SPORT

245 karataša na 5. kolu Otvorene karate lige Osječko-baranjske županije

Najuspješniji klub po broju prikupljenih medalja karate klub Vinkovci

    Objavljeno 30.09.2019
    Ivona Amidžić

    U nedjelju je u Gradskom vrtu u Osijeku održano 5. kolo Otvorene karate lige Osječko-baranjske županije. Na natjecanju se okupilo 245 karataša iz 16 klubova naše regije: Karate Akademija Osijek, Beli Manastir, Esseker, Hrvatski Sokol, Max, Nexe, Osijek, Hvidra Osijek, Shotokan Darda, Slavonski Brod, Valpovo, Vukovar 91, Vinkovci, Ictus, Nova gradiška te Đakovo.

    Ovo je kolo najuspješniji klub po broju prikupljenih medalja bio karate klub Vinkovci, koji je osvojio 14 zlatnih, 9 srebrnih te 13  brončanih medalja. Drugo mjesto pripalo je karate klubu Ictus, čiji su natjecatelji ostvarili 14 zlatnih, 8 srebrnih i 5 brončanih medalja. Na trećem mjestu nalazi se karate klub Max, čiji su natjecatelji prikupili 14 zlatnih, 6 srebrne i 12 brončanih medalja.

    Osim što su zaslužili titulu najuspješnijeg kluba, karate klub Vinkovci zaslužuje pohvalu i za najviše osvojenih medalja u katama i borbama. Njihovi natjecatelji u katama prikupili su 6 zlatnih, 5 srebrnih i 3 brončane medalje, a u borbama 14 zlatnih, 7 srebrnih i 11 brončanih medalja.

    Pohvalu zaslužuje i karate klub Hrvatski sokol, čiji su natjecatelji samo u katama prikupili 6 zlatnih, 2 srebrne te 1 brončanu medalju. Veliki uspjeh u borbama ostvarili su i karataši iz Karate kluba Max, osvojivši 12 zlatnih, 3 srebrne te 6 brončanih medalja.

    S obzirom na to da je nova karate sezona krenula tek početkom rujna, sve pohvale natjecateljima i trenerima na iznimno dobrim karate izvedbama. Pokazali su da naporan trud i rad tijekom ljetnih mjeseci rezultira uspješnim rezultatima.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    KK Esseker su predstavljale kadetkinje i juniorke pojedinačno i ekipno

    Karate klub Esseker na prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore u katama

    U Zagrebu je u subotu 13. 4. 2024. održano Prvenstvo Hrvatske za kadete i juniore u katama. KK Esseker su Više…

    Djevojke su bez obzira na debitantski nastup prikazale sigurnu izvedbu i najavile da se od njih može očekivati sve respektabilniji nastupi

    Srebro na Prvenstvu Hrvatske za seniore KK Esseker

    U Zagrebu je održano Prvenstvo Hrvatske za seniore u katama i borbama i veterane u katama. Karate klub Esseker je Više…

    Natjecatelji Essekera su u nedjelju 24. 3. 2024. sudjelovali na natjecanju u Banja Luci koje je ujedno bilo i zadnje kontrolno natjecanje pred nastupajuća Prvenstva i Kup Hrvatske.

    Tri medalje za Karate klub Esseker u Banja Luci

    Natjecatelji Essekera su u nedjelju 24. 3. 2024. sudjelovali na natjecanju u Banja Luci koje je ujedno bilo i zadnje Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek uživa status ponajboljeg organizatora mačevalačkih natjecanja kako u zemlji tako i u cijeloj regiji

    7. Osijek Fencing Cup ponovo okuplja mačevalačku elitu u 7 kategorija: U9, U11, U14 EFC, U17, U21, seniori i veterani 

    Na natjecanju je sudjelovalo 28 plivačkih klubova sa gotovo 500 natjecatelja. Odličnim nastupima isplivani su osobni rekordi i norme za nastup na Kadetskom prvenstvu Hrvatske.

    PK Osijek na “Festivalu plivanja” u Zagrebu

    KK Esseker su predstavljale kadetkinje i juniorke pojedinačno i ekipno

    Karate klub Esseker na prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore u katama