Arhiva

10 destinacija u kojima je hrana jedna od turističkih atrakcija

    Objavljeno 14.02.2012
    OsijekNews redakcija

     

    Tajland
    Na granici sa Indijom, Kinom i Oceanijom, tajlandska kuhinja je uzela najbolje tehnike kuhanja i namirnice od tri navedene države. U svojoj kuhinji koriste velike količine bijelog luka tj. češnjaka, zatim čilija, limunovog soka i limunove trave, te dosta korijandera. Kombinacija tih namirnica daje tajlandskoj kuhinji vrlo karakterističan rezak okus. Također preporuka je da se proba i njihov poznati riblji umak, te pašteta od račića.

    Grčka
    Pravi okus Grčke je svježina. Topli domaći kruh, svježe rajčice, svježa riba, prvoklasan sir i mlada janjetina glavna su obilježja grčke kuhinje. I jedna zanimljivost, srijeda i petak su tradicionalno dani bez mesa.

    Kina
    Kulturološko pravilo Yina i Yanga, odnosno ravnoteže i sklada, vidljivo je i kineskoj kuhinjiu. Toplo i hladno, slatko i kiselo, slatko i ljuto u savršenim omjerima. Kinezi preferiraju rižu, ali obožavaju i rezance. Te dvije namirnice će upotpuniti gotovo svako kinesko jelo.

    Francuska
    Zemlja sira i šampanjca. Delikatesnih puževa i tartufa. Slavnih peciva baguettesa i croissanta. Deserta crepes suzet icreme brulea. Da sve je to francuska uz naravno nizistavna kvalitetna vina. Francuzima je ručak glavni obrok pa ručaju i do dva sata, a vrhunac je domaća večera od šest slijedova.

    Španjolska
    Španjolska kuhinja razlikuje se po regijama ali sve regije favoriziraju šafran, kumin te med. Naravno uz obalna područja neizostavni su morski plodovi, a tu su i jela s nizom raznih umaka i salsi. Španjolici vole kasno večerati tako da nikad ne večeraju prije 21 sat.

    Meksiko
    U meksičkoj kuhinji je vidljiv je utjecaj španjolske, francuske te afričke kuhinje u kombinaciji sa autohtonim. Od namirnica se posebno ističu kukuruz i grah, te neizostavni chilli. Tortillas, enchiladas, burritos, tacos, fajitas… Meksikanci vole ljuto i začinjeno.

    Italija
    Hrana je vjerojatno najbolji talijanski izvozni proizvod. Uz sveprisutnu pizzu, tu su spaghetti, lasagne i druge slatke i slane kombinacije tjestenina. Tu si i vrhunska rižota, morski plodovi, sirevi, vino i neizostavna kava.

    Indija
    Indija je velika država, tako se i neke namirnice razlikuju. Na jugu je osnovna namirnica riža, a na sjeveru čapati odnosno indijske pogačice. Serviraju uz gustu juhu od mahunarki ili leće, povrće, te umake od krupno sječenog povrća. I riba i meso su neizostavni u prehrani, ali najpoznatija karakteristika indiskih jela su naravno egzotični začini.

    Japan
    Japanski specijalitet je Sashimi (sirova riba), Yakimono (grill piletina i junetina), te omiljena tjestenina. U japanskoj kuhinji dominiraju riba i morski plodovi, a vrlo važno mjesto u kultiri japanske kuhinje je Kaiseki tj. ceremonija ispijanja čaja.

    Indonezija i Malazija
    Kolonisti i trgovci ostavili su duboki trag na kuhanju i namirnicama u ovom području. Njihova kuhinja je kombinacija kineske, portugalske i indijske kuhinje. Obilje riže, brojnih začina, kombinacija mesa i voća, te velike količine chillia glavno su obilježje ove jednostavne kuhinje.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Portal posao.hr., nudi široku paletu poslovnih prilika. Pogledajte 10 pozicija koje su naglašene za vas ovog tjedna!

    Tražite posao, za vas imamo ponudu 10 novih slobodnih pozicija u OBŽ

    Bubanj-Niskogradnja d.o.o.  zapošljava Strojara na građevinskom stroju – kombinirki (m/ž).  Potrebna kvalifikacija je KV rukovatelj građevinskim strojem, najmanje 5 godina Više…

    Krećite se i uživajte na storytelling turama koje organizira ReActor obrt za kulturu, turizam i promidžbu u suradnji s Udrugom Svjetlost Fenjera

    Cipelcugom po Osijeku – storytelling ture

    Cipelcugom po Osijeku u listopadu. Krećite se i uživajte na storytelling turama koje organizira ReActor obrt za kulturu, turizam i Više…

    Skladatelj, aranžer, producent, a prije svega i uz sve to, fantastičan trubač i glazbenik Alex Sipiagin svjetsko je ime u jazz glazbi. Svoje rusko-američko podrijetlo stapa u jedinstven zvuk i glazbeni narativ koji uvijek iznova očarava slušatelje gdje god se pojavi

    Svjetsko ime jazz glazbe – trubač Alex Sipiagin s kvartetom stiže na krov Kulturnog centra

    Svjetska jazz zvijezda, trubač Alex Sipiagin i njegov kvartet stižu u Osijek gdje će održati koncert na krovnoj terasi Kulturnog Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Portal posao.hr., nudi široku paletu poslovnih prilika. Pogledajte 10 pozicija koje su naglašene za vas ovog tjedna!

    Tražite posao, za vas imamo ponudu 10 novih slobodnih pozicija u OBŽ

    Krećite se i uživajte na storytelling turama koje organizira ReActor obrt za kulturu, turizam i promidžbu u suradnji s Udrugom Svjetlost Fenjera

    Cipelcugom po Osijeku – storytelling ture

    Skladatelj, aranžer, producent, a prije svega i uz sve to, fantastičan trubač i glazbenik Alex Sipiagin svjetsko je ime u jazz glazbi. Svoje rusko-američko podrijetlo stapa u jedinstven zvuk i glazbeni narativ koji uvijek iznova očarava slušatelje gdje god se pojavi

    Svjetsko ime jazz glazbe – trubač Alex Sipiagin s kvartetom stiže na krov Kulturnog centra