SPORT

”3D sport” – Jeste li za novu avanturu? Treninzi podvodnog hokeja u Osijeku!

Ni dob, ni spol, a ni kapacitet pluća nisu vam prepreka za upis na ovaj sport, a priliku imate u našem gradu, gdje je po prvi puta u Hrvatskoj i zaigran! Hoćete li se okušati? ;)

    Objavljeno 29.10.2018
    Antonela Verković

    Bazen s golovima na obje strane, plastikom obložen olovni pak na dnu, dvije ekipe od 6 igrača u vodi s 4 igrača van bazena kao zamjenom. Igrači nose maske, disalice, peraje i palice. Igrači udahnu, zarone i pokušavaju utjerati pak u protivnički gol – riječ je o podvodnom hokeju.

    Zanimljivo, drugačije, nesvakidašnje, avanturistički, pomalo egzotično, zar ne?!

    Naime, jeste li znali da se ovaj, jedan od novijih vodenih sportova prvi put u Hrvatskoj odigrao baš u našem Osijeku!

    O PODVODNOM HOKEJU

    To je ”3D” sport, koji se igra u volumenu bazena, gdje je mašta i volja dana na raspolaganje svakom igraču. Podvodni hokej je sport brzih kretnji koji snažno razvija plivačke i ronilačke sposobnosti.

    Igrači, osim neophodnih maski, peraja i disalica, nose i dodatnu zaštitnu opremu koje se sastoji od kape, zaštite za usta i rukavice koja služi za zaštitu od oštrih rubova pločica na dnu bazena i eventualnih udaraca paka. Palica je dosta kratka (oko 30 cm) i obojena je bijelom ili crnom bojom za raspoznavanje ekipa u igri.

    Podvodni Hokej je timski rad, trening i zabava…Dođite i Vi i trenirajte s nama

    Objavljuje Ronilački Centar Osijek u Nedjelja, 28. listopada 2018.

    Pak je otprilike iste veličine kao i onaj za hokej na ledu s razlikom da je pak za podvodni hokej načinjen od olova težine 1.3 kg, i obložen plastikom

    Inicijator je bio današnji zamjenik predsjednika i glavni instruktor/trener – Andrej Slivka. On je i sam odrastavo uz vodu budući da mu je otac instruktor ronjenja. Otkrivši podvodni hokej, koji je nastao u Velikoj Britaniji 1950-ih, a danas se igra u više od 70 zemalja, obratili su se podvodnim hokejašima iz Pečuha koji su ih sa zadovoljstvom upoznali s tajnama ovog sporta. Zajedno s dvojicom prijatelja 2001. krenuo je u potragu za novom aktivnošću i time zainteresirao postojeće članove Centra i privukao nove.

    RAZGOVOR S TRENEROM, ODRŽAVANJE TRENINGA

    Govoreći o njemu, mi smo imali priliku s njime i razgovarati te ga upitati informacije o treninzima u Osijeku.

    Treninzi se održavaju:

    Srijedom od 21:45 do 23:00

    Nedjeljom od 21:00 do 22:30 na Gradskim bazenima. Broj članova, kaže Slivka, nije pretjerano velik, ali je generalno dobar i raste i dalje. Članovi su svih godišta i mlađi i stariji pa će se svi uklopiti bez obzira na godine 🙂

    Ukoliko ste zainteresirani – ne oklijevajte!

    Slivka nam je istaknuo kako za upis na ovaj sport nije bitan kapacitet pluća, ako ste mislili da vas to može spriječiti. Bez daha ste 10ak sekundi nakon čega imate sekundu iznad vode. Ovim sportom se vaš kapacitet pluća povećava – sve se može izvježbati i sve je moguće, prepreka nema!

    Jedini uvjet za ovaj sport jest da ste plivač, sve ostalo se lako posloži 😉

    Andrej Slivka nam je također rekao kako u klubu ima i djevojaka, a cilj za budućnost im je upravo stvoriti žensku ligu podvodnog hokeja.

    Cure, ali i dečki, želite li se okušati u ovom sportu, a ujedno i dobro zabaviti na definitivno do sad neočekivani način? 😉

    Pronađite ih i na Facebooku: Ronilački centar Osijek

    FOTO: Ronilački Centar Osijek Facebook

     

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.