnja Trnavom. Doživite Trnavu na poseban način kroz vođenu turu koja uključuje posjet lokalnim vinarijama i degustaciju izvanrednih vina.
Prijavite se putem sljedećeg linka: ovdje.
• 19:30 – Svečani program 37. Bonavite, nogometno igralište. Uživajte u svečanom programu Bonavite, manifestaciji koja slavi tradiciju i kvalitetu našeg vinogradarskog kraja.
• 21:30 – Koncert Stjepana Jeršeka Štefa, nogometno igralište. Večer završite uz koncert jednog od najpoznatijih izvođača tamburaške glazbe Stjepana Jeršeka Štefa, koji će vas zabaviti svojom energičnom izvedbom i hitovima.

Svi posjetitelji vinskih šetnji dobit će nosiljku i čašu za degustaciju, što će dodatno obogatiti vaše iskustvo. Donacija za vinsku šetnju iznosi 15 eura.

Pridružite nam se na ovoj izvanrednoj avanturi kroz đakovački vinogradarski kraj. Uživajte u vrhunskim vinima, kulturnim događanjima i stvaranju nezaboravnih uspomena. Vidimo se u Mandićevcu i Trnavi!

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Sunce, povjetarac i  bogatstvo prirode te ugodni domaćini na svakoj od 14 eno i gastro postaja predstavili su Baranju posjetiteljima iz svih krajeva Hrvatske od kojih su, uz stalne zaljubljenike, u posebnosti Baranje mnogi prvi put sudjelovali na Baranja Wine & Walk

[FOTO] Manifestacija Baranja Wine & Walk 2024. istaknula svu raskoš ljepote Baranje

Osma manifestacija Baranja Wine & Walk potvrdila je da se Baranja uz posjet vinskim i gastro perjanicama ovog kraja Hrvatske  Više…

Baranjski bećarac pokazao je zašto je najbolja baštinska manifestacija u Hrvatskoj, a novi program Vino i tambure odlično je upotpunio dobru atmosferu kojom je odisao prostor ispod stoljetnog drvoreda

[FOTO] Vino i tambure i festival Tista oduševili tisuće posjetitelja

Baranjski bećarac pokazao je zašto je najbolja baštinska manifestacija u Hrvatskoj, a novi program Vino i tambure odlično je upotpunio Više…

Najbolja potvrda visoke kvalitete vina vinarije Perak su mnogobrojne medalje i šampionska priznanja osvojena na sajmovima u zemlji i inozemstvu.

Četvrtak u Vinoteci Vinita – Vinarija Perak

Ovaj četvrtak 23.5.2024. s početkom u 19:30 sati u goste nam dolazi vinarija Perak. Vinogradi su smješteni u kutjevačkom vinogorju Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Dolaskom višenamjenskih borbenih aviona Rafale u Oružane snage Republike Hrvatske, nastavljena je daljnja obuka i usavršavanje pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva kako bi Republika Hrvatska nastavila uspješno nadzirati i štititi svoj zračni prostor

Obavijest MORH-a: Redovite letačke aktivnosti aviona Rafale nad Republikom Hrvatskom

Zatvorene dionice bit će označene i u web servisima za navigaciju u prometu  (Google Maps) pa će korištenje tih servisa koji će upućivati i na povremene zastoje i gužve u prometu, biti korisno

Potpuno se za promet zatvara raskrižje Gundulićeve i Županijske

S obzirom da smo na pragu sezone godišnjih odmora kada se svi razbježimo kao rakova djeca, upravo sada je idealna prilika pokloniti najmilijima dar uz koji će im godišnji odmor trajati duže nego ikad prije

Pronađi inspiraciju za kraljevski ljetni poklon