SPORT

5. hrvatskih prednosti prije finala s Francuzima na SP-u! Sve radi za nas!

Hrvatska je 13. finalist Mundijala ikada! I 9. osvajač!? Igramo se statistikom! ... Na našoj je strani ...

    Objavljeno 12.07.2018
    Alan Srčnik

    U finalu Svjetskih nogometni prvenstava do sada je igralo svega 12 reprezentacija. Hrvatska je 13. ikada! Od preko 200 članica FIFA-e, dakle, samo ih je 12 vidjelo zadnju utakmicu Mundijala. I mi smo sada upravo ondje! Igramo u nedjelju protiv Francuza u 17 sati po našem vremenu!

    Brazil je igrao 7 finala i osvojio 5 naslova. Tu su najbolji. Ali, Nijemci imaju čak 8 finala i 4 naslova. Prije ili kasnije, zaprijetiti će im. Italija također ima 4 naslova, a iz 6 finala. Po 2 naslova imaju Argentina i Urugvaj, po 1 Francuska, Engleska i Švedska.

    A sada …

    Južnoamerikanci imaju 9 naslova, Europljani 11. I dobit će i 12. A s obzirom da su dvije europske selekcije u finalu. Valja na umu imati i da su se urugvajski naslovi dogodili do ’50. godine, da je Brazil dvoju ‘ginga’ slavu imao do ’02. godine, a kada je zaista zavladao discipliniraniji europski nogomet. Dva talijanska naslova su se dogodila prije 2. Svjetskog rata, 2 poslije, na europskom tlu …

    I dolazimo do nama zanimljivih činjenica, a koje bi mogle ići u prilog Hrvatskoj, pred finale u Moskvi.

    5 PREDNOSTI

    Engleska, koju smo upravo ‘vratili kući skupa s njihovim nogometom’ imaju naslov osvojen doma, kao i Francuska protiv koje ćemo igrati. Obje selekcije imaju po 1 naslov i to su ga osvajale u Londonu, odnosno Parizu. Na neutralnom terenu se nisu iskazali. Prednost 1.

    Dakle, Francuska je titulu osvojila kod kuće, a kada su igrali ’06. u Njemačkoj, izgubili su u finalu i to od Italije, na 11-erce. Zabili su rano, kao i nama Danci i Rusi, ali su se Talijani vratili, kao i mi protiv spomenutih. Prednost 2.

    Od ukupno 20 finala SP-a do sada, 5 ih je otišlo u produžetke, a 2 do 11-eraca. Kroz ovaj Mundijal mi smo ‘doktorirali’ i jedno i drugo. U produžecima smo ‘maznuli’ Engleze, na 11-erce Dance i Ruse. Taj put Francuzi nisu prolazili. Prednost 3.

    Kada su Francuzi ’98. osvojili naslov, prošli su ‘knock-out’ fazu kroz produžetke s Paragvajem i penale s Italijom, prije polufinala s nama. A kada su do finala išli ’06., gazili su sve kao ‘plitak potok’ do finala, gdje su izgubili na penale. Dakle, u prednosti smo. Prednost 4.

    I na kraju Lužnjiki!. Mi smo na tom stadionu sinoć dobili Engleze, a Francuska je na njemu remizirala s Dancima 0-0. Prednost 5.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Hrvatska se plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva boljim izvođenjem jedanaesteraca od Japana. Nakon 120 minuta bilo je 1:1, a u penalima je junak bio Dominik Livaković, koji je čak triput zaustavio Japance.

    Hrvatska na penale prošla Japan i izborila četvrtfinale SP-a, Livaković junak

    Hrvatska se plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva boljim izvođenjem jedanaesteraca od Japana. Nakon 120 minuta bilo je 1:1, a u Više…

    Poslodavci imaju razumijevanja za navijačko ludilo, a 40 posto njih smatra kako poslodavci to razumiju, ali da posao zbog toga ne smije trpjeti. A kako je kod vas?

    Većina zaposlenika u Hrvatskoj zbog Svjetskog prvenstva želi fleksibilnije radno vrijeme

    Većina zaposlenika u Hrvatskoj smatra kako bi im poslodavci tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru trebali omogućiti fleksibilnije radno vrijeme. Više…

    Ovaj vikend bio je ispunjen raznim sportskim događajima za veslače Kluba Iktus koji su ponovno ostvarili odlične rezultate...

    Iktus – Narančasti vikend

    Veslači Kluba Iktus ovaj vikend sudjelovali su na raznim sportskim događanjima kao što su: prvesntvo Balkana, Svjetsko veslačko prvesntvo veterana Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Ivan Anušić je u svom je obraćanju naglasio kako su izvrsni sportaši, sportski djelatnici te njihovi uspjesi odraz kontinuiranog procesa ulaganja na pravi način i u prave ljude.

    [FOTO] Nagrađeni najbolji sportaši Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka

    Najbolja igračica u redovima “Pumi” bila je Ana Pehar s postignutih 9 golova, iza nje sjajna Petra Frančić koja je mrežu zatresla 7 puta, dok je Katarina Borac imala 9 obrana

    Rukometašice Osijeka ostvarile vrlo važnu pobjedu

    Najbolji svjetski gimnastičari okupit će se u našem gradu kako bi pokazali svoju izvanrednu vještinu te izbrusili formu za ovogodišnje Olimpijske igre, a mi ovom prilikom dijelimo 2x4 ulaznice, što čekaš, pokupi ih!

    Podržimo hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom kupu u Osijeku!