OSJEČANI

886 prvašića sjelo u osječke školske klupe

Žana Gamoš: "Učitelji bez ikakvih odgoda zaslužuju traženo povećanje plaća"

Objavljeno 09.09.2019
Ivona Amidžić

Danas se u osječke škole, ali i u promet, vraća više od 7000 osnovnoškolaca, od kojih je 886 prvašića. Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš ispratila je 71 prvašića u školske klupe OŠ Svete Ane te poželjela svim učenicima, učiteljima i roditeljima uspješnu i radosnu novu nastavnu godinu.

“Iskoristite školsku godinu za sklapanje novih prijateljstava, usvajanje znanja, budite ispunjeni kreativnošću, strpljenjem i uvažavanjem”, poručila je dogradonačelnica osječkim školarcima te iskoristila priliku da pozove sudionike prometa na oprez pri izlasku na cestu.

Prema riječima ravnateljice Emine Šinka, Osnovna škola Svete Ane zadnjih 5 godina bilježi veliki porast broja učenika, prvenstveno zahvaljujući predanom radu djelatnika škole, ali i osnivaču – Gradu Osijeku koji je prije četiri godine omogućio prenamjenu dijela školskoga hola u dodatne dvije učionice.

“Time je školi omogućen rad u jednoj smjeni”, kazala je Šinka te zahvalila Gradu i na omogućavanju zaposlenja većega broja učitelja u produženom boravku, čime se pridonijelo kvalitetnijoj organizaciji rada s djecom.

Osim što se obratila učenicima, osječka dogradonačelnica osvrnula se i na status učitelja koji su – prema njezinim riječima – ,,blago kojeg valja čuvati i društveno ali i financijski adekvatno vrednovati”.

“Treba nam zadovoljan učitelj koji će stvoriti nove generacije uspješnih ljudi, vodećih stručnjaka na svim područjima djelovanja. Krajnji je trenutak da se učiteljima pošalje poruka kako su važni te da bez ikakvih odgoda zaslužuju traženo povećanje plaća”, zaključila je Gamoš.

foto: Grad Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Sve funkcije u Zakladi volonterske su prirode kako bi se smanjili troškovi Zaklade, a maksimalno povećala sredstva namijenjena studentima

Zaklada “Srce grada Osijeka” izdvojila 540.000 kuna za stipendije osječkim studentima!

Zaklada “Srce Grada Osijeka” od svoga utemeljenja, 2015. godine, premošćuje razlike u imovinskom stanju obitelji i djece iz obitelji slabijeg Više…

Obilježen Međunarodni dan bijelog štapa

(FOTO) Zamjenica gradonačelnika Gamoš prošetala gradom s povezom na očima

Prigodom obilježavanja Međunarodnog dana bijelog štapa, Športska udruga slijepih Svjetlost i Volonterski centar Tenja, već 10. godinu zaredom organizirali su Više…

Policijski moto klub Osijek osigurao je nagrade za najbolje, a prva nagrada je ROBMIL PRO :D

Sigurna vožnja za djecu osnovnih škola!

Policijski moto klub Osijek, već tradicionalno, devetu godinu za redom, organizira akciju za osječke osnovnoškolce pod nazivom Sigurna vožnja 2019. Akcija Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Fotke su veličanstvene, uvjerite se i sami!

Romulić Stojčić studio iz Osijeka ima novu web stranicu!

Osjećajte se snažno, samopouzdano i sigurno uz Krav Magu!

Besplatni trening-seminar samoobrane za žene „Budi dio priče“ (23.11.) PRIJAVA

Za najbolje ocijenjene radove predviđene su vrijedne nagrade ;)

Besplatna radionica “Izradi lampion” za Dan grada 2019. (9. i 16.11.) NAJAVA I PRIJAVA