SPORT

22. kolo HT Premijer Lige Vrijednosnice Osijek – Sonik Puntamika 92:86

Franco Filipović: "Ponosan sam na sebe i ekipu kako smo igrali, dali smo sve od sebe i to nam se na kraju isplatilo."

    Objavljeno 28.02.2021
    Darija Kovačić

    Sinoć su u maloj dvorani Gradski Vrt Vrijednosnice Osijek pobijedile ekipu Sonik Puntamike.

    KK Vrijednosnice Osijek – KK Sonik Puntamika 92:88 (22:23, 24:17, 23:18, 23: 28)

    Vrijednosnice: Kurepa, Lisica 9, Jelavić, Filipović 11, Kujundžić 29, Tokić, Špehar, Porobić 13, Pavić, Topolović, Lakić 11, Paić 19.

    Sonik: Jošić 16, Vladović 6, Palčić 17, Rašić 12, Runjić 6, Cvitković 11, Zelanto, Zovko 6, Manojlović, Gospić 9, Petani 3.

    Pred kraj izjednačene prve četvrtine gosti prelaze u vodstvo 22:23, U drugoj četvrtini ”Brokeri” predvođeni raspoloženim Kapetanom Robertom Kujundžićem preuzimaju inicijativu te na poluvremenu vode sa 46:40.

    U trećoj četvrtini domaćini odlaze na +11 i čuvaju prednost do 69:58 za posljednju dionicu. Otvaranje posljednje četvrtine je sa najvećom prednošću osječana na utakmici 74:60, te se do kraja utakmice rutinski održavala prednost za konačnih 92:86.

    Najbolji igrač utakmice je bio Robert Kujundžić sa 29 poena, 4 skoka, 2 asistencije i 3 osvojene lopte, a veliku podršku je imao u Francu Filipoviću, koji je sa 11 poena i 5 asistencija odigrao najbolju utakmicu u žutom dresu, te Paiću 19p, 6sk, Porobiću 13p, 5sk, 3as i Lakiću 11p, 5sk, 5as. Kod Sonika su prednjačili Palčić 17p, 7as, Jošić 16p, Rašić 12p i Cvitković 11p 8sk.

    Nakon puno pehova i ozljeda, te mnoštva izgubljenih utakmica u samim završnicama, ekipa Stipe Šarlije je konačno izdržala utakmicu do kraja i osvojila važne bodove za danji dio prvenstva te podizanje samopouzdanja ekipe.

    Hrvoje Vlašić trener Sonika: “Čestitam ekipi Osijeka na pobjedi, željeli su bodove više od nas.”

    Ante Gospić igrač Sonika: “Uvik mi je poseban gušt doći u Osijek. Čestitam ekipi Vrijednosnica na dobroj utakmici i zasluženoj pobjedi, bili su u dobrom ritmu i dobro su iskoristili naše pogreške.”

    Stipe Šarlija: “Čestitam igračima obje ekipe na borbenoj utakmici, a posebno mojim igračima na dugo očekivanoj pobjedi. Igrali smo sa puno energije i u svakom momentu se vidjela velika želja za pobjedom koju smo zasluženo ostvarili.

    Franco Filipović: “Ponosan sam na sebe i ekipu kako smo igrali, dali smo sve od sebe i to nam se na kraju isplatilo.”

    Slijedeću utakmicu Vrijednosnice igraju na Gripama protiv Splita 04.03.2021. sa početkom u 19.00 sati.

    Foto: KK Vrijednosnice Osijek

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Policija će snimati prije, tijekom i poslije utakmice, ulazi u stadion bit će otvoreni od 18 sati. Na snazi će biti posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa na prilazima stadionu

    Nogometna utakmica između Hrvatske i Turske u Opus Areni

    Na stadionu Opus Arena u četvrtak, s početkom u 20,45 sati, odigrat će se nogometna utakmica Europskih kvalifikacija za EURO Više…

    Vezano uz prošlu utakmicu između NK Osijek i GNK Dinamo, klub navijača Bijelo-plavi je poslao priopćenje za medije kojeg u cijelosti prenosimo

    Priopćenje Kluba navijača Bijelo-plavi

    Ponukani sramotno tendencioznim suđenjem na posljednjoj utakmici našeg NK Osijeka protiv GNK Dinamo na Opus Areni, osjećamo dužnost stati u Više…

    Na osječkom stadionu odigrat će se nogometna utakmica između NK Osijeka i Zalaegerszegi TE

    Danas u Opus Areni nova nogometna poslastica

    Na osječkom stadionu u Opus Areni danas će se s početkom u 20 sati odigrati nogometna utakmica Europske konferencijske lige Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Ivan Anušić je u svom je obraćanju naglasio kako su izvrsni sportaši, sportski djelatnici te njihovi uspjesi odraz kontinuiranog procesa ulaganja na pravi način i u prave ljude.

    [FOTO] Nagrađeni najbolji sportaši Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka

    Najbolja igračica u redovima “Pumi” bila je Ana Pehar s postignutih 9 golova, iza nje sjajna Petra Frančić koja je mrežu zatresla 7 puta, dok je Katarina Borac imala 9 obrana

    Rukometašice Osijeka ostvarile vrlo važnu pobjedu

    Najbolji svjetski gimnastičari okupit će se u našem gradu kako bi pokazali svoju izvanrednu vještinu te izbrusili formu za ovogodišnje Olimpijske igre, a mi ovom prilikom dijelimo 2x4 ulaznice, što čekaš, pokupi ih!

    Podržimo hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom kupu u Osijeku!