ŽIVOT

7. Aljmaška ribarska noć

Spoj riječne i morske ribe, ali i tamburaša i klape

    Objavljeno 23.05.2018
    Nikolina Ćosić

    I ove godine, po sedmi put će se održati Aljmaška ribarska noć kojom se namjerava promovirati izvorna gastronomija bazirana na jelima od ribe, ribarstvo i tradicionalni život sela na Dunavu.

    Skromna ideja druženja s gostima iz Dalmacije uz jela od riječne i morske ribe te domaće vino na središnjem seoskom trgu ostvarila je rezultat kojim su svi bili iznenađeni. Tako je neobičan spoj gastronomija i lijepa lipanjska večer privukla 2500 posjetitelja na prvoj ribarskoj večeri, a ona je nastavila svake godine sve više rasti.

    Organizatori su ŠRK „ Dunav” Aljmaš uz pomoć MO Aljmaš, Udruge žena Dora, KKK Aljmaš, DVD Aljmaš, DVD Dalj, Općine Erdut, a oni kažu: “Naši majstori kuhari tradicionalno će spremiti orade, brancin, srdelu, fiš paprikaš, perkelt od soma, šarana u rašljama, ali i pokoji novitet za svačije nepce. Raznovrsna ponuda domaćih pića, kolača, tjestenine i drugih rukotvorina naših domaćinstava.”
    Osim ribe, posjetitelji mogu pronaći autohtone dalmatinske i slavonske rukotvorine. Za dobru glazbenu atmosferu će se pobrinuti klapa Čikat, TS Ravnica, te ženska klapa Certissa. Sve počinje u 18:00 sati u centru Aljmaša.
    ribarska noć aljmaš
    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Motociklisti će se okupiti u caffe baru B.M.W. (Vukovarska cesta 152) od 8, 30 sati, a polazak za Aljmaš organiziranom defileu je predviđen u 10,00 sati.

    Blagoslov motora i vozača Aljmaš 2024.

    Moto klub My Way Osijek i ove godine organizira tradicionalni blagoslov motora i vozača u svetištu Gospe od Utočišta u Više…

    Hodočasnici će sutra 15. kolovoza tradicionalno posjetiti Svetište Gospe od Utočišta u Aljamšu i proslaviti blagdan Velike Gospe...

    Sutra se u Aljmašu slavi kršćanski blagdan Velike Gospe

    Sutra se slavi blgadan Velike Gospe u Svetištu Gospe od Utočišta u Aljamšu, misnome slavlju u 10 sati nazočit će Više…

    Županijska organizacija HNS-a Osječko-baranjske županije i podružnica HNS Osijek organiziraju jubilarnu podjelu napitaka hodočasnicima...

    Jubilarna podjela napitaka hodočasnicima u Aljmašu

    U ponedjeljak 15. kolovoza na blagdan Velike Gospe Županijska organizacija HNS-a Osječko-baranjske županije i podružnica HNS Osijek  organizira jubilarnu podjelu Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

    Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

    Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

    FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

    Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

    [FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje