SPORT

”3D sport” – Jeste li za novu avanturu? Treninzi podvodnog hokeja u Osijeku!

Ni dob, ni spol, a ni kapacitet pluća nisu vam prepreka za upis na ovaj sport, a priliku imate u našem gradu, gdje je po prvi puta u Hrvatskoj i zaigran! Hoćete li se okušati? ;)

  Objavljeno 29.10.2018
  Antonela Verković

  Bazen s golovima na obje strane, plastikom obložen olovni pak na dnu, dvije ekipe od 6 igrača u vodi s 4 igrača van bazena kao zamjenom. Igrači nose maske, disalice, peraje i palice. Igrači udahnu, zarone i pokušavaju utjerati pak u protivnički gol – riječ je o podvodnom hokeju.

  Zanimljivo, drugačije, nesvakidašnje, avanturistički, pomalo egzotično, zar ne?!

  Naime, jeste li znali da se ovaj, jedan od novijih vodenih sportova prvi put u Hrvatskoj odigrao baš u našem Osijeku!

  O PODVODNOM HOKEJU

  To je ”3D” sport, koji se igra u volumenu bazena, gdje je mašta i volja dana na raspolaganje svakom igraču. Podvodni hokej je sport brzih kretnji koji snažno razvija plivačke i ronilačke sposobnosti.

  Igrači, osim neophodnih maski, peraja i disalica, nose i dodatnu zaštitnu opremu koje se sastoji od kape, zaštite za usta i rukavice koja služi za zaštitu od oštrih rubova pločica na dnu bazena i eventualnih udaraca paka. Palica je dosta kratka (oko 30 cm) i obojena je bijelom ili crnom bojom za raspoznavanje ekipa u igri.

  Podvodni Hokej je timski rad, trening i zabava…Dođite i Vi i trenirajte s nama

  Objavljuje Ronilački Centar Osijek u Nedjelja, 28. listopada 2018.

  Pak je otprilike iste veličine kao i onaj za hokej na ledu s razlikom da je pak za podvodni hokej načinjen od olova težine 1.3 kg, i obložen plastikom

  Inicijator je bio današnji zamjenik predsjednika i glavni instruktor/trener – Andrej Slivka. On je i sam odrastavo uz vodu budući da mu je otac instruktor ronjenja. Otkrivši podvodni hokej, koji je nastao u Velikoj Britaniji 1950-ih, a danas se igra u više od 70 zemalja, obratili su se podvodnim hokejašima iz Pečuha koji su ih sa zadovoljstvom upoznali s tajnama ovog sporta. Zajedno s dvojicom prijatelja 2001. krenuo je u potragu za novom aktivnošću i time zainteresirao postojeće članove Centra i privukao nove.

  RAZGOVOR S TRENEROM, ODRŽAVANJE TRENINGA

  Govoreći o njemu, mi smo imali priliku s njime i razgovarati te ga upitati informacije o treninzima u Osijeku.

  Treninzi se održavaju:

  Srijedom od 21:45 do 23:00

  Nedjeljom od 21:00 do 22:30 na Gradskim bazenima. Broj članova, kaže Slivka, nije pretjerano velik, ali je generalno dobar i raste i dalje. Članovi su svih godišta i mlađi i stariji pa će se svi uklopiti bez obzira na godine 🙂

  Ukoliko ste zainteresirani – ne oklijevajte!

  Slivka nam je istaknuo kako za upis na ovaj sport nije bitan kapacitet pluća, ako ste mislili da vas to može spriječiti. Bez daha ste 10ak sekundi nakon čega imate sekundu iznad vode. Ovim sportom se vaš kapacitet pluća povećava – sve se može izvježbati i sve je moguće, prepreka nema!

  Jedini uvjet za ovaj sport jest da ste plivač, sve ostalo se lako posloži 😉

  Andrej Slivka nam je također rekao kako u klubu ima i djevojaka, a cilj za budućnost im je upravo stvoriti žensku ligu podvodnog hokeja.

  Cure, ali i dečki, želite li se okušati u ovom sportu, a ujedno i dobro zabaviti na definitivno do sad neočekivani način? 😉

  Pronađite ih i na Facebooku: Ronilački centar Osijek

  FOTO: Ronilački Centar Osijek Facebook

   

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Neponovljiva kombinacija sporta, druženja, učenja i zabave u Ljetnom sportskom kampu „AKSO“!

  Ljetni sportski kamp Atletskog kluba “Slavonija-Žito” Osijek

  B2Run Osijek okupio je 842 sudionika iz preko 80 tvrtki što je porast od 20% u odnosu na godinu ranije

  B2Run Osijek: 20% više poslovnjaka na najvećem afterwork druženju

  Sadašnjost i budućnost hrvatske gimnastike na Državnom prvenstvu u Osijeku. Okupit će se gotovo 550 gimnastičara i gimnastičarki iz 39 hrvatskih klubova. Natjecanje će se održati na dvije lokacije

  Prvenstvo Hrvatske u sportskoj gimnastici u Osijeku, 21.-23. lipnja 2024.