ŽIVOT

31. godina volontiranja Udruge izviđača “Slavonski hrast” Osijek

UI Slavonski Hrast poziva djecu i mlade u izviđače, a posebno volontere iznad 14 godina koji vole prirodu, timski rad i žele steći korisne vještine za život.

Objavljeno 23.02.2024
Darija Kovačić

U utorak, 20. veljače 2024. godine Udruga izviđača „Slavonski hrast“ iz Osijeka održala je 31. redovnu izvještajnu godišnju skupštinu u prostorijama udruge Kaštelanska 42 b Osijek

Nakon izbora radnog predsjedništva i radnih tijela skupštine;

– podnesena su i usvojena izvješća o radu Udruge u 2023.godini, te su jednoglasno usuglašeni statut i pravilnici Udruge.

– Udruga je u 2023. godini Uspješno provela 4 projekta:

  • Obnova Izviđačkog parka na Bajeru JUG 2 – Cilj projekta je bio aktivan doprinos poboljšanju kvalitete života u lokalnoj zajednici (Gradska četvrt „Jug 2“) i poticanje volonterskog rada za opće dobro, sufinanciran od strane – Vijeća GČ JUG 2, Osijek.
  • Volontirajmo u prirodi – Projekt je bio usmjeren na Boravak i edukaciju djece i mladeži u prirodi, usvajanje spoznaje o potrebi zaštite i čuvanja prirode, stjecanje novih znanja i vještina kroz igru i svrhovitu razonodu, naobrazbu volontera, te poticanje volonterskog rada u prirodi za opće dobro – Program je sufinancirao Unikom d.o.o. Osijek.
  • održao akciju čišćenja trim staze REZOLUCIJA ZEMLJA OSIJEK u suradnji Saveza izviđača hrvatske i partnera Grada Osijeka i Večernjeg lista.
  • Betlehemsko Svjetlo – Advent JUG II – Projekt je bio usmjeren na potporu rada volontera u organizaciji Adventskog Sajma na Jugu 2 i donošenja Betlehemskog Svjetla iz Linza (Austrija) u Osijek – Program je sufinanciralo Vijeće Gradske Četvrti JUG 2- Osijek, Savez izviđača Osječko-baranjske županije i Savez izviđača Hrvatske.

– Udruga je tijekom 2023. godine brojala 74 člana registriranih u Savezu izviđača hrvatske, a u svom redovnom radu (sastancima, akcijama, radionicama i višednevnim boravcima u prirodi) 20-setak izviđačkih volontera održalo je sveukupno 223 aktivnosti.

– Volonteri Udruge u 2023. godini ostvarili su ukupno 3 005 sati dobrovoljnog rada od čega je:

  • 2 099 sata ostvareno kroz redovni program i aktivnosti Udruge,
  • i 906 sati ostvareno provedbom projekata.
  • Sveukupnim aktivnostima je obuhvaćeno više od 3710 korisnika programa i projekata.
  • U sustavu naobrazbe Saveza sudjelovalo je 8 volontera – voditelja.

– Skupština je predložila kandidate u tijela Saveza izviđača Osječko-baranjske Županije, usvojila planove za 2024. godinu, te dodijelila zahvalnice volonterima, izviđačkim udrugama i donatorima. Više o našim aktivnostima možete naći na grupi facebook.com/groups/slavonski.hrast.

Udruga i ovim putem poziva djecu i mlade u izviđače, a posebno volontere iznad 14 godina koji vole prirodu, timski rad i žele steći korisne vještine za život.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Korisnici mogu nazvati kako bi zatražili pomoć volontera Crvenog križa  ili zaposlenika oko odlaska u kupnju namirnica, lijekova, plaćanja režijskih računa ili prijevoza liječniku

Crveni križ – program “Tu smo za vas”

Volonteri Crvenog križa i dalje su tu za korisnike u okviru programa „Tu smo za vas 2“. Programom se provode Više…

Opći cilj projekta “Mobilni atelje” bio je poticanje i osnaživanje mladih iz ruralnih zajednica za aktivno sudjelovanje u društvu i rješavanje problema i potreba svojih lokalnih zajednica

Tribina “Angažirani mladi u ruralnim sredinama: izazovi i perspektive” i izložba volonterskih pozicija

DKolektiv – organizacija za društveni razvoj organizira događaj “Angažirani mladi u ruralnim sredinama: izazovi i perspektive” koji će biti održan Više…

Projektom „Legosi imaju stav“ stavlja se veći naglasak na participaciju mladih i prezentiranje njihovih zaključaka javnosti, stručnjacima i donositeljima odluka

Održana konferencija “Svaki glas je važan” – CNZD

Konferencija je održana dana 21. veljače 2023. godine u prostoru Centra za nestalu i zlostavljanu djecu na adresi bana Josipa Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Za posjetitelje je otvoren sva tri dana od 10.00 do 19.00 sati, a ponuđena im je kvalitetna oprema za lov i ribolov, kao i prezentacije ponude lovišta i ribolovnih mjesta i uvjeta, natjecanja u pripremi fiša, lovačkog čobanca i drugih jela jedinstvenih okusa, izložbe lovačkih pasa, izložbe fotografija, dakako uz bogatu eno i gastro ponudu

[FOTO] U Gospodarskom centru OBŽ otvoren 19. Sajam lova, ribolova i turizma SALORI

Projekt je pokrenut s ciljem usmjeravanja darovitih učenika u STEM područja, ali i jačanje kompetencija nastavnog osoblja koje će raditi s darovitim učenicima.

U Osijeku održana Završna konferencija Regionalnog znanstvenog centra Panonske Hrvatske

Budite spremni na pitanja o osnivanju EU-a, njenim članicama, važnim zakonima i propisima,ali i temama slavnih ličnosti. Uskoro nam se bliže izbori za EU parlament pa je ovo prilika da se informiramo  i o ovoj temi.

Kviz večer o znanju povijesti, institucijama, politici, kulturi i zemljama Europske unije