Arhiva

Građani s energijom

    Objavljeno 17.05.2017
    OsijekNews redakcija

    Svibanj smo započeli na najbolji mogući način uživajući u ugodnoj atmosferi, glazbi, roštilju i aktivnostima za djecu u nešto drugačijem ambijentu na osječkom mostu. Otpočetka tvrdimo da Osijeku treba #buđenje, a upravo je to ono što smo vidjeli u očima svakog građana koji se na PICKNIKU družio s nama. Dokazali ste da ste građani s energijom. Građani koji svojom energijom doprinose razvoju poduzetništva, kulture i turizma kojeg kronično nedostaje, a Osijek ima odličnu perspektivu da postane pravo turističko i kulturno središte. Dosad je mnogo građana svoju energiju odlučilo trošiti u Irskoj, Njemačkoj i raznim drugim zemljama jer su vidjeli da se njihov potencijal ovdje neće iskoristit.

    Tim okupljen oko Miroslava Šimića naoružan je znanjem i strpljenjem i spreman davati Osijeku štih metropole. Svjesni smo teškog današnjeg gospodarskog stanja u cijeloj Lijepoj našoj, ali naš lijepi Osijek dići ćemo na noge. Svim snagama trudit ćemo se vratiti sve oni koji dođu ovdje samo za blagdane i nekoliko dana nakon pozdravljaju Osijek s osječkog kolodvora s knedlom u grlu. Ne bismo obećavali da nemamo već spremne strategije. Neće biti lako, ali uz vašu pomoć ćemo dokazati da #možemo.

    Djeca su most putem kreda pretvorili u šarenilo pozitive. Oni su najiskrenija bića i jasno je vidljivo kako još nisu svjesni eventualnih problema oko sebe. Učinimo zajedno da dok još malo odrastu i krenu u razne rasprave, da ona o političkoj nestabilnosti ne bude jedna od njih. Zajedno to #možemo.