OSJEČANI

Stolovi nestrpljivo čekaju, a ispijanje kave u kafiću kao da nikad nije bilo slađe…

"Veselim se! Reći ću vam iskreno. Čak i kad nemam s kim popiti piće, u kafiću nikad nisam sam. Ovako kod kuće malo je depresivno"

Objavljeno 11.05.2020
Ivona Amidžić

Danas je krenula treća faza opuštanja mjera donesenih radi sprječavanja širenja zaraze novim koronavirusom, a svi ugostiteljski objekti, čak i oni koji nemaju prostor na otvorenom, ponovno imaju dozvolu za rad. Ako su, naravno, ispunili sve uvjete koje je HZJZ donio u Preporukama za rad ugostiteljskim objektima.

Veliki broj ugostiteljskih objekata užurbano se čisti i sprema terase, a vlasnik „TheKavane” u središtu Osijeka Goran Pleslić kaže kako im neće biti problem pridržavati se pravila, piše Radio Osijek.

Ugostiteljski objekti moći će raditi od 6 do 23 sata, stolovi će biti prazni sve dok gosti ne budu za njih sjeli, svuda će biti postavljena dezinfekcijska sredstva i obavijesti o načinu ponašanja u objektima.

Nekoliko smo Osječana pitali vesele li se ponovnom otvaranju ugostiteljskih objekata i većinom su nam rekli kako su veoma uzbuđeni: “Odlazak na kavu s prijateljima bila je običaj svaki drugi, treći dan, a nalazili bi se uvijek na pola puta. Ne bi to trajalo predugo, a ovako moramo prijeći cijeli grad da bi nekoga vidjeli doma i s njim popili kavu na miru što nije uvijek prikladno”.

“Naravno da se veselim! Reći ću vam iskreno. Čak i kad nemam s kim popit kavu ili pivo, u kafiću nikad nisam sam. Ovako kod kuće malo je depresivno”, rekao je drugi Osječanin dok je jedna prolaznica prokomentirala kako misli da su ovo gluposti i kako je vidjela već nekoliko objekata koji su “prilagodili svoje terase po preporukama”, a da će kad ljudi sjednu za stolove, razmak između njih biti skoro nepostojeći.

Kakva su vaša iskustva, jeste li već popili jutarnju kavu i jeste li to napravili kod kuće ili ste otišli u kafić?

foto: pixabay

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Ovim projektom 20 ugostiteljskih objekata iz Osijeka, Baranje, Đakova i Našica postali su dio mreže nacionalnih nositelja standarda koji jamče autentičan doživljaj lokalne kuhinje i tradicijskih jela

Restorani Osječko-baranjske županije po prvi put uključeni u projekt „Okusi hrvatske tradicije“

U restoranu Crna svinja u Čepinu, danas, 11. studenoga 2025. godine, održano je predstavljanje nacionalnog projekta „Okusi hrvatske tradicije“, kojim Više…

Studentski centar: "Dođite i prijatelje i kolege povedite! Radujemo se ponovnom susretu s vama" - Donosimo radno vrijeme svih objekata

Od danas ponovno otvoreni svi restorani i kantine te Studentski klub

Studentski centar u Osijeku ima dobre vijesti za sve studente. Od danas su ponovno otvoreni svi restorani i kantine te Više…

Obavezne maske i održavanje 2 metra udaljenosti

Objavljene preporuke za klizališta

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je preporuke za klizališta na otvorenom. Preporuke se odnose na provedbu mjera prilikom rekreativnih Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Ovogodišnji program uključuje sedam edukativnih i interaktivnih radionica namijenjenih učenicima i široj javnosti. Svaka radionica traje 30 minuta

9. Noć znanosti na PTFOS-u

Blagdani su idealno vrijeme za darivanje poklona koji imaju trajnu vrijednost i osobnu priču. Sve više ljudi pritom odustaje od uobičajenih darova te bira one koji nose simboliku, eleganciju i dugovječnost – poput proizvoda od plemenitih metala

Ideje za božićne poklone: kako pronaći dar koji zaista znači

Mali će sudionici, uz čarobne zvukove violine koju će svirati Anica Miličević, uživati u čitanju odabranih slikovnica te sudjelovati u kreativnom zadatku osmišljenom posebno za ovu blagdansku prigodu

Adventska glazbena pričaonica za djecu – uz violinu, slikovnice i kreativno stvaranje