ŽIVOT

10. Međunarodni dan plesa u Osijeku

Objavljeno 25.04.2019
Tamara Lemajić

Udruga KultAkt poziva sve zainteresirane, bez obzira na uzrast, da im se pridruže na rasplesani ponedjeljak povodom obilježavanja Međunarodnog dana plesa, 29. travnja 2019.

Međunarodni dan plesa obilježava se još od 1982. godine, a 29. travnja kao datum održavanja Međunarodni plesni odbor je odabrao prema rođendanu Jean Georgesa Noverrea, začetnika modernog baleta. U Hrvatskoj se Međunarodni dan plesa slavi od 1999. godine, a Osijek će ga obilježiti jubilarnu 10. godinu za redom.

Cilj održavanja Međunarodnog dana plesa je promicanje plesne umjetnosti, uživanje u plesu i univerzalnosti koju ples donosi, ali i jačanje njezinog kulturnog položaja na međunarodnoj razini.

Grad Osijek može zasigurno ponijeti pridjev rasplesanog grada jer broji više od 10 plesnih klubova, a to će biti i ovog ponedjeljka jer udruga KultAkt u suradnji s Plesnim studiom Shine organizira Međunarodni dan plesa u Osijeku za sve plesače Osječko-baranjske županije.

Program će se održati na Trgu Ante Starčevića i započet će u 18 sati. Osim što će se plesne skupine predstaviti i neke od njih pokazati svoja plesna umijeća, svi posjetitelji će imati priliku pridružiti se u plesanju zajedničke koreografije na „Mix song“.

Ponesite sa sobom dobru i pozitivnu energiju i vidimo se u ponedjeljak, 29. travnja u 18 sati na Trgu Ante Starčevića da zajedno proslavimo jedan od najvažnijih dana u godini za sve ljubitelje plesne umjetnosti.

(u slučaju kiše Esseker centar)

Za više informacija pogledajte OVDJE.

 

Foto: Udruga KultAkt

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Spektakularnu utrku ove godine podržava i liječnička komora te naša olimpijka, maratonka i ultramaratonka Marija Vrajić Trošić

Veličanstvena Sunset Run humanitarna utrka Mostovi Osijeka

Sunset run je utrka koja spaja sva 3 osječka mosta uz prekrasan pogled na osječki suton. Održat će se u Više…

Ovog vikenda kucamo na Vodena vrata u Tvrđi i ne odlazimo dok nas noge ne izdaju :D

Nova “In da Sofa” je u gradu

Drage dame i gospodo, davatelji dobrog ritma ovom gradu, naš i vaš i omiljeni ljetni specijal “In da Sofa” i Više…

Najmlađa u velikoj glazbenoj obitelji posjetila središte divne Slavonije

Tončijeva Hana Huljić posjetila Osijek

Kći Tončija Huljića, Hana, nikad nije krila kako je s razlogom najmanje zastupljena u medijima. To je njezina želja i Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Mogu li hrvatski gastro blogeri pobijediti slavonske snaše koje slove za vrhunske kuharice?

Tko bolje kuha – snaše ili influenceri?

Dionizijska je to manifestacija kojom slavimo vino, umjetnost, ljepotu druženja, multikulturalnost i zadnje dane ljeta na obalama Dunava :)

Wine & Bike Tour Erdut stiže 6. i 7. rujna!

Program Vinskog maratona u subotu 28.09.2019. počinje već u 12:00 sati etno sajmom

Uz Vinski-bor maraton dolazi i – Premium vinski maraton!