OSJEČANI

Di s’ bio ’68.?

Koju su ulogu studenti imali 1968. godine, a kakvu ulogu imaju u današnjem društvu?

Objavljeno 29.04.2018
Alan Srčnik

Na Filozofskom fakultetu u Osjeku, u četvrtak i petak 3. i 4. svibnja 2018. godine, održat će se 8. studentski filozofski simpozij Udruge studenata filozofije logOS, a naslova – “Studentske (re)volucije: pedeset godina od 1968.”. Povod organiziranju simpozija je obljetnica važnih zbivanja 1968. godine koja su izvršila trajnji utjecaj na društvo u njegovim različitim segmentima, a simpozij posebno problematizira ulogu koju su studenti imali 1968. godine te kakvu ulogu imaju u današnjem društvu, navodi se u pozivu.

Da malo budemo ‘zločesti’, neki ‘klinci’ su ’68. mijenjali svijet, danas sjede, kao i mi sada, na Facebook-u. Ali, neka simpozij donese konačni sud.

Svečano otvorenje će biti u četvrtak 3. svibnja 2018. u 9,00 sati u Svečanoj dvorani Filozofskog fakulteta Osijek (II. kat). Budući da se osim Filozofskog fakulteta kao suorganizatora, simpozij organizira pod pokroviteljstvom Sveučilišta J. J. Strossmayera, pozdravnu riječ će uputiti i rektor Sveučilišta prof. dr. sc. Vlado Guberac.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Što bi jedan pas mogao raditi u nastavi engleskog jezika? Isto ono što pas radi bilo gdje drugdje – donosi radost, stvara pozitivno ozračje, smiruje nas i nikad nas ne osuđuje ako pogriješimo.

Otvoreni četvrtak na FFOS-u – Terapijski pas u nastavi engleskog jezika

U četvrtak, 14. prosinca 2023., održat će se treće popularno-znanstveno događanje u sklopu 12. ciklusa Otvorenog četvrtka kao dijela projekta Više…

Završene magistre struke također će obradovati podatak da je Filozofski fakultet u Osijeku objavio natječaje za upis na doktorski studij Književnost i kulturni identitet i doktorski studij Jezikoslovlje

Filozofski fakultet u Osijeku stipendira izvrsne mlade znanstvenike

Na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku u punom su jeku upisi u akademsku 2023./2024. godinu. Ta je informacija zanimljiva Više…

Ruta nije zahtjevna (vozi se bentom uz Dravu) te ju mogu svladati i osobe koje ne bicikliraju redovito. Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom I ja želim čitati.

[NAJAVA] FFOS-ova biciklijada

U nedjelju, 16. 4. 2023. održat će se tradicionalna FFOS-ova biciklijada na ruti Osijek – Kopački rit. Biciklijada se i Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Predavanje će se održati u učionici 54 na Filozofskom fakultetu u Osijeku (Lorenza Jägera 9) s početkom u 18 sati te je otvoreno za javnost.

Najava predavanja izv. prof. dr. sc. Hrvoja Klasića “Ima li povijesti bez ustaša i partizana”?

Šetnja obiluje zanimljivostima za koje sigurno niste znali te pokojim iznenađenjem (op.a. pandur Mirko u lovu na vesele prolaznike).

Nova storytelling tura osječkom Tvrđom

"Šumska kraljica" je prva opera za djecu na svijetu skladana da je u cijelosti izvode djeca!

Dječja opera Šumska kraljica ponovno u Osijeku