SPORT

2 dana do Europskog prvenstva u streljaštvu – EPSO 2019.

EPSO 2019 počinje u subotu 16. ožujka i traje sve do 25. ožujka

  Objavljeno 14.03.2019
  Tamara Lemajić

  EPSO 2019 počinje u subotu 16. ožujka i traje sve do 25. ožujka.

  Apsolutna podrška Županije

  “Iznimno sam zadovoljan kako je i ovaj put povjerenje za organizaciju ovako velikog natjecanja pripala Građanskom streljačkom društvu. 46 zemalja, 591 natjecatelj, 200tinjak trenera, vođa puta i ostalog tehničkog osoblja dolazi u naš grad i iznimno smo ponosni na to”, izjavio je Zvonimir Kovačević, predsjednik Građanskog streljačkog društva Osijek 1784.

  “Spremnost županije i župana Ivana Anušića kada su u pitanju veliki sportski događaji je neupitna. Ovakvo Europsko natjecanje je jedno od najvećih sportskih priredbi na području grada i županije. Smatram da novac koji županija uloži u organizaciju ovakvih događaja je najmanja moguća mjera koja se može provesti a benefiti su puno veći”, zaključio je zamjenik župana Ivana Anušića, Goran Ivanović.

  Grad Osijek ponosan na snažnu sinergiju grada i županije

  “Streljaštvo nas je već naviknulo na tako velika događanja. Stvoreni su standardi organizacije koji predstavljaju visoko podignutu ljestvicu svima u Europi koji organiziraju ovakva i slična natjecanja što su posvjedočili svi iz Europske i Svjetske federacije u dosadašnjim natjecanjima. Europsko prvenstvo u streljaštvu je prigoda da se još jednom okupi organizacijski tim koji je oformljen od strane iskusnih djelatnika koji je nastao još prije deset godina u ovoj istoj dvorani prigodom održavanja Svjetskog prvenstva u rukometu na što smo jednako ponosni”, rekao je Darko Dumančić.

  “Moj prvi posjet Osijeku je bio 2008 godine i od te godine sam bila puno puta tehnički delegat i to zaista cijenim. Imamo prekrasno mjesto za ovo Europsko prvenstvo, 46 država s 591 natjecateljem i gotovo 300 osoblja je zaista veliki broj što je zaosta jako dobro za ovo Europsko prvenstvo. Kada nam dođu natjecatelji, očekuje nas 12 odličnih dana koji će biti jako zanimljivi”, zaključila je Ghislaine Briez.

  Prilika Osijeku da pokaže vrhunsku kvalitetu

  Na novinarski upit o tome što je najvažnije što bi direktor organizacije natjecanja istaknuo, Zoran Ćelić je odgovorio: “Ovo je za streljački šport kako grada tako i republike Hrvatske izuzetno bitan događaj, događa se u najmasovnijoj disciplini, a to su discipline zračnog oružja koja je kao što vidite po broju zemalja sudionica i broju sudionika, izuzetno masovna. Dobiti ovakvu jednu organizaciju je prava potvrda, kruna sigurnosti Europske i svjetske federacije u to kakav tim postoji u Osijeku i da će to moći organizirati na ispravan način. Po satnici natjecanja vidite da se tu događa kao na ostalim streljačkim natjecanjima od jutra do mraka događa nešto i uvijek se nastoji maksimalno smanjiti broj natjecateljskih dana, a tada nema mjesta greškama”.

  Na novinarski upit o novitetima na natjecanju i izravnim prijenosima, Zoran Ćelić je odgovorio: “Osijek je dobio još jednu priliku da pokaže da može odraditi nekakav test na svjetskom nivou a to je da se u Osijeku po prvi puta finalna gađanja neće događati sat vremena nakon završetka kvalifikacija kako je to bilo uobičajeno, nego se najvažnija seniorska finala skupljaju za vikend a to znači da su seniorska finala 23. i 24. ožujka to je upravo iz razloga da se približimo vama, medijima i gledateljstvu da ti najzanimljiviji detalji svake discipline budu skupljeni u vikend da bi onda i mediji to mogli na lakši način prenijeti do šire publike. To je za nas pozitivan detalj da su imali povjerenja u to da ćemo mi po prvi puta u svijetu uspjeti organizirati tako. U dogovoru s tehničkim delegatom napravljen je plan natjecanja isto je preneseno svim Europskim federacijama koje su to morale prihvatiti i uskladiti se,” pojasnio je Zoran Ćelić.

  Na novinarski upit o Hrvatskim favoritima i ima li osječkih natjecatelja, Zoran Ćelić je odgovorio: “Hrvatski favoriti su naravno naši olimpijci Snježana Pejčić, Petar Gorša, Miran Maričić koji već imaju kvote za olimpijadu u Tokiju. A predstavnici grada Osijeka, članovi građanskog streljačkog društva Osijek 1784 su: Borna Butković, Leon Luka Ćelić, Filip Zadravec, Marijana Mateja Štrbac i Uroš Kačavenda. Kako će oni proći o tome neka odluči športska sreća i sprema”.

   

   

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Domaćin je još jednom opravdao povjerenje ESC-a i organizirao odlično prvenstvo

  EPSO 2019. završio: Za finalni vikend – najbolji hitci!

  Bilo je to sjajnih devet natjecateljskih dana na Europskom prvenstvu u gađanju zračnim oružjem, koje je jučer završeno u našem Više…

  Hrvatski predstavnici nisu se uspjeli plasirati u finale

  Završeno Europsko prvenstvo u streljaštvu

  Osijek je svih ovih godina bio pohvaljen kao izvrstan domaćin športskih natjecanja. Prošla godina obilježena je nizom događanja iz raznih Više…

  Poljakinja Klaudia Bres pobijedila svog idola i osvojila Europsko prvenstvo

  Finale EPSO 2019.: Rus Maslennikov ponovio prošlogodišnji naslov

  Prošao je veliki dan za olimpijsko natjecanje finale seniora, a bio je poprilično zanimljiv od početka do kraja. Olimpijska natjecanja Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Hrvatski košarkaški savez i ovoga ljeta organizira sada već tradicionalnu HEP 3x3 haklersku turneju

  3×3 Basketball turnir Osijek

  Najuspješniji u redovima Osječana bio je kadet Lucas Peterko koji je osvojio 5 pojedinačnih i 1 štafetno zlato

  5. Sova kup: PK „Osijek Žito” predstavljalo ukupno 40 plivača

  Dalić odredio kandidate za predstojeće utakmice s Walesom i Tunisom

  Pretpoziv Miletu Škoriću