OSJEČANI

Di s’ bio ’68.?

Koju su ulogu studenti imali 1968. godine, a kakvu ulogu imaju u današnjem društvu?

Objavljeno 29.04.2018
Alan Srčnik

Na Filozofskom fakultetu u Osjeku, u četvrtak i petak 3. i 4. svibnja 2018. godine, održat će se 8. studentski filozofski simpozij Udruge studenata filozofije logOS, a naslova – “Studentske (re)volucije: pedeset godina od 1968.”. Povod organiziranju simpozija je obljetnica važnih zbivanja 1968. godine koja su izvršila trajnji utjecaj na društvo u njegovim različitim segmentima, a simpozij posebno problematizira ulogu koju su studenti imali 1968. godine te kakvu ulogu imaju u današnjem društvu, navodi se u pozivu.

Da malo budemo ‘zločesti’, neki ‘klinci’ su ’68. mijenjali svijet, danas sjede, kao i mi sada, na Facebook-u. Ali, neka simpozij donese konačni sud.

Svečano otvorenje će biti u četvrtak 3. svibnja 2018. u 9,00 sati u Svečanoj dvorani Filozofskog fakulteta Osijek (II. kat). Budući da se osim Filozofskog fakulteta kao suorganizatora, simpozij organizira pod pokroviteljstvom Sveučilišta J. J. Strossmayera, pozdravnu riječ će uputiti i rektor Sveučilišta prof. dr. sc. Vlado Guberac.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Tijekom četiri smjene kroz kamp prođe ukupno oko 200 djece podijeljene u skupine...

Ljetni sportski kamp “Srednjika 2020.” i treću godinu s nama!

„Srednjika 2020.“ naziv je Ljetnog sportskog kampa koji se već treću godinu održava na popularnoj osječkoj Srednjiki. Naime, Grad Osijek Više…

"Kultura u Osijeku se živi punim plućima. Osječke umjetnike i publiku željnu kulturnih događanja nisu u tome omele ni rigorozne mjere s početka pandemije proteklih dva mjeseca"

Novi projekt Kulturnog centra Osijek i Grada Osijeka pod nazivom “Kultura u parku”

Kultura u parku, program Kulturnog centra Osijek i Grada Osijeka – započinje u Perivoju kralja Petra Krešimira IV. koncertom Tamburaškog Više…

Sredinom ožujka se činilo kao da ništa više neće biti kao prije, ali mi vam donosimo popis manifestacija koje možete posjetiti krajem proljeća i početkom ljeta 2020.

Turistička zajednica Osijek objavila pregršt događanja koja očekuju Osijek

Sredinom ožujka činilo se kao da ništa više neće biti kao prije. Istina, mnoge životne „sitnice“ na koje smo navikli Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

"Moramo imati sve varijante otvorene, jer ako dođe do 'slučaja', onda će djeca morati u samoizolaciju i nastavu četrnaest dana pratiti od kuće, što je dugo vrijeme"

Capak poručio kako je epidemiološka situacija dobra i kako će djeca ići normalno u školu

"Ovim putem pozivamo sve građane da probude heroje u sebi i da se pridruže velikoj obitelji dobrovoljnih davatelja krvi i humanitarnim činom davanja krvi"

Poziv dobrovoljnim davateljima krvi zbog manjka zaliha krvi

Klijenti Auro Domusa se redovito iznenade činjenicom da su u zamjenu za lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava da zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli

NAJBOLJA CIJENA U GRADU Otkup zlata koji nudi besplatnu procjenu i isplatu odmah u gotovini