KULTURA

Kino Urania opet u pogonu – “Ja sam opet u kinu, a gdje si ti?”

Nakon tri mjeseca kino Urania ponovno počinje s radom :D

Objavljeno 16.06.2020
Ivona Amidžić

Nakon tri mjeseca kino Urania ponovno počinje s radom. Budući da je novih filmova u otvaranju malo, probrali su najbolje i organizirali kvalitetne redateljske, tematske i CoolTour cikluse, kako bi nadoknadili propuštene nagrađivane festivalske naslove.

Kino se otvara Festivalom poljskih filmova „Visla”, projekcijom avanture Pustolovine Adele Blanc-Sec (uvod u ovogodišnju, zbog korone odgođenu Frankofoniju) uz izložbu stripova „Tardijeva dva Pariza” slavnog francuskog strip-crtača Jacquesa Tardija koja će biti postavljena do kraja srpnja u prostoru Francuske alijanse, Redateljskom revijom Fatih Akina (Zlatna rukavica), sinkroniziranom dječjom avanturom Pazi se čarobnjaka te na zahtjev gledatelja ponovljenim Kultura u parku projekcijama filmova Profesor i luđak i Potpuni stranci.

U  razdoblju 18. – 23. lipnja, ljubitelji poljske kinematografije svi će imati priliku sudjelovati na projekcijama filmova u kinu Urania u Osijeku, svaki dan s početkom u 19:30 h, uz cijenu ulaznice od 20 kn. Festival poljskih filmova „Visla” će otvoriti besplatna projekcija filma Skrivena igra Lukasza Kosmickog, a prije projekcija gledateljima će biti predstavljena multimedijska izložba “Poganska poezija” fotografa Marcina Nagrabe. U sklopu popratnih događanja, na Filozofskom fakultetu u Osijeku u listopadu će se prikazivati najbolji kratki filmovi studija Munk i Odsjeka za radio i televiziju Šleskog sveučilištu u Katowicama.

srijedu 24.6. s početkom u 17:30 i 20 h, na rasporedu je odgođena komedija Kakva ti je žena, takav ti je život Dragana Marinkovića- Mace. Na sebi svojstven način Maca priča priču o čovjeku koji se odmah nakon razvoda te izbacivanja iz kuće od strane supruge, zaputi u kavanu gdje počne preispitivati svoj život. Ova predstava će Vas natjerati da razmislite dobro o sebi i svijetu koji Vas okružuje.

NAPOMENA: ulaznice koje su kupljene za odgođeni termin u ožujku, vrijediti će za termin 24.6. u 20 h. Ukoliko netko želi vratiti kupljene karte uz povrat novca, moći će to ostvariti na blagajni kina od četvrtka 18.6. u radno vrijeme blagajne od 17 do 21 h , a zaključno s nedjeljom 21.6. Rezervacije mjesta primaju se za termin u 17:30 h, a karte se mogu rezervirati putem telefona 205-501 (Uprava, 9-17 h), email-a: [email protected] i [email protected] ili Facebook profila Kino Urania & Kinematografi Osijek (Inbox).

I Fran se vraća u Osijek! U suradnji s Francuskom alijansom, Muzejom likovnih umjetnosti, i Osnovnom školom Franje Krežme i ove godine pozivaju na upis u program cjelodnevnog ljetnog boravka za djecu od 7 do 12 godina. Program Ljeto s Franom održavat će se od 29. lipnja do 31. srpnja, od ponedjeljka do petka. Program obuhvaća druženje i boravak na zraku, tjelesne aktivnosti, učenje francuskog, ručak i užinu te likovne, filmske, dramske i druge tematske radionice i izlete. U pratnji animatora, muzejskih pedagoga i profesora, djeca će se zabavljati i uz poučan sadržaj provoditi ljetne praznike. Datume, sadržaj i program aktivnosti pogledajte u LETKU, a za prijave i informacije o programu možete nas kontaktirati preko maila [email protected] i telefona 031 293 237 / 098 647 021 (OBRAZAC ZA PRIJAVU).

“Napominjemo da će se svi programi provoditi uz poštivanje Preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija – osigurana dezinfekcijska sredstva, propisani razmak među gledateljima i razmak između izvođača i publike. Hvala na razumijevanju”, naglašavaju iz kina Urania.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

U režiji Sama Taylor-Johnsona, glazbena biografija Back to Black prati život i glazbu Amy Winehouse (Marisa Abel) kroz njezino putovanje Više…

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! Počinjemo već u četvrtak kada nam se u goste vraća Kazalište Planet Više…

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Uoči Uskrsa, Urania vas poziva na 2. po redu Cinema4YOU(th) filmski kviz, koji će se održati u Kino klubu kina Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Imamo nova sjajna imena programu ovogodišnjeg izdanja festivala koji će se pod pokroviteljstvom Grada Osijeka održati od 15. do 17. kolovoza na popularnoj lokaciji-Katakombe u Osijeku

[NAJAVA] Pannonian Rock Festival

Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine s ciljem da se kroz jedinstvenu manifestaciju potakne kultura čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega, te da poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu

[NAJAVA] Noć knjige u Muzeju Slavonije

Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek