ŽIVOT

U subotu na Kopiki tri manifestacije: Sunset Run, BikeOs i Gumiranje

Tri različita događaja u jednom danu na istome mjestu koji promiču zdrav način života i kojima zaokružujemo kraj ovoga mjeseca

Objavljeno 24.08.2020
Ivona Amidžić

Osječanima svih uzrasta subota je donijela obilje sadržaja natjecateljskog i zabavnog tipa na i oko rijeke Drave.

Ljubitelji trčanja, bicikliranja i vodenih aktivnosti uživali su u Sunset Runu, BikeOSu i Gumiranju, čiji su organizatori Sportsko-rekreacijski klub Run4Fun, Grad Osijek, Tržnica d.o.o. Osijek i Udruga Osječka tvornica ideja. Ni pandemija koronavirusa nije spriječila ovogodišnje izdanje ovih događaja jer su se prilagodila epidemiološkim uvjetima.

“Kako smo i najavili, htjeli smo nastaviti kontinuitet od prošle godine. Imamo 3u1 – tri različita događaja u jednom danu na istome mjestu koji promiču zdrav način života i kojima zaokružujemo kraj ovoga mjeseca i povratak naših sugrađana s godišnjih odmora. Simbolički će ova utrka označiti početak temeljite obnove pješačkog mosta, u okviru predviđenog roka od 90 dana”, kazao je osječki dogradonačelnik Boris Piližota.

Prvo na programu, s početkom u 14 sati, bilo je Gumiranje, odnosno spuštanje na gumama i “luftićima” Dravom. Sudionici su se okupili kod Kompe, biciklima krenuli do Udičarskog doma u vikend-naselju Karašica u Josipovcu, i otamo u 15 sati krenuli se spuštati do Kopike.

A na Kopiki od 17 sati, pokraj skejt parka, započeo je BikeOS, dinamičan i zabavan urbani festivalski projekt, organiziran uz generalno pokroviteljstvo Zagrebačke banke, u okviru kojega su sudionici svladavali poligon. Kao i prošle godine najuspješniji su nagrađeni biciklom.

Završni dio 3u1 događaja bilo je drugo izdanje Sunset Runa koji je ove godine uključio i 1. Osječki noćni polumaraton. Trkači su krenuli s Kopike do Zoološkog vrta, gdje su se okrenuli, pa preko pješačkog mosta desnom obalom do željezničkog, odakle su se vratili i preko pješačkog mosta stigli do cilja na Kopiki.

foto: Grad Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Dva hrvatska Rafalea preletjet će sutra preko Osijeka, odlična prilika vidjeti ih iznad osječkog neba i možda uslikati. Objavite vaše fotke u komentarima!

Rafalei će letjeti sutra iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske, donosimo raspored preleta!

Pogledajte satnicu kada će Rafali preletjeti vaše gradove u čast svih sudionika VRO Bljesak Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene Više…

Peto izdanje utrke održano je po teškim vremenskim uvjetima, ali su trkačice i trkači, njih tristotinjak, još jednom pokazali da imaju veliko srce te su uspjeli prikupiti 2552 eura

Trčanjem za Dan grada Osječani prikupili preko 2000 eura za KBC Osijek

Osječanke i Osječani uvijek rado pokazuju svoju humanitarnu stranu. Tako su i krajem prošle godine, za Dan grada Osijeka, spojili Više…

Uloga spasioca je ključna za osiguranje sigurnog i ugodnog iskustva na plaži i bazenu, čineći ovaj posao jednim od najboljih izbora za ljeto.

Postani spasilac!

Ljeto je sezona koja nas mami na sunčane plaže, tirkizno more i opuštajuće trenutke uz bazene. No, uz te čari Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Za izvođenje radova neophodno je zatvoriti za promet motornih vozila dionicu Rokove ulice od Ružine  do Ulice A. Hebranga.

Zatavara se za promet radi radova dionica u Rokovoj ulici

Manifestacija, nagrađena nagradom 𝐒𝐢𝐦𝐩𝐥𝐲 𝐭𝐡𝐞 𝐛𝐞𝐬𝐭 𝐨𝐟 𝐭𝐡𝐞 𝐛𝐞𝐬𝐭 za najbolju baštinsku manifestaciju u Hrvatskoj za 2023. godinu, ove godine nudi program ispunjen plesom i pjesmama folklornih društava, posebice onih hrvatskih iz Baranje, Slavonije i Vojvodine.

[NAJAVA] 29. Baranjski bećarac zove Vas 31. svibnja do 2. lipnja u srce Baranje

Vinski mjesec, poseban je jer traje dulje od kalendarskog mjeseca – tijekom svibnja i lipnja, pa sve do početka srpnja, te nudi velik izbor prigoda za druženje uz čašu vina s pogledom na vinograde, dvorce i druge ruralne i gradske vizure

[NAJAVA] Vinski mjesec Osječko-baranjske županije – PROGRAM