SPORT

68. Svjetsko prvenstvo u ribolovu- Žestoka borba ribiča

Ovog vikenda u Bilju će se održati Svjetsko prvenstvo u ribolovu na kojem će nastupiti 33 ekipe iz raznih dijelova svijeta...

    Objavljeno 09.09.2022
    Iven Jurić

    Stara Drava u Bilju ovog vikenda bit će mjesto žestoke borbe najboljih ribiča jer se održava 68. Svjetsko prvenstvo u ribolovu na kojem će nastupiti 33 ekipe iz raznih dijelova svijeta, treninzi traju već od ponedjeljka, a ribiče se može naći na Topuljskom dunavcu u općini Draž, dio je na Biljskome jezeru, organizator ovog natjecanja je Zajednica sportskih ribolovnih udruga Baranje.

    Glavni sponzori ovog natjecanja su Osječko-baranjska županija i Općina Bilje dok je Grad uključen kao suorganizator, Prvenstvo je službeno otvoreno jučer u 18 sati na Trgu Vatroslava Lisinskog u Osijeku, a samo natjecanje održat će se u subotu i nedjelju u Bilju.

    Damir Škorić, trener naše reprezentacije, ocjenjuje da imaju dosta šansi, jer su na domaćoj vodi koju poznaju. Staza je prepoznata kao potencijal još 2006., kada je također održano Svjetsko prvenstvo za klubove, a ovo je natjecanje, kaže Vladimir Sever, predsjednik HSRZ-a, kategorija iznad, pa je uputio čestitke organizatorima.

    Anđelko Martinčević, izvršni direktor Prvenstva, navodi da se okuplja više od 500 natjecatelja. Favorit je i Hrvatska, za koju se očekuju dobri rezultati, a tu je i favoritska petoroka koju čine Italija, Francuska, Njemačka, Engleska i Mađarska. Uloženo je gotovo pet milijuna kuna u sve potrebno za natjecanje, a mnogo su pomogle Hrvatske vode i Hrvatske šume, pa je Martinčević zahvalio njima i svim sponzorima, HSRS-u i sufinancijerima.

    Navodno, u Engleskoj, kada netko pobijedi na ovakvom prvenstvu, dobije milijun funti i plemićki naslov Sir za nagradu. Nagrada ovom kraju svakako će biti dobar glas o domaćinstvu Bilja. Ovo je financijski značajno i za turizam, smatra načelnik Bilja Željko Cickaj, a dobili su i novu infrastrukturu i promociju kao destinacija.

    Zadovoljni Sever rekao je kako je danas tu elita, krema sportskog ribolova, a posebice “manekeni” velike ribolovne industrije koja je, napomenuo je, u pet najjačih industrija u svijetu, jer se veliki broj ljudi bavi ribolovom. Zahvalio je Martinčeviću te na potpori i Cickaju, županu Ivanu Anušiću i gradonačelniku Ivanu Radiću.

     

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Zaslužio je to Marin odličnim nastupima i ove sezone, pa se zasluženo našao na popisu hrvatskih reprezentativaca za njegovo dosad najjače natjecanje.

    Županović će nastupiti na Svjetskom prvenstvu!

    Izniman napredak svake godine u svojoj sportskoj karijeri ima naš paraatletičar Marin Županović. Najbolje to potvrđuju njegovi rezultati ne samo na Više…

    Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 4 natjecatelja. Mlađi kadet  Domagoj Ljevar, juniorka Dora Dragovan, seniorke Nina Vicković i Laura Zahirović.

    Taekwondo – Tehničko prvenstvo Hrvatske 2024.

    Dana 18.02.2024. održano je tehničko prvenstvo Hrvatske za sve uzraste, u Zaprešiću pod pokroviteljstvom Hrvatskog taekwondo saveza i domaćinstvom taekwondo Više…

    Natjecanje je održano za kategorije kadeta i ml. kadeta, a sudjelovalo je 16 plivačkih klubova sa oko 300 natjecatelja

    Plivački klub Osijek na natjecanju u Zagrebu – Medo 2024

    U Zagrebu je na bazenu Jelkovec  u organizaciji PK Medveščak održano natjecanje Medo 2024.  Natjecanje je održano za kategorije kadeta Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.