OSJEČANI

16. Ljetna škola mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije

Svaka Ljetna škola po svojim je rezultatima nadmašila onu prethodnu...

Objavljeno 23.08.2019
Ivona Amidžić

U ponedjeljak 26. kolovoza 2019. godine u Centru za Edukaciju u Orahovici, Put hrvatskih branitelja 1, održat će se pokazna vježba i svečanost zatvaranja 16. Ljetne škole mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije.

Cjelokupni program

  • 16:30 pokazna vježba 16. Ljetne škole mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije
  • 18:00 svečanost zatvaranja 16. Ljetne škole mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije
  • 21:00 mimohod sa svijećama (polazak iz Centra za edukaciju Crvenog križa u Orahovici kroz centar Grada Orahovice )

16. ljetna škola mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije program je na kojem se već 16. godinu za redom uspješno osposobljavaju mladi Crvenog križa iz društava Hrvatskog Crvenog križa, ali i Crvenih križeva zemalja regije za provođenje aktivnosti Crvenog križa u svojim sredinama.

Nakon povratka s Ljetne škole, mladi pripremljeni za djelovanje preuzimaju i inicijativu i podižu kvalitetu rada na programima Crvenog križa u svojim društvima.

Na ovogodišnjoj ljetnoj školi sudjeluje 150 mladih iz društava Hrvatskog Crvenog križa Belog Manastira, Darde, Donjeg Miholjca, Đakova, Gline, Ivanca, Našica, Orahovice, Osijeka, Trogira, Valpova, Županje i Zagreba, organizacija Crvenog križa Doboja i Tuzle iz Bosne i Hercegovine te Novog Sada i Sombora iz Srbije.

Mladi se na ovogodišnjoj Ljetnoj školi osposobljavaju za voditelje radionica vršnjačke edukacije programa Crvenog križa. Među tim programima su prva pomoć, realističan prikaz ozljeda, prevencija različitih ovisnosti, sprječavanje trgovine ljudima te djelovanje u izvanrednim situacijama.

Svaka Ljetna škola po svojim je rezultatima nadmašila onu prethodnu

Već  sada možemo zaključiti da se tradicija nastavila i na ovogodišnjoj 16., a za to su se pobrinuli voditelji programa koji ljestvicu kvalitete kontinuirano postavljaju na sve višu razinu. Upravo ta činjenica te kvalitetni sudionici i sustavan rad s mladima tijekom cijele godine rezultirali su time što je kvaliteta i značaj Ljetne škole mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije prepoznat, kako u okvirima Hrvatskog Crvenog križa i Crvenih križeva regije, tako i u široj društvenoj zajednici.

Svi mladi su pored specijalističkih osposobljavanja tijekom Ljetne škole imali priliku sudjelovati na predavanjima renomiranih predavača o temama kao što su ljudska prava, humanitarna diplomacija i  drugo što će ih obogatiti za njihovu buduću humanitarnu, ali i društvenu aktivnost.

U dosadašnjem djelovanju Ljetne škole DCK Osječko-baranjske županije obučeno je preko 1500 mladih i ona je postala prestižna ljetna škola koja priprema i obučava mlade za sve vrste aktivnosti Hrvatskog Crvenog križa, a posebno za djelovanje u izvanrednim situacijama.

Kako se ove godine obilježava i 20. godina djelovanja Hrvatskog Crvenog križa Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije, 24. kolovoza će u sklopu programa 16. Ljetne škole biti premijerno prikazan dokumentarni film koji govori upravo o ovoj temi, a u kojem mladi i Ljetna škola zauzimaju značajno mjesto.

foto: facebook (Crveni Križ Osijek – screenshot)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Mickey i Minnie dolaze na klizanje i sa sobom nose pregršt božićne čarolije!

Ledena bajka na Sokolu (12.-15.12.) PROGRAM

Ledena bajka na Sokolu ove sezone oduševljava sve velike i male, zajedno s ostatkom bogatog programa Adventa u Osijeku! Sportski Više…

Taj datum izabran je u znak sjećanja na vrijeme najžešćih napada u Domovinskom ratu, u kojima je poginulo 28 branitelja, četiri civila, a jedna se osoba još uvijek smatra nestalom...

Program obilježavanja 5. prosinca – Dana obrane grada Osijeka

Odluku da se 5. prosinac obilježava kao Dan obrane grada Osijeka, na prijedlog braniteljskih udruga, prošle je godine donijelo osječko Više…

Svake nedjelje Mall priprema nešto novo ;)

Studeni u Mallu Osijek (3., 10., 17. i 24.11.) NAJAVA

Tijekom cijelog studenog u Mallu Osijek očekuje vas pregršt zanimljivih događanja koji će uveseliti one najmlađe, a i one nešto Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Sveučilište organizira Advent kreativnosti, manifestaciju koja božićnom razdoblju nastoji dati znanstvenu i umjetničku dimenziju

Osječko Sveučilište na Kampusu organizira Advent kreativnosti (16.-20.12.)

Kada netko udomi psa iz azila spasio je dva života, psa kojeg je udomio i psa koji će s ulice doći na njegovo mjesto

Udomi me, živim u azilu!

Udruga Klikeraj priprema zimske aktivnosti i programe za djecu koji kreću u siječnju "Sidro" i "Imam ideju"

Udruga Klikeraj radionice u siječnju “Sidro” i “Imam ideju”