KULTURA

27. Susret lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske

Objavljeno 22.05.2019
Tamara Lemajić

Grad Osijek ugostit će više od 300 lutkara na 27. susretu lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske koji će u našem gradu biti održan od 29. svibnja do 2. lipnja, rečeno je na konferenciji za novinare u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku.

Ovogodišnji SLUK – festival Hrvatskog centra UNIMA organizira Dječje kazalište Branka Mihaljevića uz pomoć Akademije za umjetnost i kulturu, a pod pokroviteljstvom Grada Osijeka, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i brojnih sponzora.

Izvršni producent i ravnatelj Dječjeg kazališta Ivica Lučić istaknuo je kako će se u programu moći vidjeti čak 17 predstava od kojih 13 u natjecateljskoj konkurenciji, a četiri u off programu, uz to bit će organizirane i četiri izložbe te radionica i predavanje. Predsjednica Organizacijskog odbora i predsjednica HC UNIMA-e Jasminka Mesarić naglasila je kako lutkari na SLUK najviše vole doći upravo u Osijek, te istaknula kako je Upravni odbor UNIMA-e odlučio da će sve prijavljene predstave dobiti priliku nastupiti na Festivalu. Uz to, dodala je Mesarić, sve četiri izložbe iznimno su važan dio programa: izložba o povijesti UNIMA-e, izložba stvaralaštva slovačkog umjetnika Miroslava Duše, izložba studenata Akademije za umjetnost i kulturu – Odsjeka za kreativne tehnologije, te izložba o 60 lutkarskih sezona osječkog „malog“ kazališta.

U ime Akademije za umjetnost i kulturu Saša Došen je naglasila kako će studenti pod mentorstvom svojih profesora aktivno sudjelovati u programu, ne samo kroz pripremu spomenutih izložbi, već će uoči SLUK-a organizirati predstave koji će najaviti događanja na samom Festivalu.

Naime, u subotu 25. svibnja u 9,30 ispred Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića krenut će prema središtu grada lutkarski mimohod, a na četiri će se lokacije: Trgu Ante Starčevića, Trgu Jug II, Trgu bana Josipa Jelačića i Drven parku, u subotu i nedjelju održavati besplatne predstave za mališane.

Ulaznice za predstave u konkurenciji mogu se kupiti na blagajni Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku po cijeni od 20 kuna, a predstave iz off programa, te izložbe besplatne su za sve posjetitelje.

Program festivala možete pronaći na www.djecje-kazaliste.hr

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Najveći obiteljski festival Zemlja bez granica poziva sve zainteresirane volontere na uključivanje

Otvorene prijave za volontere na Zemlji bez granica

Zemlja bez granica nije ista bez volonterske pomoći, a svake godine velik broj volontera sudjeluje u pripremi i organizaciji festivala. Više…

Ulaz na 17. Gastro film festival i sve popratne aktivnosti je BESPLATAN, a donosimo i detaljan program

17. Gastro Film Fest – Festival kratkometražnih filmova o hrani i piću

Gastro film festival je festival kratkometražnih filmova o hrani i piću i filmova u kojima se hrana i piće pojavljuju. Više…

Donosimo bogati program brojnih radionica, priča i atrakcija :D

Festival slikovnice “Čuvari priča” počinje u četvrtak

U četvrtak 4. srpnja počinje festival slikovnice “Čuvari priča”  i ove će godine sudionicima osigurati zanimljive izložbe ilustracija renomiranih umjetnika, predstavljanja Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Novi filmski tjedan premijerno donosi animirani i sinkronizirani hit Angry Birds 2 ... :)

Kinematografi Osijek: Od petka ponovno s vama

Prva faza ostvarivanja ovog plana započela je jučer službenom predajom ugovora između Grada Osijeka i izvođača radova

Kulturni centar Osijek već od sljedeće godine postaje novi izvor kulture grada

Ajmo svi još jednom u "Mađu" na Hrvatske dane! - Degustacija kulena, fiš paprikaša, čobanca i vina uz glazbu i slikare...

Turistička zajednica Belišće orgaizira “Hrvatske dane” u Nagyharsany (Mađarska)