GOSPODARSTVO

15. Salori i 22. Motomobil od petka do nedjelje na Osječkom sajmu

Požega: "Dovodimo strance. Salori će biti turistička atrakcija!"

  Objavljeno 18.04.2018
  Nikolina Ćosić

  Salori 2018., sajam lova ribolova i turizma, manifestacija je koja svojom veličinom, brojem izlagača i značajem u razvoju lovnog, ribolovnog i kontinentalnog turizma  predstavlja najznačajniju priredbu te vrste u našoj zemlji, a održava se ovoga vikenda na Osječkom sajmu. Kako tradicija nalaže, istovremeno će se na istom mjestu i u isto vrijeme održati i 22. Motomobil, sajam automobila i prateće industrije.

  Osim što će od petka 20. do nedjelje 22. 4. štandove na Osječkom sajmu popunit brojna lovačka i ribolovna društva i savezi, koji će iznijeti bogatu ponudu opreme i pribora za lov i ribolov, kao i nezaobilaznu izložbu trofeja, prikazat će se i mogućnosti seoskog turizma i raznovrsnost ponude gastronomskih specijaliteta naše regije. No, uvedene su i brojne novosti kojima se, kako nam predsjednik osječkog Gradskog vijeća Željko Požega tvrdi, nastoji Salori i Motomobil učiniti pravom turističkom atrakcijom grada Osijeka. Neke od novosti su stručni, zabavni i sportski sadržaji poput natjecanja u kuhanju fiš paprikaša i proglašenje najulova Slavonije i Baranje.

  S druge strane, Motomobil 2018. značajna je sajamska priredba koja posjetiteljima pruža mogućnost izravnog susreta s brojnim automobilima, turističkim, terenskim i specijalnim vozilima, ali i dijelovima, priborom i opremom za vozila, kao i sredstvima za održavanje. Jednostavnije rečeno ljubitelji limenih vozila doći će na svoje.

  Prema riječima Požege, ovoga vikenda osim brojnih Slavonaca i Baranjaca, na sajmu očekujte susresti i posjetitelje iz cijele Lijepe naše, ali i izvan njenih granica, s koji će nadmašiti odlične brojke posjećenosti od prijašnjih godina.

  Tvrdnju da se ozbiljno radi na razvoju ovoga sajma kao prepoznatljivog brenda grada Osijeka, Željko Požega nam potkrepljuje činjenica kako je pokrenuta web platforma na kojoj svi izlagači sajma mogu besplatno nuditi i prodavati svoje proizvode 365 dana u godini. Tako da svi vi koji nećete biti u mogućnosti fizički kupiti sve što će se na sajmu nuditi, imat ćete prilike to učiniti virtulano, dok ostalima napominjemo kako će vrijeme biti idealno za šetnju pa makar i po sajmu.

   

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Tijekom tri dana, na prostoru od dvije tisuće četvornih metara zatvorenog i pet tisuća četvorih metara otvorenog izložbenog prostora posjetiteljima će se predstaviti oko 180 izlagača

  FOTO VIDEO OsijekNews TV – Otvoren 27. Osječki proljetni sajam i 21. Obrtnički sajam

  Na sajamskom prostoru Pampas, od 6. do 8. ožujka bit će održana prva ovogodišnja sajamska priredba. Riječ je o 27. Više…

  "Posjetiteljima će se predstaviti 32 obrtnika, a sajam je dobra prilika da oni koji nešto proizvode pokažu i kako to izgleda"

  Najavljen 27. Osječki proljetni sajam i 21. Obrtnički sajam

  Na sajamskom prostoru Pampas, od 6. do 8. ožujka bit će održana prva ovogodišnja sajamska priredba. Riječ je o 27. Više…

  Donosimo prijavu s uvjetima izlaganja na sajmu koju možete preuzeti :D

  27. Osječki proljetni sajam i 21. Obrtnički sajam (6.-8.3.2020.)

  Osječki sajam d.o.o., organizator je 27. Osječkog proljetnog sajma i 21. Obrtničkog sajma u Osijeku, od 6. do 8. ožujka Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Piližota: "Sljedeća tri mjeseca most će biti zatvoren, a pozivam građane na strpljenje jer sve ovo što radimo radimo kako bi nam most bio siguran"

  Počela obnova pješačkoga mosta u Osijeku

  Za usporedbu, prošle je godine iz optjecaja izdvojeno 278 komada krivotvorenih novčanica kune...

  U prvoj polovini ove godine iz optjecaja izdvojeno 97 krivotvorenih novčanica kune i 129 eura

  Donosimo aktualne i atraktivne vijesti s tržišta rada - Top 10 poslovnih prilika koje traže radnike

  U potrazi ste za novim poslom? Donosimo dobre vijesti…