ŽIVOT

23. Smotra Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera

Ako ste izabrali osječko Sveučilište, sigurno niste pogriješili - rekao je dr. sc. Željko Požega

Objavljeno 05.12.2019
Petar Tauković

Na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Sveučilišnom kampusu, u četvrtak i petak održava se 23. Smotra Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera. Riječ je o događanju namijenjenom učenicima završnih razreda srednjih škola i ostalim zainteresiranima, a s ciljem upoznavanja sa studijskim programima, dostignućima u pojedinim područjima, sveučilišnim i stručnim studijima, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama i sličnom. Na otvorenju 23. smotre Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera nazočio je predsjednik Gradskog vijeća dr.sc. Željko Požega.

Rektor prof. dr. sc. Vlado Guberac izrazio je zadovoljstvo što se smotri odazvao veliki broj maturanata te naglasio kako se sveučilišna nastava izvodi na 127 sveučilišnih studija.
Nudimo široku lepezu studijskih programa. Vjerojatno manji dio vas zna što će sutra biti: liječnik, agronom, pravnik, umjetnik, a veći dio još nije siguran i danas ćete pregledavajući štandove naših fakulteta možda donijeti odluku, a možda i nećete. U vašim godinama koje smo i mi prošli, ponekad mislimo da znamo sve i dobro je imati svoje mišljenje, ali nekad trebate pitati i roditelje. Poslušajte što vam savjetuju – koji studij i koji smjer izabrati. – kazao je maturantima, između ostalog rektor prof. dr. sc. Vlado Guberac.

Predsjednik Gradskog vijeća dr. sc. Željko Požega čestitao je Sveučilištu na organizaciji Smotre podcrtavši kako ovakvo događanje može pomoći maturantima u odabiru željenog studija.
-Želim vam reći – ako ste izabrali osječko Sveučilište, sigurno niste pogriješili. Što ćete odabrati na Sveučilištu – koji fakultet, odjel, koju sastavnicu – izaberite fakultet sukladno vašem talentu, a ne onaj gdje idu vaši prijatelji ili gdje je lakše. Sretno u izboru i hvala vam uime Grada Osijeka. – istaknuo je predsjednik Gradskog vijeća dr. sc. Željko Požega.

Predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin naglasio je kako grad Osijek, Osječko-baranjsku županiju i područje 5 slavonskih županija koje gravitiraju prema osječkom Sveučilištu upravo Sveučilište čini boljim i perspektivnijim mjestom za mlade ljude.

Na dilemu što upisati i koji studij odabrati – reći ću – neka vam prvi kriterij bude ono što volite. Nema većeg zadovoljstva i sreće nego kad imate priliku raditi i baviti se onim što volite jer ćete u konačnici to raditi svaki radni dan do kraja radnog vijeka. Birajte ono što volite. – rekao je predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin.

U okviru programa otvorenja motivacijska obraćanja održali su mag. ing. agr. Marko Pipunić, predsjednik Uprave Žito grupe te izv. prof. dr.sc. Anita Freimann s Ekonomskog fakulteta.

Prema rektorovim riječima – odluka o tome koji studij upisati neće biti laka.
Mudro birajte imajući na umu svoju budućnost i kvalitete kojima možete unaprijediti životni poziv koji odaberete. – poručio je maturantima i budućim studentima rektor prof. dr. sc. Vlado Guberac.
23. Smotru Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera moguće je posjetiti u četvrtak i petak, 5. i 6. prosinca, u vremenu od 10-18 sati na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Sveučilišnom kampusu.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

"Turbulentno vrijeme u kojem živimo još je jedan signal koliko valja ulagati u sustav civilne zaštite. Osječko-baranjska županija je u proteklih godinu dana u taj sustav uložila 3,3 milijuna kuna"

(FOTO) Smotra operativnih snaga na Trgu Ante Starčevića

U organizaciji Područnog ureda civilne zaštite Osijek i Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije danas, 1. ožujka 2022. godine povodom Međunarodnog Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje

Jesi li se ikada osjećao/a diskriminirano/a zbog svog rodnog identiteta, ili si možda svjedočio/la takvom ponašanju u profesionalnom ili društvenom okruženju? Što misliš o suzama? Je li normalno da dečki plaču?

“Uđi u moje konversice” – radionica Info centra za mlade