ŽIVOT

100 dana do Pannoniana: Postaje kvalifikacijsko natjecanje za Olimpijske igre

Voditelj projekta Jurica Barač na konferenciji za novinare je podsjetio kako su "natjecanja u BMX-u i skateu postali olimpijski sportovi prije dvije godine"

Objavljeno 26.02.2019
Antonela Verković

Voditelj projekta Jurica Barač na konferenciji za novinare je podsjetio kako su “natjecanja u BMX-u i skateu postali olimpijski sportovi prije dvije godine”, a da bi ovaj festival dobio spomenuti status morao je zadovoljiti visoku razinu organizacije događaja, međunarodnu TV produkciju i vrhunsku opremljenost skate parka, za koji kaže da je najbolji u Europi, te niz drugih standarda.

Rekao je kako su dolazak na ovogodišnji “Pannonian Challenge” najavile neke od vrlo jakih reprezentacija kao što su francuska, britanska i ruska te najavio uvođenje nove discipline.

“Riječ je o skuteru ili romobilu. To je disciplina koja je u zadnje vrijeme sve popularnija i mi želimo pratiti trendove. Ove godine festival će trajati jedan dan duže nego do sada”, dodao je Barač.

Pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica podsjetila je kako su Ministarstvo i Hrvatska turistička zajednica (HTZ) kroz pokroviteljstvo dugogodišnji partneri ove, kako je rekla, “doista posebne manifestacije” i dodala da će tako biti i ove godine.

“U ministarstvu uvijek ističemo da ovakve manifestacije Osijek i Hrvatsku stavljaju na turističke i sportske karte. Zbog toga imamo sve argumente da ovakva događanja pratimo i podržavamo, što ćemo i nadalje činiti”, rekla je Brzica.

Osječka dogradonačelnica Žana Gamoš istaknula je kako Gradska uprava od prvog dana podržava ovaj festival, zbog kojeg je Osijek postao svjetski poznat kao grad simbol ekstremnih sportova i odlične zabave.

“Ovaj festival je pokretač urbane kulture u Osijeku i važan segment u turističkoj ponudi grada. Za ovogodišnje izdanje festivala iz gradskog proračuna bit će izdvojeno 300 tisuća kuna”, rekla je Gamoš.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Gamoš o Tomaševiću: "Želim da On i slični heroji budu jedini koji će biti u busevima koji voze iz Lijepe naše!"

Žana Gamoš oštro osudila presudu Tomaševiću

Alojz Tomašević, požeško-slavonski župan nepravomoćno je proglašen krivim za obiteljsko nasilje nad suprugom Marom, piše Jutarnji List. Presudio je tako Više…

Predstavljanju projekta koje je organiziralo Ravnateljstvo policije i Odjel prevencije Policijske uprave osječko-baranjske u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu, nazočila je i zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš

Predstavljen preventivni projekt MUP-a “Lily”

Preventivni projekt Lily – projekt je koji provodi Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s brojnim partnerima, predstavnicima sustava obrazovanja, socijalne Više…

"Četiri su tjedna iščekivanja, nade, mira, ljubavi, vjere i dobrote. Svega onoga najboljega u nama. Iskoristimo ih na najbolji mogući način"

Osječko došašće započelo paljenjem prve svijeće na Trgu Vatroslava Lisinskog

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš u nazočnosti pomoćnog biskupa monsinjora Ivana Ćurića upalila je prvu svijeću na vijencu došašća ispred Crkve Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Četiri je dana Ella šutjela, a nakon što se odmorila otkriva: "Ovo mi je bio posljednji put"

Ella Dvornik rodila pet tjedana prije termina – Za dijete su izabrali neobično ime

Upis u vojnu evidenciju obvezan je sukladno Zakonu o obrani za sve hrvatske državljane – muške osobe koje u kalendarskoj godini navršavaju 18 godina, a imaju prebivalište na području RH

Poziv za upis u vojnu evidenciju u 2020. godini

Jesmo li zaista u velikoj opasnosti i možemo li se zaštititi?

(FOTO) Kako koronavirus izgleda u usporedbi s ostalim velikim epidemijama?