KULTURA

27. Susret lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske

Objavljeno 22.05.2019
Tamara Lemajić

Grad Osijek ugostit će više od 300 lutkara na 27. susretu lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske koji će u našem gradu biti održan od 29. svibnja do 2. lipnja, rečeno je na konferenciji za novinare u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku.

Ovogodišnji SLUK – festival Hrvatskog centra UNIMA organizira Dječje kazalište Branka Mihaljevića uz pomoć Akademije za umjetnost i kulturu, a pod pokroviteljstvom Grada Osijeka, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i brojnih sponzora.

Izvršni producent i ravnatelj Dječjeg kazališta Ivica Lučić istaknuo je kako će se u programu moći vidjeti čak 17 predstava od kojih 13 u natjecateljskoj konkurenciji, a četiri u off programu, uz to bit će organizirane i četiri izložbe te radionica i predavanje. Predsjednica Organizacijskog odbora i predsjednica HC UNIMA-e Jasminka Mesarić naglasila je kako lutkari na SLUK najviše vole doći upravo u Osijek, te istaknula kako je Upravni odbor UNIMA-e odlučio da će sve prijavljene predstave dobiti priliku nastupiti na Festivalu. Uz to, dodala je Mesarić, sve četiri izložbe iznimno su važan dio programa: izložba o povijesti UNIMA-e, izložba stvaralaštva slovačkog umjetnika Miroslava Duše, izložba studenata Akademije za umjetnost i kulturu – Odsjeka za kreativne tehnologije, te izložba o 60 lutkarskih sezona osječkog „malog“ kazališta.

U ime Akademije za umjetnost i kulturu Saša Došen je naglasila kako će studenti pod mentorstvom svojih profesora aktivno sudjelovati u programu, ne samo kroz pripremu spomenutih izložbi, već će uoči SLUK-a organizirati predstave koji će najaviti događanja na samom Festivalu.

Naime, u subotu 25. svibnja u 9,30 ispred Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića krenut će prema središtu grada lutkarski mimohod, a na četiri će se lokacije: Trgu Ante Starčevića, Trgu Jug II, Trgu bana Josipa Jelačića i Drven parku, u subotu i nedjelju održavati besplatne predstave za mališane.

Ulaznice za predstave u konkurenciji mogu se kupiti na blagajni Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku po cijeni od 20 kuna, a predstave iz off programa, te izložbe besplatne su za sve posjetitelje.

Program festivala možete pronaći na www.djecje-kazaliste.hr

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Festival Puta Svile održat će se na tri destinacije: Osijek, Đakovo i Beli Manastir

In da Sofa: Silk Road Fest

“Drage čagerice i čageri, sofastične osobe koji redovno stvorite emocije prepune pozitivom nabijenih elemenata, pripremite svoje mišiće koji pokreću plesne Više…

"Ovogodišnje će izdanje poslužiti kao vodič za autostopere koji se hrabro odluče na putovanje kroz vrijeme i prostor galaksije"

ReArt festival – Mjesto susreta i razmjene raznih tipova umjetnika i kreativaca

ReArt festival predstavlja mjesto susreta i razmjene raznih tipova umjetnika i kreativaca na kojem se može vidjeti stvaranje i razvoj Više…

Vino, koncerti, šetnjica, istraživanje vinskih podruma, mitovi i legende - Vikend iz snova :D

Kreće Gator Fest – Festival dobrog vina!

Gator Festival – festival dobrog vina, održava se drugog vikenda u lipnju, u Zmajevcu, Kneževim Vinogradima i Batini. Baranja, mistična Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Koncert je otvorenog tipa a dolazak besplatan :D

Koncert duhovne glazbe – Alan Hržica

Večeras i sutra u 18 sati - Ne propustite pohvaliti male "dramce"

Godišnje produkcije dramskog studija za osnovnoškolce

Nema više dileme oko toga kako djeci na zanimljiv način približiti kulturu!

Udruga KultAkt: Ljetna škola kulture 2019.