ŽIVOT

43. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe

Ovogodišnje izdanje festivala zbog pandemije uzrokovane koronavirusom održat će se u malo drugačijim uvjetima.

Objavljeno 23.10.2020
Darija Kovačić

Hrvatski tamburaški savez u Osijeku organizira 43. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe 24. i 25. listopada u prostoru Doma Željezničara u Osijeku. Cilj koji ovaj festival u svojoj izvedbi nastoji ostvariti su poticanje i njegovanje tamburaške glazbe okupljanjem skladatelja, dirigenata, glazbenih stručnjaka, pedagoga i mladih glazbenika tamburaša na jednome mjestu za razmjenu znanja i umijeća. Također, želi se potaknuti ljubitelje tamburaške glazbe, ali i cijelu javnost da osvijeste važnost o očuvanju tradicijske glazbe prepoznatljive za istočni dio Hrvatske.

Ovogodišnje izdanje festivala zbog pandemije uzrokovane koronavirusom održat će se u malo drugačijim uvjetima. U programu će sudjelovati tamburaški orkestri koji će nastupiti u revijalnom izdanju, a festival neće biti otvoren za publiku. Publika će u njihovim izvedbama moći uživati putem snimaka na YouTube kanalu Hrvatskog tamburaškog saveza u Osijeku.

Poštujući sve epidemiološke mjere zaštite, tijekom dva dana za prijavljene ansamble pripremljeno je profesionalno audiovizualno snimanje u prostoru Doma Željezničara u Osijeku. Snimanje je organizirano prema točno određenom rasporedu za svaki orkestar, bez publike i drugih sudionika.

Sve informacije o 43. Međunarodnom festivalu umjetničke tamburaške glazbe možete pronaći na Facebook i Instagram stranici Hrvatskog tamburaškog saveza u Osijeku.

Hrvatski tamburaški savez zahvaljuje svima koji su omogućili ostvarenje 43. Festivala u novim okolnostima.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

"Slika koju je policija u Hrvatskoj pokazala o sebi i svojim obrascima ponašanja u ovom slučaju apsolutno je neprihvatljiva. Je li ovo izolirani slučaj ili ozbiljno trebamo posumnjati u transparentnost i povjerenje koje možemo imati u institucije države?"

SDP Osječko-baranjske županije: Osuđujemo svaki oblika nasilja i očekujemo odgovornost onih koji su dopustili ozbiljne propuste u postupanju u slučaju stradavanja mlade studentice u Osijeku

Vezano za slučaj mlade studentice iz Osijeka koja je usmrćena a o čemu smo pisali ovdje: Policajca koji je usmrtio Više…

Više od 500 različitih programa za bezbroj nezaboravnih doživljaja najbolja su pozivnica za doći na Špancirfest, koji počinje 18. kolovoza i traje sve do 27. kolovoza.

[FOTO] Najbolja zabava za kraj ljeta, Gdje? Na Špancirfestu!

Jeste li spremni za najbolju zabavu za kraj ljeta? Svi putevi, već tradicionalno, u drugom dijelu kolovoza vode u Varaždin, Više…

Zemlja bez granica pod nazivom MOJE/A će se održati na četiri lokacije s više od 60 radionica i s više od 100 voditelja iz Hrvatske, Mađarske i Poljske te 10-ak večernjih događanja

Predstavljen koncept ovogodišnjeg obiteljskog festivala Festivala Zemlja bez granica

Na danas (utorak) održanoj konferenciji za medije u prostorima Osječko-baranjske županije predstavljen je koncept i program ovogodišnjeg međunarodnog obiteljskog Festivala Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje