OSJEČANI

Novi projekt Kulturnog centra Osijek i Grada Osijeka pod nazivom “Kultura u parku”

"Kultura u Osijeku se živi punim plućima. Osječke umjetnike i publiku željnu kulturnih događanja nisu u tome omele ni rigorozne mjere s početka pandemije proteklih dva mjeseca"

Objavljeno 10.06.2020
Ivona Amidžić

Kultura u parku, program Kulturnog centra Osijek i Grada Osijeka – započinje u Perivoju kralja Petra Krešimira IV. koncertom Tamburaškog orkestra „Strossmayer“ pod ravnanjem maestra Mladena Tutavca.

Pandemija virusa SARS-CoV-2 ostavila je veliki trag na ustanovama kulture, umjetnicima i publici diljem planeta te zaustavila kulturne programe s aktivnostima uživo. Osijek je i u takvim okolnostima realizirao iznimno uspješan program Kultura na kotačima.

“Kultura u Osijeku se živi punim plućima. Osječke umjetnike i publiku željnu kulturnih događanja nisu u tome omele ni rigorozne mjere s početka pandemije proteklih dva mjeseca. U trenutnim okolnostima sa znatno opuštenijim zaštitnim mjerama, kulturna događanja s osječkih kotača se sele na travnjake i zelenilo – u park, perivoj i hladovinu zelenog srca grada”, rekla je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš i dodala da građani mogu slobodno sa sobom ponijeti dekice i rasklopive stolce, kako bi praćenje raznolikih kulturnih programa namijenjenih svim uzrastima, proteklo u što udobnijem i opuštenijem ozračju Perivoja kralja Petra Krešimira IV., poput svojevrsnog kulturnog piknika usred grada.

Ivan Kristijan Majić, ravnatelj Kulturnog centra Osijek, istaknuo je da grad ima najviše perivoja i parkova u Hrvatskoj i da se u novonastalim okolnostima, održavanje kulturnih programa upravo usred nadaleko poznatog i prepoznatljivog osječkog zelenila samo po sebi nametnulo kao idealno rješenje.

“Otvorenje Kulture u parku, četvrtak 11. lipnja, povjereno je Tamburaškom orkestru „Strossmayer“ s početkom u 20:30 sati. Bit će to velik i zanimljiv koncert s bogatim, raznolikim programom svjetskih skladbi”, istaknuo je između ostaloga Majić.

U petak je na programu Buhin trio – jazz sastav iz Zagreba u 20:30. Subota i nedjelja u suradnji s Kinematografima donose filmski program. U subotu na Antunovo prikazivat će se sinkronizirani, dugometražni crtani film za djecu Playmobil u 18:30, a zatim slijedi izvrsni film prema istinitom događaju s Mel Gibsonom i Seanom Pennom – Profesor i luđak u 20:30. Nedjelja donosi također u 20:30 sati europski film, izvrsnu talijansku komediju – Potpuni stranci.

foto: Grad Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Građani Osijeka (i njihovi gosti) u siječnju imaju termine za besplatno klizanje na Sokolu što uključuje besplatan ulazak te najam klizaljki

Na klizanje besplatno svake subote u siječnju!

Grad Osijek u suradnji s Klizalištem Sokol Centar, a na inicijativu gradonačelnika Ivana Radića, ponovno osigurava da tijekom siječnja 2023. Više…

Posebnost HeadOnEasta kao i proteklih godina čine Kuće svjetla, koje se na četvrtom izdanju Kraljevskog HeadOnEsta nalaze duž Europske avenij

FOTO HeadOnEast – nastavak dobre zabave i večeras!

Doručkom za hedoniste na Glavnoj tržnici u Osijeku započeo je ovogodišnji, 4. po redu HeadOnEast! U organizaciji RCK Ugostiteljsko-turističke škole Više…

Kao završnicu programa "Osijeku s potpisom - Hrvati iz Vojvodine" u HNK Osijek održan je glazbeno - plesni koncert gostiju iz Vojvodine...

Radić: Oni su jamstvo očuvanja hrvatskog identiteta!

U petak se po prvi puta održao Dana Hrvata iz Vojvodine kroz čitav dan održala su se razna predavanja, izložbe, Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Projektom su razvijena četiri edukativna programa s temama prilagodbe klimatskim promjenama kroz mjere očuvanja zdravih ekosustava u istočnoj Hrvatskoj

Generacija prilagodbe: Mladi istočne Hrvatske na čelu klimatske adaptacije

Predavanje će se održati u učionici 54 na Filozofskom fakultetu u Osijeku (Lorenza Jägera 9) s početkom u 18 sati te je otvoreno za javnost.

Najava predavanja izv. prof. dr. sc. Hrvoja Klasića “Ima li povijesti bez ustaša i partizana”?