SPORT

Odlični rezultati Slavonije-Žito na kadetskom PH, Nikola Šešum osvojio tri zlata i dva srebra

Ukupno je osvojeno13 medalja, što je zaista odličan učinak i svi koji su se našli na postolju zaslužuju naše čestitke

    Objavljeno 25.06.2024
    Matija Ivanković

    Vrlo su uspješni članovi AK Slavonija-Žito bili na Prvenstvu Hrvatske u kategoriji kadeta i mlađih kadeta u muškoj i ženskoj konkurenciji. Ukupno je osvojeno13 medalja, što je zaista odličan učinak i svi koji su se našli na postolju zaslužuju naše čestitke.

    Imali smo četiri zlatna odličja koja su izborili Nikola Šešum na 300 metara (36,60) te na istoj dionici s preponama (40,29), Jakov Maričak u skoku s motkom (4,00) te štafeta 4×100 metara (45,57) u sastavu: Maričak, Gabriel Ovničević, Karlo Ledić-Krznarić i Šešum kojemu je to bila treća najsjajnija medalja na ovome natjecanju i bio je naš najuspješniji pojedinac (ali i najuspješniji stariji kadet prvenstva) uz još dva druga mjesta na 100 prepone (14,60) i u štafeti 4×300 metara (2:34,84) u kojoj su još trčali: Gabriel Remaj, Gabriel Ovničević i Karlo Ledić-Krznarić.

    Ovih pet odličja iz Karlovca potvrda su Nikoline svestranosti i odlične forme u ovoj sezoni te marljivog i kvalitetnog rada s ocem i trenerom Sašom Šešumom.

    Jakov Maričak je s dva zlata također u potpunosti ispunio očekivanja.

    Srebro su još osvojili Lana Barišić na 300 metara (42,48), Marko Adamović u bacanju kladiva (37,40), Eva Martinović na 100 prepone (14,87) i kladivašica Marija Sajter (39,66).

    Za broncu su se izborili Lana Barišić na 200 metara (26,61), Ovničević na 300 prepone (42,00) i Tin Bošnjak u bacanju diska (36,94).

    Sve je, dakle, s naše strane okončano sa četiri prva, šest drugih i tri treća mjesta čime se zaista imamo razloga pohvaliti.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Na turniru se okupilo 129 juniora i juniorki iz cijele Hrvatske iz 43 kluba. Na prvenstvu  nastupio je i taekwondo klub „Osijek“ sa svoje dvije juniorke

    Taekwondo Osijek na prvenstvu Hrvatske 2024. za juniore

    Dana 22.06.2024. u sportskoj dvorani osnovne škole u Ivanjoj Reci održano je prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke. Na turniru Više…

    U odličnom izdanju pokazao se Roko Dimić koji je slavio u utrci na 100 metara s vremenom 11,09, a najbolji je bio i na dvostruko dužoj sprinterskoj dionici uz rezultat 21,55

    Crveno-plavima osam medalja u Čakovcu

    U Čakovcu je proteklog vikenda održano Prvenstvo Hrvatske u konkurenciji mlađih juniora i juniorki. Atletski klub Slavonija-Žito na ovom je Više…

    U Zagrebu je održan međunarodni atletski Memorijal Goran Subotić „Tratinčica“ u organizaciji AK Agram, sportaši AK Slavonija Žito su bilo odlični!

    Medalje za Saru, Roka i dvojicu Ivana

    U Zagrebu je održan međunarodni atletski Memorijal Goran Subotić „Tratinčica“ u organizaciji AK Agram. Već smo spomenuli u prethodno objavljenom Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Obojica su dvadesetogodišnjaci, Ivan je imao odličnu sezonu u Šibeniku dok je Tin uspješno branio za Jarun

    Cvijanović i Sajko ponovno među Bijelo-plavima

    Prvenstvo Hrvatske u 3X3 košarci održati će se u Osijeku. To je jedan od 10 turnira koji će se održati u cijeloj Hrvatskoj.

    Raspored Prvenstva Hrvatske u 3×3 košarci – Osijek

    Odlične je rezultate u sastavu naše nacionalne vrste ostvarila članica AK Slavonija-Žito Mia Wild, a ovaj puta se posebno iskazala u utrci na 100 metara, postavivši novi hrvatski rekord u ovoj konkurenciji s vremenom 11,65! 

    Mia Wild nova juniorska rekorderka na 100 metara!