SPORT

37. Novogodišnja utrka u Osijeku – Zdravko kreće punom parom!

Prvi dan nove godine donio je i prvu utrku...

    Objavljeno 02.01.2020
    Ivona Amidžić

    Jučer, 1. siječnja 2020. godine u organizaciji Gradskog saveza za sportsku rekreaciju „Sport za sve” Osijek, a pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i uz sponzorstvo Ferivi d.o.o., uspješno je završena 37. Novogodišnja utrka.

    Vrijeme je jučer bilo idealno za trčanje, stoga se ispred veslačkog kluba Iktus na startu utrke okupilo oko 400 sportaša, rekreativaca, učenika, predškolaca, sportskih radnika i prijatelja sporta. Svi su oni, istrčavši svatko svoju dionicu prema izabranoj kategoriji, na ovaj način uputili tradicionalan sportski pozdrav našem gradu.

    Start utrke pucnjem je obilježila zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš, a pobjednika je bilo upravo onoliko koliko i kategorija – ukupno osamnaest.

    Nagrade sponzora i medalje organizatora za troje prvoplasiranih u svakoj kategoriji uručili su Darko Dumančić, voditelj Odsjeka za sport Grada Osijeka i Anica Biloš, predsjednica Gradskog saveza za sportsku rekreaciju „Sport za sve” Osijek.

    Rezultati utrke dostupni su OVDJE.

    Natjecateljska komisija nakon utrke diskvalificirala je tri djevojke koje su na utrci proglašene najboljima u kategoriji sportašica. Ove su se djevojčice, pretpostavljamo greškom, prijavile u kategoriju sportašica umjesto djevojčica njihove dobi te su umjesto 3.200 m otrčale skraćenu utrku.

    Novogodišnja utrka prva je od 12 godišnjih aktivnosti akcije „Zdravko je krenuo”. Kroz godinu, svakog se mjeseca održava jedna Zdravkova aktivnost, a sve su aktivnosti izabrane na način da svatko može u njima sudjelovati i za građane su potpuno besplatne. Za svaku aktivnost sudionici u svoju Zdravkovu člansku iskaznicu dobivaju po jednu naljepnicu, a kada skupe šest naljepnica ulaze u konkurenciju za vrijedne nagrade koje će se dodijeliti na posljednjoj Zdravkovoj aktivnosti, u prosincu 2020. godine.

    foto: facebook (screenshot)

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Za prvih 400 prijavljenih sudionika organizatori su osigurali poklon - višenamjenske trake za glavu (buff), a za pobjednike kategorija medalje i nagradne bonove sponzora

    [NAJAVA] 41. Novogodišnja utrka

    GSSR “Sport za sve” Osijek poziva vas na 41. Novogodišnju utrku koja je nastavak tradicije okupljanja građana, rekreativaca, sportaša i Više…

    Uz redovno izvješće o radu i financijsko izvješće za 2023. godinu, usvojene su izmjene i dopune Statuta (sukladno Zakonu o sportu) te Plan i program rada te Financijski plan za 2024. godinu.

    Veslanje – redovna sjednica Skupštine Veslačkog kluba “Iktus

    U petak, 17. studenog 2023. godine, održana je redovna sjednica Skupštine Veslačkog kluba “Iktus”. Uz redovno izvješće o radu i Više…

    Posljednja runda, kako bi rekli drifteri, HR PRO natjecanja i napeta borba za postolja i titulu najuspješnijih po klasama u ovoj sezoni, StreetRaceri koji žare i pale od klase 15 do 9, a najbrži jure i debelo ispod!

    30. Jubilarni Osijek Street Race Show

    Što reći? Ove objave već godinama počinjemo i završavamo sa onom starom: svi sve znate.. Jer doslovno već sve znate… Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Zaslužio je to Marin odličnim nastupima i ove sezone, pa se zasluženo našao na popisu hrvatskih reprezentativaca za njegovo dosad najjače natjecanje.

    Županović će nastupiti na Svjetskom prvenstvu!

    Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek uživa status ponajboljeg organizatora mačevalačkih natjecanja kako u zemlji tako i u cijeloj regiji

    7. Osijek Fencing Cup ponovo okuplja mačevalačku elitu u 7 kategorija: U9, U11, U14 EFC, U17, U21, seniori i veterani 

    Na natjecanju je sudjelovalo 28 plivačkih klubova sa gotovo 500 natjecatelja. Odličnim nastupima isplivani su osobni rekordi i norme za nastup na Kadetskom prvenstvu Hrvatske.

    PK Osijek na “Festivalu plivanja” u Zagrebu