ŽIVOT

13. Zima u Domu tehnike i 27. Zimska škola informatike

Ove se godine učenicima nude brojne praktične radionice robotike i 3D modeliranja

Objavljeno 04.01.2020
Mirela Belaj

Trinaesta Zima u Domu tehnike u Osijeku ove godine učenicima nudi brojne praktične radionice robotike i 3D modeliranja, a 27. Zimska škola informatike okupit će srednjoškolke i srednjoškolce koji su na natjecanjima već pokazali sklonost industriji novog doba.

Trinaesta Zima u Domu tehnike održat će se od 7. do 10. siječnja od 17 do 20 sati, a učenicama i učenicima osnovnih škola pokušat će na radionicama 3D modeliranja dati ne samo osnovna znanja o modeliranju.

Malo smo produbili ove radionice i izašli s naprednim 3D modeliranjem tako da ćemo učenicima približiti nešto novo”, rekla je Terezija Blekić, voditeljica Centra tehničke kulture Osijek. Ivo Grgić, tajnik Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije tvrdi kako je na 27. Zimsku školu cilj privući učenike koji su sudjelovali na županijskim i državnim natjecanjima i koji pokazuju zanimanje za napredne tehnologije kako bi im pružili još više informacija i znanja iz informatike i robotike. Dražen Jakopović, ravnatelj III. gimnazije Osijek kaže kako učenike žele približiti tržištu rada temama koje su budućnost, robotika i natjecateljsko programiranje, a poveznica bi bila umjetna inteligencija.

Popis radionica u 13. Zimi u Domu Tehnike:

NAPREDNO 3D MODELIRANJE I INTERAKCIJA
CRTANJE 3D OLOVKAMA I UKRAŠAVANJE STAKLA
IZRADA NAKITA I UKRASNIH PREDMETA
IZRADA PREDMETA OD DRVA I PLASTIKE
UVOD U MAKETARSTVO
IZRADA PREDMETA OD DRVA I BALZE
QUILLING – IZRADA UKRASA OD PAPIRA
NOGOBOT
ŠKOLA LETENJA DRONOVIMA

Prijave traju do popunjenja skupina, u Domu tehnike na adresi Trg J. Križanića 1. Prijaviti se možete na broj telefona 327-623, svaki dan od 8 do 11 sati, online prijavnicom na www.ztkgradaosijeka.hr ili slanjem e-maila na adresu [email protected] Cijena je jednog programa 60 kuna.

27. Zimska škola Informatike za mlade informatičare, učenike srednjih škola s područja Slavonije počela je danas u dvorani Doma tehnike. U tu školu učenice i učenici dolaze temeljem rezultata postignutih na državnim ili županijskim natjecanjima iz informatike, a program traje 3 dana. Ove godine pozvano je 30-tak učenika iz svih slavonskih županija.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Odmori izvan učionice nužni su zbog očuvanja tjelesnog i mentalnog zdravlja i dobrobiti učenika

HZJZ preporučuje da učenici tijekom odmora izađu na otvoreno

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) posebno preporučuje da učenici osnovnih i srednjih škola u ovoj školskoj godini obilježenoj pandemijom koronavirusa Više…

Iz Osijeka 9 te iz Antunovca, Belišća, Našica, Petrijevaca i Tenje po jedna osoba...

U OBŽ 14 pozitivnih: Uglavnom osamnaestogodišnjaci koji su zajedno ljetovali u Zadru

Sveukupno je, tijekom posljednja 24 sata, u KBC-u Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirano 289 osoba od Više…

"Škole bi trebale organizirati odmore u različito vrijeme, odnosno ukinuti školsko zvono, na način da učenici ne dolaze u kontakt s učenicima iz drugih razrednih odjela te se kreću izvan učionice samo koliko je nužno..."

Upute za novu školsku godinu: Treba ukinuti zvono, raditi u dvije smjene, ostajati u istoj učionici…

Održana je konferencija za novinare u Ministarstvu znanosti i obrazovanja gdje su predstavljene upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

"I olimpijci poput gospodina Seligmana, našeg ambasadora, shvaćaju važnost Europskog tjedna sporta i zajedno s nama pridonose osvješćivanju građana RH o važnosti tjelesne aktivnosti"

Sutra u Tvrđu umjesto u izlazak svi na noćno vježbanje pod zvijezdama (PROGRAM)

Na liječenju u KBC-u Osijek nalazi se 17 pacijenata oboljelih od COVID-19, a i dalje su četiri na respiratoru

U OBŽ 11 novopozitivnih na koronavirus

Do danas ukupno je zabilježeno 15.795 osoba zaraženih novim koronavirusom

Danas još 223 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2