GOSPODARSTVO

15. Salori i 22. Motomobil od petka do nedjelje na Osječkom sajmu

Požega: "Dovodimo strance. Salori će biti turistička atrakcija!"

  Objavljeno 18.04.2018
  Nikolina Ćosić

  Salori 2018., sajam lova ribolova i turizma, manifestacija je koja svojom veličinom, brojem izlagača i značajem u razvoju lovnog, ribolovnog i kontinentalnog turizma  predstavlja najznačajniju priredbu te vrste u našoj zemlji, a održava se ovoga vikenda na Osječkom sajmu. Kako tradicija nalaže, istovremeno će se na istom mjestu i u isto vrijeme održati i 22. Motomobil, sajam automobila i prateće industrije.

  Osim što će od petka 20. do nedjelje 22. 4. štandove na Osječkom sajmu popunit brojna lovačka i ribolovna društva i savezi, koji će iznijeti bogatu ponudu opreme i pribora za lov i ribolov, kao i nezaobilaznu izložbu trofeja, prikazat će se i mogućnosti seoskog turizma i raznovrsnost ponude gastronomskih specijaliteta naše regije. No, uvedene su i brojne novosti kojima se, kako nam predsjednik osječkog Gradskog vijeća Željko Požega tvrdi, nastoji Salori i Motomobil učiniti pravom turističkom atrakcijom grada Osijeka. Neke od novosti su stručni, zabavni i sportski sadržaji poput natjecanja u kuhanju fiš paprikaša i proglašenje najulova Slavonije i Baranje.

  S druge strane, Motomobil 2018. značajna je sajamska priredba koja posjetiteljima pruža mogućnost izravnog susreta s brojnim automobilima, turističkim, terenskim i specijalnim vozilima, ali i dijelovima, priborom i opremom za vozila, kao i sredstvima za održavanje. Jednostavnije rečeno ljubitelji limenih vozila doći će na svoje.

  Prema riječima Požege, ovoga vikenda osim brojnih Slavonaca i Baranjaca, na sajmu očekujte susresti i posjetitelje iz cijele Lijepe naše, ali i izvan njenih granica, s koji će nadmašiti odlične brojke posjećenosti od prijašnjih godina.

  Tvrdnju da se ozbiljno radi na razvoju ovoga sajma kao prepoznatljivog brenda grada Osijeka, Željko Požega nam potkrepljuje činjenica kako je pokrenuta web platforma na kojoj svi izlagači sajma mogu besplatno nuditi i prodavati svoje proizvode 365 dana u godini. Tako da svi vi koji nećete biti u mogućnosti fizički kupiti sve što će se na sajmu nuditi, imat ćete prilike to učiniti virtulano, dok ostalima napominjemo kako će vrijeme biti idealno za šetnju pa makar i po sajmu.

   

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Isplati se posjetiti! Sajam će trajati samo dva dana, a ima više sadržaja nego neki mjesečni sajmovi...

  2. Tehnicoolum – sajam tehničke kulture Osijek (29.-30.11.) PROGRAM

  Osječki sajam d.o.o. organizator je 2. Tehnicoolum-a, sajma tehničke kulture, s ciljem poticanja interesa kod djece i mladih za bavljenje Više…

  Bogati program sajamske priredbe uključuje razne radionice, prezentacije, natjecanja, priredbe, susrete...

  2. TEHNICOOLUM – sajam tehničke kulture (29.-30.11.)

  Osječki sajam d.o.o. pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, u suradnji Više…

  Program sajamske priredbe čini poljoprivreda, prehrana, autohtoni proizvodi našeg podneblja, graditeljstvo, stanovanje i ekologija

  FOTO Otvoren 22. Osječki jesenski sajam

  Osječki sajam d.o.o., pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka, Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Gari Cappelli: "Turistički djelatnici su prvi ljudi turizma – njihov profesionalizam, osmijeh i gostoljubivost po kojoj smo poznati"

  Osijek ponovno domaćin Dana poslova u turizmu

  U 2020. nemojte ignorirati svoj potencijal - Pronađite za sebe najbolji mogući posao!

  Otvorena su nova radna mjesta! Donosimo popis…

  Ti znaš kako da se gost osjeća kao doma – Izaberi posao u turizmu!

  Dani poslova u turizmu u Osijeku: više od 9.000 poslova traže najbolje radnike