Arhiva

ERASMUS+ KA2 PROJEKT OPĆE GIMNAZIJE OSIJEK

  Objavljeno 29.10.2016
  OsijekNews redakcija

  Početkom ove školske godine I.gimnazija Osijek započela je s provedbom novog Erasmus+ KA2  projekta. Riječ je o projektu pod nazivom Ready, steady, work ukupne vrijednosti 109 000 eura. Opća gimnazija je do sada uvijek bila partner u ovakvim projektima, a sada su po prvi puta koordinatori ovog strateškog partnerstva među školama. Partnerske škole dolaze iz Španjolske, Poljske, Grčke i Luksemburga.

  Tema projekta je razvijanje vještina zapošljivosti kod učenika. Vještine kao što su timski rad, leadership, prezentacijske vještine, donošenje odluka, komunikacijske vještine, kritičko mišljenje su vještine koje su potrebne i u školi i na fakultetu, a ne samo kasnije na radnom mjestu i zato ih treba razvijati od najranije dobi. Na kraju projekta nastat će priručnik pod nazivom Employability Skills Schoolkit, koji će sadržavati dvadesetak radionica vezanih za projektne podteme.

  Prvi transnacionalni projektni sastanak održan je krajem listopada u Osijeku .I.gimnaziju Osijek posjetili su predstavnici partnerskih škola, tj.projektni koordinatori. Predstavili su jedni drugima svoje gradove, škole, obrazovne sustave, te su dogovarali i planirali provedbu cijelog projekta. Domaćini su svoje goste upoznali i sa kulturno-povijesnom tradicijom  grada Osijeka i njegove okolice. Drugi projektni sastanak održat će se u ožujku iduće godine u Luksemburgu.

  Ivana Štiglec, koordinator projekta