OSJEČANI

16. Ljetna škola mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije

Svaka Ljetna škola po svojim je rezultatima nadmašila onu prethodnu...

Objavljeno 23.08.2019
Ivona Amidžić

U ponedjeljak 26. kolovoza 2019. godine u Centru za Edukaciju u Orahovici, Put hrvatskih branitelja 1, održat će se pokazna vježba i svečanost zatvaranja 16. Ljetne škole mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije.

Cjelokupni program

  • 16:30 pokazna vježba 16. Ljetne škole mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije
  • 18:00 svečanost zatvaranja 16. Ljetne škole mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije
  • 21:00 mimohod sa svijećama (polazak iz Centra za edukaciju Crvenog križa u Orahovici kroz centar Grada Orahovice )

16. ljetna škola mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije program je na kojem se već 16. godinu za redom uspješno osposobljavaju mladi Crvenog križa iz društava Hrvatskog Crvenog križa, ali i Crvenih križeva zemalja regije za provođenje aktivnosti Crvenog križa u svojim sredinama.

Nakon povratka s Ljetne škole, mladi pripremljeni za djelovanje preuzimaju i inicijativu i podižu kvalitetu rada na programima Crvenog križa u svojim društvima.

Na ovogodišnjoj ljetnoj školi sudjeluje 150 mladih iz društava Hrvatskog Crvenog križa Belog Manastira, Darde, Donjeg Miholjca, Đakova, Gline, Ivanca, Našica, Orahovice, Osijeka, Trogira, Valpova, Županje i Zagreba, organizacija Crvenog križa Doboja i Tuzle iz Bosne i Hercegovine te Novog Sada i Sombora iz Srbije.

Mladi se na ovogodišnjoj Ljetnoj školi osposobljavaju za voditelje radionica vršnjačke edukacije programa Crvenog križa. Među tim programima su prva pomoć, realističan prikaz ozljeda, prevencija različitih ovisnosti, sprječavanje trgovine ljudima te djelovanje u izvanrednim situacijama.

Svaka Ljetna škola po svojim je rezultatima nadmašila onu prethodnu

Već  sada možemo zaključiti da se tradicija nastavila i na ovogodišnjoj 16., a za to su se pobrinuli voditelji programa koji ljestvicu kvalitete kontinuirano postavljaju na sve višu razinu. Upravo ta činjenica te kvalitetni sudionici i sustavan rad s mladima tijekom cijele godine rezultirali su time što je kvaliteta i značaj Ljetne škole mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije prepoznat, kako u okvirima Hrvatskog Crvenog križa i Crvenih križeva regije, tako i u široj društvenoj zajednici.

Svi mladi su pored specijalističkih osposobljavanja tijekom Ljetne škole imali priliku sudjelovati na predavanjima renomiranih predavača o temama kao što su ljudska prava, humanitarna diplomacija i  drugo što će ih obogatiti za njihovu buduću humanitarnu, ali i društvenu aktivnost.

U dosadašnjem djelovanju Ljetne škole DCK Osječko-baranjske županije obučeno je preko 1500 mladih i ona je postala prestižna ljetna škola koja priprema i obučava mlade za sve vrste aktivnosti Hrvatskog Crvenog križa, a posebno za djelovanje u izvanrednim situacijama.

Kako se ove godine obilježava i 20. godina djelovanja Hrvatskog Crvenog križa Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije, 24. kolovoza će u sklopu programa 16. Ljetne škole biti premijerno prikazan dokumentarni film koji govori upravo o ovoj temi, a u kojem mladi i Ljetna škola zauzimaju značajno mjesto.

foto: facebook (Crveni Križ Osijek – screenshot)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Brojne radionice za djecu, bogata gastro ponuda, Grahijada i tamburaška zabava do kasno u noć!

20. Međunarodni etno susreti u Bilju

Ovog vikenda, Bilje je mjesto Etno susreta. Brojne radionice za djecu, bogata gastro ponuda i tamburaška zabava do kasno u noć! Više…

Čestitke svima!! :D

Održano 23. gradsko natjecanje Mladih Hrvatskog Crvenog križa

U subotu 9. ožujka 2019. godine u OŠ “Dobriša Cesarić” u Osijeku održano je 23. gradsko natjecanje Mladih Hrvatskog Crvenog Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

36 mladih osoba iz Hrvatske, Španjolske i Poljske osmislili su aktivnost javnog događanja u Osijeku...

Uspješno završen još jedan europski projekt za mlade

Policijski moto klub Osijek osigurao je nagrade za najbolje, a prva nagrada je ROBMIL PRO :D

Sigurna vožnja za djecu osnovnih škola!

Grad Osijek ovime je obogatio sadržaje produženih boravaka, a sve je to dio godišnjeg plana koji je rezultirao uvođenjem radionica robotike

Roboti dolaze u sve osnovne škole grada Osijeka