SPORT

7. Osijek Fencing Cup ponovo okuplja mačevalačku elitu u 7 kategorija: U9, U11, U14 EFC, U17, U21, seniori i veterani 

Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek uživa status ponajboljeg organizatora mačevalačkih natjecanja kako u zemlji tako i u cijeloj regiji

  Objavljeno 18.04.2024
  Matija Ivanković

  Ovaj vikend, 20. i 21.4.2024. s početkom u 13:30, organizator, Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek, uz predstavnike Županije, Grada Osijeka te sportskih kolektiva, otvorit će službeno sedmo izdanje Kupa grada Osijeka (Osijek Fencing Cup) na kojem će nastupiti sportaši iz 12 zemalja brojeći preko 400 nastupa.

  Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek uživa status ponajboljeg organizatora mačevalačkih natjecanja kako u zemlji tako i u cijeloj regiji.

  Uz mačevalački kup, sportašice i sportaši imaju mogućnost nastupa i na Europskom kupu koji je dio ovog turnira u kategoriji mlađih kadeta (EFC U-14).

  Na ovom izdanju, osječki predstavnici i predstavnice, njih 32, nastupit će u velikom broju u svim kategorijama.

  Ovaj mačevalački spektakl održat će se oba dana s početkom u rano jutro pa sve do poslijepodnevnih sati.

  Glavno žarište događanja biti će ceremonija otvaranja u subotu u 13:30 kada će se predstaviti nova maskota kluba koja bode kao pravi mačevalac, komarac mOSquito, uručit se prve medalje te premijerno pogledati promo spot 7. Kupa grada Osijeka čiji je ovogodišnji moto “Get to the top”, odnosno Dođi do vrha!

  Možete pratiti razradu natjecanja putem naše stranice www.macevanjeosijek.com preko live streama te na našim društvenim mrežama (Instagram @fencing.osijek i Facebook: @Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek)

  Dođite i podržite mačevanje, naš klub i Europsku regiju sporta! Ulaz je slobodan.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

  [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.

  Sedmo izdanje Kupa grada Osijeka u mačevanju, odnosno, 7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom Više…

  “Ne možemo ni pobrojati sve ovogodišnje medalja, a u travnju u Osijek dovodimo kremu svjetskog mačevanja”

  Osječki mačevaoci ovog vikenda u Zagrebu pokupili osam medalja

  Mačevalački klub Dmitar Zvonimir ovog se vikenda  iz Zagreba vratio s čak osam medalja. Trinaest mačevalaca i mačevalki iz Osijeka Više…

  Kamp je zamišljen kao osnovna priprema za nadolazeću sezonu 2022/2023 za mlađe kategorije hrvatskog mačevalačkog sporta. Od najmlađih U9 do U 17 za disciplinu mač.

  Treći OSIJEK FENCING CAMP 2022, dvorana Gradski vrt – Atletski tunel

  Mačevalački kamp će trajati od 22-27. kolovoza 2022. cjelodnevno od 8,00 do 19,30 sati (pauze za ručak). Sparing meč svih Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Izbornik nacionalne vrste Mladen Katalinić među one koji će predstavljati našu državu na tom natjecanju uvrstio je i troje članova AK Slavonija-Žito.

  Troje naših natjecatelja na Prvenstvu Balkana u atletici za seniore

  Hrvatski prvak i državni rekorder bacio je koplje na daljinu 24,09 metara što mu je i najbolji osobni rezultat

  Marin Županović šesti na svijetu s osobnim rekordom

  Riješena je prva prepreka u kvalifikacijama, no da bi potvrdili svoj premijerligaški status, Osječani moraju ovo ponoviti i u uzvratu

  [FOTO] Rukomet – Osječani svladali Sisak s uvjerljivih plus deset