ŽIVOT

Svečani doček mladih osječki veslača Patrika i Antona Lončarića

Veslači su se iz njemačkog Duisburga s Europskog prvenstva vratili s osvojenim srebrom :D

Objavljeno 15.09.2020
Ivona Amidžić

Svečano je bilo sinoć ispred Iktusa gdje je održan doček mladih osječki veslača Patrika i Antona Lončarića koji su se iz njemačkog Duisburga s Europskog prvenstva za veslače do 23 godine vratili s osvojenim srebrom.

U konkurenciji 11 posada, Patrik i Anton doveslali su do srebrne medalje u disciplini dvojac bez kormilara, a s njima je bila i trenerica VK Iktus Jasminka Kraljević-Čolić. Srdačne čestitke veslačima uputila je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

“Čestitke našim dečkima, oni su za mene, za grad Osijek – zlatni, bez obzira na osvojeno srebro. Sve su to zlatne medalje za sportske uspjehe u našem gradu. Čestitke uime gradonačelnika Ivana Vrkića, uime Osječanki i Osječana, čestitke Veslačkom klubu Iktus, trenericama i trenerima i svima koji vrijedno treniraju na Iktusu. Naravno, veliko hvala svima koji usmjeravaju našu djecu prema sportu. Stoga zahvala i roditeljima koji podržavaju i prate Patrika i Antona, gospođi Angelini i gospodinu Davoru. Ne postoji dovoljno riječi za reći Vam hvala na svemu što donosite u naš grad i za lijepu priču o Osijeku koju pronosite Hrvatskom, Europom i svijetom”, kazala je Žana Gamoš koja je Patriku i Antonu uručila i simboličan financijski dar Grada Osijeka.

Braći Lončarić prigodne riječi zahvale uputio je i župan osječko-baranjski Ivan Anušić.

“Čestitke Patriku i Antonu i obitelji koja je iznijela veliki dio tereta jer obitelj je ključ uspjeha. Kad već imamo tako kvalitetne sportaše i obitelji koje to žele poduprijeti, naravno da se i mi moramo uključiti i Grad Osijek i Županija. Tako je bilo i do sada i biti će i ubuduće”, rekao je župan Ivan Anušić.

Svim okupljenim sugrađanima, obitelji i prijateljima, na dočeku su zahvalili i Patrik i Anton.

“Drago mi je vidjeti ovoliko ljudi na okupu, unatoč ovoj godini i korona virusu. Presretan sam što je ova medalja srebrna. Mi ćemo i dalje trenirati, pokušati ostvariti što veće uspjehe da se možemo i ponovno ovako okupiti, nadam se, ne samo oko jedne nego i više medalja”, naglasio je Patrik.

“Prvo bih se zahvalio svima što ste došli, nadamo se da će to iduće godine biti u većem broju i s još boljom medaljom. Htio bih zahvaliti i kolegama koji su s nama sparirali ove godine i koji su s nama trenirali – braći Sinković i njihovom treneru Nikoli Braliću jer bez njih ovo ne bi moglo biti kako je bilo ove godine. Nadam se da ćemo nastaviti raditi zajedno i da ćemo se u dogledno vrijeme i utrkivati jedni protiv drugih, a nadamo se i skupa”, istaknuo je Anton.

Podsjetimo, nakon kvalifikacijske i utrke repasaža, Patrik i Anton u finalu su, s vremenom 6:33,38 uveslali iza Rumunja (Alexandru Dumitru i Florin-Sorin Lehaci, 6:31,59), dok je bronca pripala slovenskom dvojcu (Jaka Cas i Nik Krebs, 6:38,16). Braća Lončarić tako su ponovila uspjeh s prošlogodišnjeg EP-a U23 održanog u grčkoj Ioannini, kada su u četvercu bez kormilara također doveslali do drugog mjesta. Zadovoljstvo postignutim izrazila je i trenerica mladih osječkih veslača koja nije propustila podcrtati kako su dečki bili izuzetno vrijedni.

“Odradili smo sve treninge, sve što je bilo planirano, a oni su pokazali veliku hrabrost i odlučnost, pogotovo protiv Rumunja koji su odlični”, rekla je Jasminka Kraljević-Čolić.

Braća Lončarić tako su još jednom ostvarili izniman uspjeh i potvrdili da su svijetli primjer osječkog sporta. Patriku i Antonu čestitke na velikom uspjehu uz želju da medalje i nadalje donose kako s domaćih tako i međunarodnih veslačkih voda.

foto: Grad Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Uz besplatan čaj i kuhano vino okupljene građane i goste koncertnim nastupom zabavljala je Crvena Jabuka, a točno u ponoć, novu 2023. godinu čestitao je osječki gradonačelnik Ivan Radić

FOTO Osječani Novu godinu dočekali na Trgu Ante Starčevića uz Crvenu Jabuku

Osječani su novu 2023. godinu, uz dočeke u svojim domovima te brojnim ugostiteljskim objektima, tradicionalno dočekali na središnjem gradskom Trgu Više…

Središnji doček održat će se na Trgu Ante Starčevića, s početkom od 22 sata, a bit će organizirana i Dječja nova godina, te doček Nove godine za umirovljenike

Bogat novogodišnji program očekuje Osječane!

Sitno brojimo do ulaska u 2023! Za dobru zabavu pobrinuli su se grad Osijek i Osječko-baranjska županija, koji zajedno organiziraju Više…

Brončana ekipa po dolasku na pozornicu odmah je zapalila atmosferu, koju su upotpunili dresovi, šalovi i ostali navijački rekviziti u prepoznatljivim crveno-bijelim kvadratićima

FOTO Vatreni dočekani i u Osijeku

Brončani Vatreni svečano su u utorak navečer dočekani i u Osijeku. Mnoštvo sugrađana i navijača, među njima i osječki gradonačelnik Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Za izvođenje radova neophodno je zatvoriti za promet motornih vozila dionicu Rokove ulice od Ružine  do Ulice A. Hebranga.

Zatavara se za promet radi radova dionica u Rokovoj ulici

Manifestacija, nagrađena nagradom 𝐒𝐢𝐦𝐩𝐥𝐲 𝐭𝐡𝐞 𝐛𝐞𝐬𝐭 𝐨𝐟 𝐭𝐡𝐞 𝐛𝐞𝐬𝐭 za najbolju baštinsku manifestaciju u Hrvatskoj za 2023. godinu, ove godine nudi program ispunjen plesom i pjesmama folklornih društava, posebice onih hrvatskih iz Baranje, Slavonije i Vojvodine.

[NAJAVA] 29. Baranjski bećarac zove Vas 31. svibnja do 2. lipnja u srce Baranje

Vinski mjesec, poseban je jer traje dulje od kalendarskog mjeseca – tijekom svibnja i lipnja, pa sve do početka srpnja, te nudi velik izbor prigoda za druženje uz čašu vina s pogledom na vinograde, dvorce i druge ruralne i gradske vizure

[NAJAVA] Vinski mjesec Osječko-baranjske županije – PROGRAM