SPORT

6. Međunarodni dvoranski atletski miting Memorijal Josip Gašparac 2023

Međunarodni dvoranski atletski miting Memorijal Josip Gašparac je dobio prestižnu titulu "World Athletics Indoor Tour Bronze" koja ovo natjecanje postavlja među najveće svjetske  i europske atletske mitinge

    Objavljeno 30.01.2023
    Mihael Šilac

    Prestižno atletsko natjecanje u skoku s motkom – World Athletics Indoor Tour Bronze u veljači stiže u Osijek!

    Atletski klub “Slavonija-Žito” Osijek već šestu godinu organizira Međunarodni dvoranski atletski miting “Memorijal Josip Gašparac” – natjecanje u skoku s motkom. 

    Ove godine je samo natjecanje i njegova kategorija dobila sasvim drugačiji, veći značaj za sport, natjecatelje ali i za sam grad Osijek.

    Naime, Svjetska atletska federacija (World Athletics) dodijelila je tradicionalnom dvoranskom atletskom mitingu „Memorijal Josip Gašparac“ prestižnu titulu World Athletics Indoor Tour Bronze koja ovo natjecanje postavlja među najveće svjetske  i europske atletske mitinge.

    Dobivenom titulom atletsko natjecanje će u Osijek okupiti 20-ak najboljih svjetskih motkaša i motkašica među kojima je već najavljen dolazak Poljaka Piotr Liseka, srebrnog i brončanog sa Svjetskog atletskog prvenstva, zlatnog sa europskog prvenstva, trostrukog pobjednika Dijamante lige i prvog skakača koji dolazi u Osijek, a čiji je osobni rekord u skoku s motkom preko 6,00m.

    Rezultati postignuti na ovom natjecanju u Osijeku bodovat će se za ostvarivanje norme za odlazak na Olimpijske igre te Svjetska i Europska atletska prvenstva.

    ‍Uživo prijenos (live streaming) natjecanja službeno je potvrđen i od strane Europske atletske federacije s engleskim komentatorom, a koji će moći pratiti sve članice Svjetske i Europske atletske federacije. Također, dolazak su najavili i čelni ljudi nacionalnih atletskih saveza kao i menadžeri vrhunskih atletičara.

    Osijek će kroz dva dana 21. i 22. veljače 2023. godine u atletskom tunelu NŠD Gradski vrt u Osijeku postati središte svjetske i europske atletike, te će osim vrhunskih sportaša privući i velik broj posjetitelja i gledatelja diljem Europe.

    21. veljače (utorak) će priliku za nastup imati muškarci i žene u B i C kategoriji, dok će 22. veljače nastupiti žene i muškarci u elitnoj kategoriji. 

    Objavljena je i nova web stranica Mitinga (www.meetingosijek.com) na kojoj će se moći saznati sve informacije o samom događaju kao i o vrhunskim skakačima koji dolaze nastupati u Osijeku.

    Važno je napomenuti da je ulazak za sve gledatelje besplatan.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Eva Martinović i Nikola Šešum su proteklog vikenda na Prvenstvu Hrvatske u višebojima imali dobar uspjeh

    Osječanima dvije višebojske medalje

    U Varaždinu je proteklog vikenda održano Prvenstvo Hrvatske u višebojima na kojem smo i mi imali svoje predstavnike. U konkurenciji Više…

    Došao sam do željenog „season besta“ i to samo 33 centimetra od norme za najveća natjecanja koju ću pokušati ostvariti već za dva tjedna u Puli, na državnom prvenstvu, rekao je Županović

    Županović do srebra i 1. kategorije sportaša!

    Marin Županović imao je vrlo uspješan nastup na Međunarodnom Grand Prix mitingu u talijanskom Jesolu. U svojoj je kategoriji F54 u Više…

    Nastupit će u svojoj najjačoj disciplini, bacanju koplja u kategoriji F54 u kojoj je lani na istome natjecanju osvojio srebro, kojemu je pridodao i broncu u bacanju diska.

    Atletika – Županović u Jesolu ‘brani’ lanjska odličja

    Osječki paraatletičar i član Slavonije-Žito Marin Županović i ove će godine sudjelovati na jakom međunarodnom Grand Prix mitingu u talijanskom Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na natjecanju je  nastupilo oko 300 plivačica i plivača svih kategorija iz 13 plivačkih klubova Srbije, BiH i Hrvatske. PK Osijek je predstavljalo 44 natjecatelja/ica koji su odličnim plivanjem osvojili velik broj medalja

    [FOTO] RK Osijek na 3. otvorenom prvenstvu Vukovarsko-srijemske županije u plivanju

    Hrvatski savez tajlandskog boksa predstavljalo je 8 boraca iz osječkog HUS-a, koji su ostvarili i zapažene rezultate te osvojili 3 zlata, 4 srebra i 1 broncu

    Osječki HUS ostvario zapažene rezultate na Europskom kupu u tajlandskom boksu

    Na turniru je nastupilo 225 natjecatelja iz 24 kluba. Natjecanje se održalo u svim dobnim kategorijama u borbama i kicku (udaranje u vreću s elektronskim oklopom, što više udaraca u zadanom vremenu od 20 sekundi).

    Taekwondo klub Osijek na Memorijalnom turniru Bljesak 1995.