KULTURA

8. Osječko međunarodno druženje kolekcionara autića i ostalih modela vozila

Kako bi se razbio mit da autiće sakupljaju samo djeca, izloženi će biti modeli raznih vozila ozbiljne kolekcionarske vrijednosti

Objavljeno 29.08.2019
Ivona Amidžić

Udruga KK „Autići“, iz Osijeka je neprofitna udruga osnovana s temeljnim ciljem okupljanja kolekcionara modela svih vrsta motornih vozila.

Programski sadržaji djelovanja udruge usmjereni su prije svega na unapređivanje tehničke kulture kroz proučavanje povijesti modela, restauraciju starih modela, organiziranje tematskih predavanja, kao i edukaciju djece i mladeži.

Iako je udruga osnovana 2011. godine, kao prvi klub takve vrste u Republici Hrvatskoj, već su postignuti zapaženi rezultati u okupljanju članova, organiziranju izložbi  i susreta sa sličnim udrugama. U tom smislu u članstvo kluba uključili su se i članovi koji žive izvan Osijeka (Zagreb, Varaždin, Sisak, Split, Zadar…) i izvan Hrvatske (Slovenija, Srbija, Njemačka).

Klub okuplja širi krug zaljubljenika (ne nužno i kolekcionara) svih uzrasta (od 4 do 65 godina) i profila, a članovi posjeduju vrlo vrijedne i bogate zbirke modela čijim izlaganjem izravno doprinose promicanju tehničke kulture građana i poticanju interesa za njihovo uključivanje u različite oblike građanskih inicijativa.

Posebno mjesto u programskim sadržajima i aktivnostima udruge zauzimaju izložbe i susreti kolekcionara koji su otvoreni za javnost i sve zainteresirane građane. Klub je već gostovao na nekoliko međunarodnih izložbi koje su održane u Hrvatskoj i susjednim zemljama.

U rujnu 2011. u Osijeku smo organizirali 1. međunarodni susret kolekcionara, koji je postao tradicionalan, te ćemo i ove godine u rujnu, točnije 7. rujna organizirati 8. Osječko međunarodno druženje kolekcionara autića i ostalih modela vozila.

Kako bi se razbio mit da autiće sakupljaju samo djeca, izloženi će biti modeli raznih vozila ozbiljne kolekcionarske vrijednosti te će se pokušati približiti posjetiteljima nesvakidašnji pogled u svijet malih vozila.

Također će biti i veliki broj modela na prodaju. Susret i izložba će biti na odgovarajući način medijski praćeni i prezentirani što će znatno doprinijeti afirmaciji djelovanja udruge i grada Osijeka kao središta ovakve inicijative.

autići_plakat_30082019_osijeknews

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Izložba autora Gorana Beusa Richemberga bit će postavljena u prostorima Gradske i sveučilišne knjižnice u Osijeku

Otvorenje izložbe „Nijemci u Zagrebu i okolici kroz stoljeća”

Tradicionalne, kreativne radionice u božićnom duhu ispunit će veseli prostor Dokkice u koju su dobrodošli svi: djeca, roditelji, bake i djedovi, ...

Advent u Dokkici i Božićni koncert u kinu Urania (16.-19.12.) PROGRAM

Jako sam sretna, dobrodošli u grad Secesije, dobrodošli u grad jedinstvenog primjera Europske avenije, niza reprezentativnih secesijskih kuća s predvrtovioma koje su izgrađene u našem gradu, rekla je Žana Gamoš

VIDEO OsijekNews TV – Otvoren festival Secesije