Arhiva

2. Papergirl izložba u Osijeku

  Objavljeno 29.06.2016
  OsijekNews redakcija

  Drugu godinu za redom udruga PLANTaža pod dirigentskom palicom Slađane Zubić u Osijek dovodi Papergirl projekt, zanimljiv spoj umjetnosti i kreativnosti. Umjetnički radovi su spremni za subotnju izložbu nakon koje će za nekoliko dana slijediti i svima draga podjela u kojoj će sudjelovati članovi i volonteri udruge PLANTaža.

  Ove nas godine očekuje više od 400 umjetničkih radova što samo upućuje na izvrsnu reakciju građana te bogat program koji će upotpuniti glazbena ekipa iz Phonograma sa svojim vrućim hitovima ali i likovna radionica koja će se odvijati cjeli dan. Osim toga održati će se i radionica slack line-a koju će od 15 h držati Srđan, mladi entuzijast koji želi drugima prenijeti vještine slack line-a. Za gašenje žeđi tu je i Rakijarnica koja će uz hladna i topla pića ponuditi i vrsne domaće rakije. Sve to i još mnogo više očekuje vas ove subote (2.7.2016.) od 10:00 pa sve do 00:00 h u prekrasnom dvorištu Prehrambeno tehnološkog fakulteta u Tvrđi čiju će ljepotu ambijenta još više naglasiti ReArt društvo.

  Ove je godine Papergirl projekt ostvario kvalitetne suradnje te se ovim putem i zahvaljujemo OŠ Dalj, OŠ Draž i PŠ Batina, školi Primjenjene umjetnosti i dizajna iz Osijeka s kojom surađujemo od samoga početka i koja nas uvijek iznenadi količinom divnih i kreativnih radova.

  Posebnu zahvalu upućujemo Prehrambeno tehnološkom fakultetu na ustupanju prekrasnog dvorišta čija će hladovina i divan ambijent poslužiti za pravo umjetničko druženje. Zahvaljujemo i kafićima koji su ustupili mjesto za naše šarene kutije i to clubu Exit, Barcelona pubu, Amsterdam pubu, caffe bar-u Trica i caffe bar-u Peppermint te našim pokoroviteljima Ante-Mate reklame, odjelu za prevenciju policijske uprave Osječko-baranjske županije i Bilić Erić Security. Također se zahvaljujemo i prilici za predstavljenje te vođenje radionica koje smo mogli vidjeti na prvom osječkom Maker Faire-u, Međunarodnom danu muzeja, Košnji trave te Regeneraciji Dunava eco festu – rekla je organizatorica.

  Papergirl je umjetnički projekt koji se od svog osnutka 2006. godine organizira u stotinama gradova, a započeo je kao odgovor na pooštravanje zakona po kojem se ljepljenje plakata izjednačava s crtanjem grafita. Papergirl je tako postao nekomercijalni umjetnički projekt koji okuplja ljude u proslavi umjetnosti i zajednice na nekonvencionalan i nesebičan način.

  U Hrvatskoj je prvi takav projekt pokrenut 2012. godine u Zagrebu te se ideja o projektu počela širiti ostalim gradovima u zemlji i šire.

  Sam projekt sastoji se od otvorenog poziva svim građanima, afirmiranim i neafirmiranim umjetnicima svih uzrasta i sposobnosti da doniraju svoje radove tako što će ih ubaciti u Papergirl kutije postavljene na određenim lokacijama u Osijeku. Radovi će, nakon što  prođe rok za prikupljanje, biti izloženi na besplatnoj oglednoj izložbi svih pristiglih radova, otvorenoj za sve posjetitelje, a nakon izložbe, u završnoj fazi projekta, umjetnički radovi podijelit će se slučajnim prolaznicima na ulici.

  VEZANE VIJESTI

  Svi na stadion! – izložba Kohortinih plakata

  Zanimljiva izložba otvorena je u hodniku na prvom katu Odjela za kulturologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Domagoj Tomas, Više…

  FOTO Božićna izložba u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna

  Otvorena je Božićna izložba u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna, u Gornjoj galeriji Škole. Otvorenju je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Više…

  FOTO Izložba likovnih radova Eme Rajndl

  Svečano je otvorena izložba likovnih radova tragično preminule učenice Eme Rajndl u holu Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek, Krbavska Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Goran Bare i Majke jučer održali 4. koncert ovogodišnjeg OLJM-a

  [FOTO] Goran Bare poručio:”Ugledajte se na one iz politike i mislite samo na sebe!”

  "Solidarnost je temelj" provodi se u svrhu smanjenja broja napuštenih životinja

  Azil Osijek osigurao mogućnost besplatne sterilizacije pasa

  Galerija fotografija s prvog finalnog dana DOBRO World Cup-a

  FOTO: Lete, lete, lete…gimnastičari