ŽIVOT

Skripta d.o.o. donirala zaštitne vizire osječkim vatrogascima

Velike pohvale na predivnoj donaciji našim hrabrim dečkima!

Objavljeno 15.04.2020
Ivona Amidžić

Krizna situacija uzrokovana pandemijom novog koronavirusa potaknula je prosocijalno ponašanje u brojnim članovima lokalne zajednice i ujedinila ih u solidarnosti i altruizmu. Proteklih tjedana svjedočili smo raznim donacijama zaštitne opreme osječkih ali i okolnih tvrtki, a ovoga puta Skripta d.o.o. donirala je 100 zaštitnih vizira Javnoj profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Osijeka.

Dalibor Pospišil, jedan od vlasnika Skripte rekao je kako svaki dan svjedočimo hrabrosti i požrtvovnosti medicinskih djelatnika, vatrogasaca, članova Civilne zaštite i brojnih volontera te da ovom donacijom žele, kako kažu, pokazati zahvalnost svima onima koji brinu o našim bakama i djedovima, našim malima i nama samima.

“Vizir je napravljen prema visokim standardima u suradnji sa strukom te se nadamo da će biti od velike koristi u samom radu. Nadamo se da će ova gesta pomoći da se čim prije vratimo u našu svakodnevicu”, napomenuo je Pospišil.

Obavljajući svoju profesionalnu zadaću, osječki vatrogasci svakodnevno su izloženi riziku zaraze, kao i operativne snage Stožera civilne zaštite Grada Osijeka koje u dvije smjene na terenu provode i kontroliraju provedbu odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Trenutačno je u rad Stožera uključeno više od 300 ljudi, no s minimalnim količinama zaštitne opreme jer je u ovim okolnostima nedostupna, stoga je načelnik Gradskoga stožera i zamjenik gradonačelnika Osijeka Boris Piližota uputio riječi iskrene zahvalnosti vlasnicima Skripte dodavši kako zapovjedni dio Stožera funkcionira 0-24, zbog čega im svaka donacija zaštitne opreme predstavlja značajnu vrijednost na terenu.

“U ime Stožera civilne zaštite Grada Osijeka zahvaljujem vlasnicima tvrtke Skripta d.o.o. Daliboru Pospišilu i Saši Ostojiću na donaciji 100 višekratnih zaštitnih vizira koji će našim vatrogascima omogućiti sigurnije uvjete rada i zaštitu na terenu. Virus nas je sve učinio izloženima, ranjivima i jedinstvenima u našoj ljudskosti, a solidarnost i zajedništvo cijele zajednice u velikoj će mjeri doprinijeti borbi protiv širenja koronavirusa na području Osijeka.”

foto: Grad Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Četvrto izdanje utrke okupilo je preko 300 trkača svih dobnih kategorija, a sav iznos prikupljen od startnina i donacija uplaćen je na račun KBC-a Osijek

Uručen moderni mikroskop KBC-u Osijek zahvaljujući humanitarnoj utrci “Osijek trči”

U Kliničkom bolničkom centru Osijek, danas (2. ožujka 2023. godine) je održano svečano uručenje donacije sredstava kojima je nabavljen moderni Više…

Donacija dm-a omogućit će opremanje odjela za novorođenčad te prostorija za boravak i druženje djece

Više od 230 tisuća kuna donacije Centru Klasje Osijek

U četvrtak, 22. prosinca, dm je Centru za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek predao donaciju vrijednu 238.978,50 kuna te Više…

Osječki taxi svojom je pojavom napravio pomak u prijevozima, a jučer su u sjedištu tvrtke proslavili svoj 5. rođendan uz odličnu atmosferu...

Smijeh, odlična atmosfera i planovi za budućnost obilježili proslavu 5. rođendana Osječkog taxija

Osječki taxi svojom je pojavom napravio pomak u uslugama taxi prijevoza, osigurani i praćeni automobili kroz napredne sustave omogućuju im Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

"Osjećate kao da Vas ponekad nitko ne razumije? Pridružite se na prekrasnom druženju povodom Majčinog dana gdje ćete dobiti podršku i razumijevanje drugih majki! Priuštite si vrijeme za osobni razvoj kroz radionicu koja će Vam olakšati izazove roditeljstva! Naučite kako uspješnije komunicirati i osnažiti vezu sa svojom djecom uz pomoć voditeljice radionice - spisateljice za djecu, majke četvero djece i magistre edukacije hrvatskog jezika!

Komunikacijska radionica za majke u povodu Majčinog dana

Lokšice, trganci, rezanci, zavezanci, čikovi, valjušci, taške, tarana… brojne su forme i nazivi tradicionalne šokačke tjestenine koje ćete moći kušati na festivalu na kojem će se okupiti podunavski majstori tista iz Baranje i Bačke.

[NAJAVA] Festival tista vas ponovno zove u srce baranje

Završeno je osmo finale izbora za Najljepšu Mamu Hrvatske. Uz tri krune, dodijeljeno je ukupno šest lenti...

[FOTO] Izabrane najljepše mame Hrvatske