KULTURA

Na istoku ništa novo, što se nikako ne može reći za program trećeg dana PFK-a!

Uz nakladnike oduševljenje Festivalom pokazuju vrećicama punim knjiga i sami posjetitelji, a ako je suditi po do sada viđenom, Panonski festival knjige još se jednom pokazao kao pun pogodak za sve ljubitelje knjiga i čitanja, ali i za one koji će to tek postati.

Objavljeno 23.05.2024
Darija Kovačić

Panonski festival knjige iz dana u dan donosi brojna programska iznenađenja, goste od književnog i društvenog značaja. Pomno osmišljeni program učinio je svoje i svakodnevni je mamac za publiku koja, na zadovoljstvo brojnih izlagača, puni Športsku dvoranu Gradski vrt.

Uz nakladnike oduševljenje Festivalom pokazuju vrećicama punim knjiga i sami posjetitelji, a ako je suditi po do sada viđenom, Panonski festival knjige još se jednom pokazao kao pun pogodak za sve ljubitelje knjiga i čitanja, ali i za one koji će to tek postati.

Nove čitatelje sigurno će provući naslov Na istoku ništa novo. Zbirka je to priča navijača NK Osijeka, a autori su kroničari kluba – novinari i podcasteri, navijači i članovi Kohorte. Kroz priče 22 autora možete upoznati povijest kluba, njegove najveće, ali i najteže trenutke. Zbirku u 16:00 sati predstavlja izdavač i urednik publikacije, Tomislav Buljubašić.

Potom nam u 17:00 sati dolazi Otac – on poučava, savjetuje i zanovijeta. Pomiren da ga se ne sluša. Njegova pomirenost je dvostruka: s kćeri koja je spašena, jer je izmještena iz njegove izgubljene Bosne, s vlastitim životom u kojem se pretvorio u tuđina i gosta. Ovo je knjiga o ratu i onome što je nastalo poslije rata. Ovo je knjiga Glorie Lujanović o poraženim očevima koji bi još nešto prenijeli kćerima spašenim u tuđini.

Nakon svoje prve knjige Neboder života, Zoran Salopek nas u 18:00 sati vodi dalje, u promišljanje smisla i svrhe života, i stalno iznova bodri da si postavljamo pitanje: tko sam stvarno ja. Kada spoznamo ljubav, otkriti ćemo i svoju svrhu. U tome će nam pomoći autorov novi naslov Ego, ljubav, istina : kako utišati ego i pronaći vlastitu svrhu.

Tito, povjerljivo i osobno nova je biografija Josipa Broza, a od postojećih se razlikuje time što je napisana pregledno, zabavno, pitko i čitko. Navedeno ne čudi jer joj je autor naš ponajbolji novinar i publicist Boris Rašeta. Autoru će se na pozornici u 19:00 sati pridružiti i svoja promišljanja okupljenima podijeliti Drago Hedl i Jaroslav Pecnik.

Treći dan Festivala završit će uz Miru Gavrana i njegov najnoviji roman Portret duše koji govori o životu sedam žena. Sasvim dovoljno da privuče publiku u dvoranu, no ipak ćemo dodati kako autor koristi različite književne forme kako bi izgradio snažnu fabulu s ranjivim junacima. Koliko su ti junaci ranjivi saznajte u 20:00 sati.

Sve navedene naslove, ali i brojne druge, možete po promotivnim cijenama nabaviti na Panonskom festivalu knjige. Započnite vikend s novim naslovima na svojim policama!

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Dojmove, emocije i osvrt na proteklih pet dana u nekoliko su rečenica saželi i članovi organizacijskog tima Festivala

Završio je drugi Panonski festival knjige

Kroz pet dana trajanja festivala u dvorani Gradski vrt čak pedeset i pet domaćih nakladnika predstavilo je svoje najnovije i Više…

Programski dio ovogodišnjeg Panonskog festivala knjige ima čast zatvoriti Erika Žilić Vincetić i njezin roman Priča o kugi i vještici Agathi. Zaronite u prošlost Osijeka, prošećite unutar zidova osječkog Arhiva i upoznajte prostor kroz neko drugo vrijeme, kroz epidemiju kuge i jedan neobičan misterij.

Panonski festival knjige i Slavko Sobin uspješno vraćaju osmjehe!

Kako je i očekivano, PFK se pokazao kao mjesto druženja najboljih hrvatskih izdavača, kako novih, tako i etabliranih književnih zvijezda Više…

Na Panonskom festivalu knjige uživajte u novim knjigama, razgovorima s autorima, koncertu, uživajte vikendu!

Diklić, Pavić, Predin i Novak dolaze na predzadnji dan Panonskog festivala knjige!

I predzadnji dan Panonski festival knjige zanimljivim programima privlači djecu i mlade prema Dvorani gradski vrt, ovoga puta predstavom, kvizom Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Pomno slušajte, pažljivo se krećite, nikad ni šuma ne stvorite, ako vas ne mogu čuti, ne mogu vas loviti... Dolazi spinoff franšize A Quiet Place

Maestralno remek-djelo koje istovremeno šokira, ali i budi nadu

Uz organizirane stolice, ponesite sa sobom prostirke, kako biste uživali u punom doživljaju ovogodišnjeg Kina pod zvijezdama

Kino pod zvijezdama

Ovogodišnji će se festival održavati od 27 do 29. lipnja pod sloganom: Nova zemlja počinje s vama

Međunarodni festival slikovnice “Čuvari priča”: Nova zemlja počinje s vama