OSJEČANI

886 prvašića sjelo u osječke školske klupe

Žana Gamoš: "Učitelji bez ikakvih odgoda zaslužuju traženo povećanje plaća"

Objavljeno 09.09.2019
Ivona Amidžić

Danas se u osječke škole, ali i u promet, vraća više od 7000 osnovnoškolaca, od kojih je 886 prvašića. Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš ispratila je 71 prvašića u školske klupe OŠ Svete Ane te poželjela svim učenicima, učiteljima i roditeljima uspješnu i radosnu novu nastavnu godinu.

“Iskoristite školsku godinu za sklapanje novih prijateljstava, usvajanje znanja, budite ispunjeni kreativnošću, strpljenjem i uvažavanjem”, poručila je dogradonačelnica osječkim školarcima te iskoristila priliku da pozove sudionike prometa na oprez pri izlasku na cestu.

Prema riječima ravnateljice Emine Šinka, Osnovna škola Svete Ane zadnjih 5 godina bilježi veliki porast broja učenika, prvenstveno zahvaljujući predanom radu djelatnika škole, ali i osnivaču – Gradu Osijeku koji je prije četiri godine omogućio prenamjenu dijela školskoga hola u dodatne dvije učionice.

“Time je školi omogućen rad u jednoj smjeni”, kazala je Šinka te zahvalila Gradu i na omogućavanju zaposlenja većega broja učitelja u produženom boravku, čime se pridonijelo kvalitetnijoj organizaciji rada s djecom.

Osim što se obratila učenicima, osječka dogradonačelnica osvrnula se i na status učitelja koji su – prema njezinim riječima – ,,blago kojeg valja čuvati i društveno ali i financijski adekvatno vrednovati”.

“Treba nam zadovoljan učitelj koji će stvoriti nove generacije uspješnih ljudi, vodećih stručnjaka na svim područjima djelovanja. Krajnji je trenutak da se učiteljima pošalje poruka kako su važni te da bez ikakvih odgoda zaslužuju traženo povećanje plaća”, zaključila je Gamoš.

foto: Grad Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

"Očekujemo da ZZJZ i okolnim općinama i gradovima uputi preporuke za aviotretmanom jer jedino takvim, zajedničkim djelovanjem možemo postići veću učinkovitost provedenih tretmana"

Osijek potvrdio: Naredna dva dana ponovno aviotretiranje komaraca

Prema danas zaprimljenim preporukama Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, Grad Osijek u srijedu i četvrtak provodi tretmane komaraca iz Više…

"Kultura u Osijeku se živi punim plućima. Osječke umjetnike i publiku željnu kulturnih događanja nisu u tome omele ni rigorozne mjere s početka pandemije proteklih dva mjeseca"

Novi projekt Kulturnog centra Osijek i Grada Osijeka pod nazivom “Kultura u parku”

Kultura u parku, program Kulturnog centra Osijek i Grada Osijeka – započinje u Perivoju kralja Petra Krešimira IV. koncertom Tamburaškog Više…

Gusare i vrtićarce obišla je i zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš

Jednozubi gusar krenuo posjećivati vrtiće

O besplatnim izvedbama najnovije predstave Jednozubi gusar smo već pisali, a sad su napokon i krenule. U dvorište Dječjeg vrtića Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Dovoljno je svoje staro zlato donijeti u jednu od poslovnica koje postoje u čitavoj Hrvatskoj. Otkupljuje se doista sve od zlata...

Trebate gotovinu odmah? Zaboravite na kredite, rješenje je otkup zlata!

Odmori izvan učionice nužni su zbog očuvanja tjelesnog i mentalnog zdravlja i dobrobiti učenika

HZJZ preporučuje da učenici tijekom odmora izađu na otvoreno

Prva večer rezervirana je za filmove jedne od najistaknutijih mlađih filmskih autorica u Hrvatskoj, Sunčicu Anu Veldić

Autorske večeri Filmske RUNDE za najslađi kraj tjedna