KULTURA

18. Dani plesa u Slavonskom Brodu, Osijeku i digitalno

Dani plesa ove su godine posvećeni primabalerini Miji Čorak Slavenskoj

Objavljeno 17.02.2021
Darija Kovačić

Čuvajući uspomenu na prvu domaću primabalerinu koja je gracioznošću i ljepotom očarala svijet, afirmirajući istovremeno ples i plesnu umjetnost, Kazališno-koncertna dvorana Ivana Brlić-Mažuranić 18. godinu za redom, organizirat će Dane plesa posvećene Miji Čorak Slavenskoj.

Ovogodišnji Dani plesa započet će u subotu 20. veljače u 19 sati svečanim postavljanjem vijenca na spomen-ploču rodne kuće poznate hrvatske balerine u Ulici Ante Starčevića 3 u Slavonskom Brodu. Nakon toga, s početkom u 19:30, na programu je plesna predstava INDIVIDUE(T). U isto vrijeme, svi oni koji nisu u mogućnosti prisustvovati programu, moći će na YouTube kanalu i Facebook stranici Kazališno-koncertne dvorane pratiti multimedijalnu izvedbu plesne predstave Individue(t) koja je izvedena pred digitalnom publikom u sklopu projekta Digitalni performans.

U ponedjeljak 22. veljače u 19 sati na programu je plesna predstava za djecu POLYGON, a u srijedu 24. veljače u 19:30 plesna predstava PLAYING REALITY nakon koje će se održati projekcija eksperimentalnog plesnog filma 1. DISONANTNI KOMAD ZA KAMERU I TIJELO. Izravan prijenos plesne predstava PLAYING REALITY moći ćete pratiti na YouTube kanalu i Facebook stranici Kazališno-koncertne dvorane.

Ovogodišnja manifestacija zatvorit će se u subotu 27. veljače u 19:30 uz svečani program VEČER PLESA I BALETA u izvedbi HNK u Osijeku.

U sklopu manifestacije, 26. i 27. veljače, održat će se plesna radionica KREATIVNI PLESNI LABORATORIJ za učitelje koji se kroz svoj rad bave plesnom pedagogijom. Voditeljica radionice je Ilijana Lončar, plesna pedagoginja i koreografkinja.

Svi programi održat će se u Kazališno-koncertnoj dvorani Ivana Brlić-Mažuranić uz poštivanje propisanih protuepidemioloških mjera. Ulaznice za besplatne programe INDIVIDUE(T), POLYGON, PLAYING REALITY dostupne su na blagajni Dvorane sat vremena prije početka predstave, a ulaznice za VEČER PLESA I BALETA prodavat će se od ponedjeljka 22. veljače 2021.

Foto: unsplash

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Ova kultna predstava o plahom Janjetu, uplašenom Zeki i besposlenom Zriki već godinama živi u srcima mnogih generacija Osječana

Veliko zanimanje za legendarnu predstavu “Zeko, Zriko i Janje”

Prošle godine obnovljena predstava “Zeko, Zriko i Janje” Branka Mihaljevića cijelog je tjedna na repertoaru osječkog Dječjeg kazališta, koje je Više…

U subotu, 21. studenoga 2020. s početkom u 18 sati

Noć kazališta 2020. svečana obnova predstave Zeko, Zriko i Janje

I ove godine Dječje kazalište sudjeluje u Europskoj noći kazališta i to svečanom obnovom legendarne predstave Branka Mihaljevića „Zeko, Zriko Više…

Radionica je namijenjena mladima i odraslima, a broj polaznika je ograničen

Radionica kazališne kritike za kazališnu publiku u Kulturnom centru

Teatar to go organizira radionicu kazališne kritike, koja će se održati 21. studenoga 2020. u Kulturnom centru Osijek. Voditeljica radionice Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Otvorenje izložbe je u ponedjeljak 08. ožujka 2021., na Međunarodni dan žena

Izložba nakita “Sanjarenje”

Čitala je gotovo jednu knjigu dnevno, a nije joj važan ni koji je pisac ni koji je žanr

Najčitateljica Ljubica Šoš s 340 pročitanih knjiga

"Vremensku sondu" iz tornja otvorit će stručnjaci konzervatori kako se ne bi oštetila

U sanaciji zvonika crkve Presvetog Trojstva u Karlovcu pronađen svitak iz 18.st.