ŽIVOT

14 dana, 53 programa, 8 premijera: Predstavljen program Osječkog ljeta kulture 2021.

Osječko ljeto kulture tradicionalno će započeti 29. lipnja na Dan zaštitnika Grada Osijeka – svetih Petra i Pavla

Objavljeno 24.06.2021
Ivona Amidžić

Čak 53 programa u 14 ljetnih dana bit će ponuđena građanima Osijeka i gostima grada na najvećoj kulturnoj manifestaciji na istoku Hrvatske – Osječkome ljetu kulture.

Program su na konferenciji za novinare predstavili gradonačelnik Osijeka Ivan Radić i predsjednik Organizacijskog odbora Osječkoga ljeta kulture Dražen Alerić.

Osječko ljeto kulture tradicionalno će započeti 29. lipnja na Dan zaštitnika Grada Osijeka – svetih Petra i Pavla te trajati do 13. srpnja 2021. u organizaciji i produkciji Grada Osijeka, te uz potporu brojnih gradskih institucija, a naš grad postat velika, živa pozornica i mjesto kulturnih susreta i ponajboljih umjetničkih ostvarenja.

„Posebno me raduje što se kroz sve ove godine Osječko ljeto kulture uspjelo nametnuti kao važna kulturna manifestacija, a ove će ga godine posjetiti i otvoriti predsjednik Vlade Republike Hrvatske g. Andrej Plenković, što dovoljno govori o kvaliteti i vidljivosti manifestacije”, naglasio je gradonačelnik.

Program Osječkog ljeta kulture donosi visokokvalitetne programe iz područja kazališne, glazbene i koncertne, plesne, književne, likovne, novomedijske te filmske kulture, a osobito smo ponosni na činjenicu da ćemo na ovogodišnjemu OLJK-u imati čak 8 premijernih naslova, najavio je gradonačelnik Radić.

Predsjednik Organizacijskog odbora Dražen Alerić istaknuo je kako se Osječko ljeto kulture 2021. svečano otvara svjetskom praizvedbom – Koncertom za glasovir i simfonijski orkestar „Esseker“ Davora Bobića u izvedbi Hrvatskog komornog orkestra i soliste Konstantina Krasnitskog na glasoviru, a najavio je i premijeru baleta Brune Bjelinskog Mačak u čizmama i predstave Dantea Aligherija Pakao u izvedbi osječkog Hrvatskog narodnog kazališta.

Dječje kazalište Branka Mihaljevića priprema dvije ambijentalne praizvedbe Kako je Temnava dobila dan prema tekstu Dubravka Jelačića Bužimskog, te Bon ton iza duge koju će prema strip-slikovnici Dražena Alerića izvesti Dramski studio za srednjoškolce. Tigar teatar i Teatar Fort Forno izvest će predstavu Vedrana Klepića Tri žene, a Akademija za umjetnost i kulturu u suradnji s Kulturnim centrom premijeru predstave za djecu Ivane Klaić Močvarovci. Gradske galerije Osijek, tradicionalno za OLJK pripremaju premijerni naslov, a izvest će monodramu Jennifer Tremblay Popis. Alerić je predstavio i zanimljiv vizualni identitet OLJK-a „dravsko čudovište“ koje se od bića s lošim namjerama kroz kulturne programe pretvara u dobro i zajedno s građanima uživa u svim gradskim događanjima. Vizualni identitet Osječkoga ljeta kulture i ove godine potpisuje Marko Jovanovac i Studio Marivo.

U dva će tjedna kulturnih program Osijek ponovno disati kulturu, a Grad je za tu prigodu osigurao sredstva u iznosu od 1.281.700,00 kn kako bi svi programi za posjetitelje bili potpuno besplatni. Gradonačelnik Radić je, pozvavši građane na ovogodišnji OLJK, naglasio kako svake godine programi Osječkoga ljeta kulture izazivaju veliko zanimanje građana, traži se stolac više, a nemjerljiv doprinos „ljeto“ ima u podizanju kulturnoga identiteta grada na Dravi.

Pridržavajući se svih važećih epidemioloških mjera, ispred glavne pozornice osigurano je 300-tinjak sjedećih mjesta, a na ulazu će se kao i prošle godine, mjeriti temperatura.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

"Slika koju je policija u Hrvatskoj pokazala o sebi i svojim obrascima ponašanja u ovom slučaju apsolutno je neprihvatljiva. Je li ovo izolirani slučaj ili ozbiljno trebamo posumnjati u transparentnost i povjerenje koje možemo imati u institucije države?"

SDP Osječko-baranjske županije: Osuđujemo svaki oblika nasilja i očekujemo odgovornost onih koji su dopustili ozbiljne propuste u postupanju u slučaju stradavanja mlade studentice u Osijeku

Vezano za slučaj mlade studentice iz Osijeka koja je usmrćena a o čemu smo pisali ovdje: Policajca koji je usmrtio Više…

Uz mnoge zabavne sadržaje, osigurana je i zdravstvena zaštita te spasilačka služba, kao i rad redarske i blagajničke službe. Poznate su i cijene ulaza za ovu sezonu

[FOTO] S novim sadržajima osječka Copacabana od danas spremna za novu kupališnu sezonu

Nakon prošlogodišnje prve temeljite rekonstrukcije, osječka Copacabana i ove je godine uređena te s novim sadržajima spremna za novu sezonu. Više…

Na startu je za sve sudionike utrke Red Bull čekao s osvježavajućom okrijepom od koje su trkači dobili krila, a 100% svih donacija i startnina ide izravno u projekte istraživanja leđne moždine

[FOTO] Wings for life u Osijeku

Wings for Life World Run doista je jedinstvena i globalna utrka za trkače i sudionike u invalidskim kolicima. Iako je Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Hrvatska i Slovenija, obilujući prirodnim ljepotama, kulturnim bogatstvima i gastronomskim čarolijama, nude nebrojeno mnogo načina za stvaranje nezaboravnih trenutaka tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci.

100 najljepših doživljaja proljeće/ljeto 2024.

Građani su na trgu imali priliku provjeriti različite rizične faktore svog zdravlja (tlak, vrijednost šećera u krvi, indeks tjelesne mase i dr.) te se upoznati s aktivnostima udruga u području zaštite zdravlja, socijalne djelatnosti, sporta i drugih srodnih udruga

[FOTO] U Osijeku obilježen Svjetski dan zdravlja

Donosimo lokacije 24-satnog nadzora brzine policije, pogledajte gdje će vas dočekati!

ROADPOL – Akcija prometne policije na području cijele policijske uprave